935Baby Vloženo 28. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2023 (editace) Zdravím vás, jezdíte někdo z vás v zimě (případně v létě) na pneumatikách 175/70R14 na Rapidu (generace od r.v.: 2012)? Jaké máte zkušenosti? Mám Rapid Liftback s motorem 1.2 66kW. Mám dojem, že to dost plave a hůř brzdí. A při rozjezdu to moc nezvládá přenášet sílu - snadno se protočí. A na dálnici to není moc stabilní. Přijde mi, že jsou dobré tak do hlubokého sněhu a to je v našich podmínkách málokdy. Mám to auto krátce (cca od dubna), najeto jen pár tisíc km. Asi koupím na zimu alespoň 185/60R15. Ty zimní pneu 175/70R14 jsem sice testoval teď v létě, takže je mi jasné, že to mělo horší vlastností vlivem teploty a typu vzorku. V zimě jsem je netestoval, protože jsou dost sjeté a staré (pneu byly na autě, když jsem ho kupoval koncem dubna, jako jediná sada kol). Nedávno jsem to s těmi 175/70R14 poslal ostřeji ve vesnici do jedné pomalé zatáčky a přišlo mi, že to levou přední pneu svlékne z disku. Editováno: 28. Červenec 2023, autor: 935Baby grafické chyby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo 28. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2023 Na tom rozmere sa netreba diviť, osobne považujem rozmer 215/45 R16 za ideál na Rapid alebo Fábiu, všetko pod je uplávané na ceste až je to nebezpečné na jazdu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.