cosmicboy Vloženo 20. Duben 2024 Vloženo 20. Duben 2024 Je možné, že má nadmořská výška vliv na volnoběžné otáčky? Pokud mám motor ohřátý, není regenerace DPF, vše je OK a diagnostika nehlásí žádný problém, tak se mi volnoběh drží na přesně 800. Teď jsme byli na výletě v Alpách, 1800 m nad mořem a volnoběh se nepatrně zvýšil na cca. 850. Po sjezdu do nížin sem opět na svých 800. Tak nevím, jestli mám čekat nějaký problém nebo je toto zvýšení normální. Mně těch 1800 m nepřijde zase jako nějaká extra výška... Citovat
andrejviper Vloženo 20. Duben 2024 Vloženo 20. Duben 2024 Nejaký súvis tam bude. V lete som absolvoval Grossglockner , Stelvio, Col d l Iseran a vždy po prekročení cca 2000 m nad morom stúpol voľnobeh na +- 950, - Octavia IV a regenerácia nebežala Citovat
ExecutedDonut Vloženo 20. Duben 2024 Vloženo 20. Duben 2024 No minimálně ve vyšších nadmořských výškách může být řídčí vzduch který jak víme bývá potřeba pro spalování paliva 🙂 Citovat
cosmicboy Vloženo 21. Duben 2024 Autor Vloženo 21. Duben 2024 Já si právě říkám, že (v mém případě) těch 1800 metrů nad mořem není tak "brutální" výška s řídkým vzduchem. Ale asi tedy nakonec jo, resp. my to na těle nepoznáme, motor už asi jo :-). Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.