935Baby Vloženo 28. Červenec 2023 Vloženo 28. Červenec 2023 (editace) Zdravím vás, jezdíte někdo z vás v zimě (případně v létě) na pneumatikách 175/70R14 na Rapidu (generace od r.v.: 2012)? Jaké máte zkušenosti? Mám Rapid Liftback s motorem 1.2 66kW. Mám dojem, že to dost plave a hůř brzdí. A při rozjezdu to moc nezvládá přenášet sílu - snadno se protočí. A na dálnici to není moc stabilní. Přijde mi, že jsou dobré tak do hlubokého sněhu a to je v našich podmínkách málokdy. Mám to auto krátce (cca od dubna), najeto jen pár tisíc km. Asi koupím na zimu alespoň 185/60R15. Ty zimní pneu 175/70R14 jsem sice testoval teď v létě, takže je mi jasné, že to mělo horší vlastností vlivem teploty a typu vzorku. V zimě jsem je netestoval, protože jsou dost sjeté a staré (pneu byly na autě, když jsem ho kupoval koncem dubna, jako jediná sada kol). Nedávno jsem to s těmi 175/70R14 poslal ostřeji ve vesnici do jedné pomalé zatáčky a přišlo mi, že to levou přední pneu svlékne z disku. Editováno: 28. Červenec 2023, autor: 935Baby grafické chyby Citovat
DoubleG Vloženo 28. Červenec 2023 Vloženo 28. Červenec 2023 Na tom rozmere sa netreba diviť, osobne považujem rozmer 215/45 R16 za ideál na Rapid alebo Fábiu, všetko pod je uplávané na ceste až je to nebezpečné na jazdu. 1 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.