Publikováno Listopad 1, 20231 r Dobrý den, Škoda octavie 4 2020 Děje se mi, když rychleji projedu např. zatáčku, ozve se škrábající (skoro jak kdyby něco drhlo o silnici), ale četl jsem, že by to mohlo být nějaké automatické přibrždování pro lepší průjezd. Je to celkem hlasitý zvuk a děje se celkem často. Nemá s tím někdo zkusešenost? Díky PS: Nevím, do jakého tématu toto zařadit. tak se omlouvám adminům předem :)
Listopad 1, 20231 r @petrryant Tady to máš správně. To vypadá na zásah jednotky ESC (ABS) - že by systém XDS?
Prosinec 1, 20231 r Dělá mi to také, ozyva se to celkem casto v jedné ze zatáček na cestě z práce, je tam takova menši nerovnost, je cítit, že je to od přední nápravy. Auto jsem bral nové, dělá to od nového, v servisu jsem ještě nebyl, tak jsem to neřešil.
Březen 19, 20241 r Dělá mě to na Octavii 4 také.Takovy jaký škrtnutí o vozovku . Při průjezdu zatáčkou většinou je v ní propad. Nebo na podélné nerovnosti. Vyřešil to někdo?Nebo šlo by nastavit menší citlivost ESC(xds+). Díky za info
před 3 hodiny3 hod Stává se mi to také občas při průjezdu zatáčkou, kde jsou zároveň nerovnosti. Máte někdo vyjádření servisu, případně jak jste dopadli s reklamací?Jak se píše výše, pokud je to vlastnost, tak je hodně nepříjemné. Osobně jsem nikdy nezažil, že by takovéto pazvuky dělala jednotka ABS při zásahu ESP až u vozidel na platformě MQB poslední generace (O4, G8, ..)Divím se, že tento problém nevyšťoural Martin Vaculík v nějakém testu...
před 1 hodina1 hod Celkovo prácu ABS pumpy je veľmi počuť oproti starším platformám. Minule som za dažďa hľadal pôvod rezonujúceho zvuku od podvozku až som na to nakoniec prišiel. Bolo to sušenie brzdových doštičiek, vec ktorú som doteraz nepostrehol ani na jednom aute z koncernu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.