Přejít na obsah

Spotreba 1,0 TSI

mastibruch

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, zajimalo by mě, jakou spotřebu máte zapsanou ve velkem TP, Jestli se nějak liší ve vztahu rozdílu výbav a velikosti kol?

Chci pro přítelkyni koupit 1.0 TSI DSG a bude ho používat i služebně, takže by mě zajimalo jestli jsou v TP nejake rozdíly ve spotřebě.

Diky za info

Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 9 měsíců později...

Pár poznatků o spotřebě:

mám najeto zatím cca 1.300 km. Dlouhodobý průměr, tedy od začátku 6,7 l/100km. Je v tom dost jízd i po městě. Jinak jedna delší cesta tam i zpět 220 km za 5,7 l/100km a takové kratší 20 tam a 20 zpět tak za 6,1-6,2 l/100km. Vše při klidné jízdě ale v plných rychlostních limitech. Uvidím, jestli si to ještě sedne.
jsem zvědav i na vaše zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

Mám to podobné. Většinou krátké trasy 10 - 30 km většinou po městě. Mimo město spíše kopcovité, než roviny.

Dlouhodobě jsem mírně nad 6 l/100km. Některé jízdy, když není provoz, se dostanu pod 6, ale naopak jindy je to klidně i 7.

Najeto 4500km. Jezdím většinou v S režimu, ale rozdíl oproti režimu normál nepozoruji. Start/Stop vypnutý.

Odkaz ke komentáři

Mám najeto 20k takže už to mohu celkem spolehlivě hodnotit. Denně jezdím 80km převážně po státní, občas stejná trasa i po D1, je to zhruba 80:20 a dlouhodobou spotřebu mám 5,8l/100km. Což si myslím, že je dost slušné... Ta dálnice s tím vždy trochu hejbne, protože udržet 130 je obtížné... :-)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak po dalsich najetych kilometrech se spotreba posunula smerem dolu. Obvykla mezimestka spotreba cca 5.5 l, jedna delsi trasa 322 km, z toho cca 70 km dalnice a byl jsem na 5.2 l. Takze za mne naprosta spokojenost. Jeste jsem zvedavy na čiště dalnicni spotrebu.

Editováno: , autor: pvlcek
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Tak zase trochu novinek mých spotřeb. Dlouhodobý průměr na 6l/100km. Myslím že na zimu dobrý.

A z posledních dnešních cest. Cesta cca 80 km (dálnice asi 12km, zbytek mimo město a obce) cca 5,5.

Další cesta 40 km mimoměstských nedálničních : tam 5,7, zpátky 5,3, takže cca v průměru taky 5,5.

A to při -6 až -8 stupních.

Jsem spokojený!!!

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím, já jel do Varny ( Bulharsko), dálnice, kolony, hranice, Rumunsko po okreskách, na dálnici tempomat 135Km/h a spotřeba 5,8l.

Nejméně jsem měl 4,2 po Čechách..většinou se vejdu do 5 l, ale jezdím ekonomicky, ale ne jako brzda provozu. Teď po 7mi tis. km mám průměr 5,8l. Pokud bude roční průměr do 6ti litrů, budu spokojen. 

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Manželka jezdí podobně..ani v létě spotřeba neklesne, pokud se jezdí krátké trasy a nebo město..město určitě není problém 8,5l..

manželka jezdí 8 km denně do práce po hlavní silnici a i v létě jezdí tuto trasu za 6,5l a více..pokud jedeme dál, dá se i za 5l..ale počítat od 5l do 10L město, když se jede svižně..

Screenshot_2024-09-13-23-13-45-740_cz.skodaauto.myskoda.jpg

Odkaz ke komentáři

žena ma sice Scalu 1.0 dsg ale (pro zajímavost na porovnání vám sem dám její spotřebu na 18 kolech) když jezdí jen město tratké trasy do 2km a jeste do kopce tak kolem 10-11L, jinak okresky 5.0 L a chorvatsko sem jel dalnici na zimních 18 cca 135 tempomat za 4.9L 

20240225_130836.jpg

20240401_145214.jpg

Odkaz ke komentáři

Jeli jsme na dovolenou Bulharsko -Varna..na dálnicích tempomat na 132Km/h, pak okresky Rumunsko, na hranicích popojizdky..auto bylo nové cca. 3tis.najeto a celková spotřeba byla 5,2l..

Ale jak říkáte to město a krátké trasy není problém jezdit za 11l..

Editováno: , autor: ivanak007
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...