Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dnes jsem zjistil, že mám poškrábané čelní okno. Jak jsem to udělal, to nepochopím, na škrabání používám škrabku z um. hmoty. Přímo ve výhledu mám tři svislé rýhy. Neví někdo prosím , jestli to jde nějak opravit?

Vloženo

I skrabka z umele hmoty zpusobuje skrabance na skle...

Staci, kdyz se do te umele hmoty pri skrabani zakousne treba drobnej kaminek a muzes ji zahodit nebo skrabat dal, ale s trvalyma nasledkama na skle.

Ja neskrabu, rozmrazuju sprejem.

Vloženo

Je riziko, že po výměně čelního skla začne karoserie rezavět v místě uložení skla?

Formana mi takto v AutoskloTS zdevastovali. Po výměně se začali dělat puchýre pod lakem... Při montáži poškodili lak a pak to letělo...

Vloženo (editace)

pokud poškrábou lak a neopraví to tak se není čemu divit

jinak výměna skla nemá na rezivění vliv, sklo by se nemělo karosérie nikde dotýkat, mělo by být na lepidle

Editováno: , autor: Vaša
Vloženo

No, ale když je okta pozink, tak by to mělo být OK? Sklo se lepí, nebo jak je uchycené? Jel jsem za náklaďákem s pískem či jakým bordelem a než jsem ho stačil předjet, tak mám jemné tečky po celé ploše skla. V protisvětle fakt nebezpečné.

Vloženo
Je riziko, že po výměně čelního skla začne karoserie rezavět v místě uložení skla?

Formana mi takto v AutoskloTS zdevastovali. Po výměně se začali dělat puchýre pod lakem... Při montáži poškodili lak a pak to letělo...

Na formanovi je sklo držený v té okrajové gumě, u octy je sklo přilepený lepidlem.Ale zdrbat montáž se dá na obojím. :D

Vloženo

Na formanovi je sklo držený v té okrajové gumě, u octy je sklo přilepený lepidlem.Ale zdrbat montáž se dá na obojím. :D

no co si budem rikat, zmrsit se da jakoliv prace kdyz na to nejsou ruce :blbec:

Vloženo

No to jsem měl na Fabii, holt tyhle dnešní skla nic nevydrží! Teď jsem měnil sklo, jednak že už v létě protí slunci přes to nešlo koukat a jednak že jsem dostal čistý zásah kamínkem od VW Golfa "děkuji"!! Sklo tam bylo od začátku (99) a ty ďubky no hrůza! Teď se to bude jezdit!

Vloženo

Co to teda do těch oktávek dávají za skla? Měl jsem 8 roků 19ku Renolda, používal škrabku a ani jeden škrábanec. Tady ještě ani nezačala zima a hned tohle. To abych si za 8 let vzal na ježdění psa a slepeckou hůl..."asi něco soudruzi ze škodovky udělai špatně". :unsure:

Vloženo
No to jsem měl na Fabii, holt tyhle dnešní skla nic nevydrží! Teď jsem měnil sklo, jednak že už v létě protí slunci přes to nešlo koukat a jednak že jsem dostal čistý zásah kamínkem od VW Golfa "děkuji"!! Sklo tam bylo od začátku (99) a ty ďubky no hrůza! Teď se to bude jezdit!

A na kolik tě ta výměna přišla?

Vloženo

Já tonemám prasklý ale mám tam takovej důlek od kamínku před spolujezdcem a od kamínků taky různě takový ďubky,nic strašnýho ale sere to. Pojištění čelního okna nemám a jak z povinýho ručení?

Vloženo

Pomohl mi kámoš, byl jako viník, jde to z povinného ručení ZADARMO! Někde dávají i dálniční známky zadarmo! Ale je dobré aby viník měl auto na leasing jinak mu vezmou bonusy za 2 roky! Jinak hotově by to bylo 6500,-Kč

Vloženo

Pomohl mi kámoš, byl jako viník, jde to z povinného ručení ZADARMO! Někde dávají i dálniční známky zadarmo! Ale je dobré aby viník měl auto na leasing jinak mu vezmou bonusy za 2 roky! Jinak hotově by to bylo 6500,-Kč

nebo sluzebku :-) a kdyz ho nemas jeste prasky neni nic jednidussiho nez do nej zevnitr kapku tuknout v miste ty dupky od kaminku :-)

Vloženo

Na celne sklo jedine s rozmrazovacim sprejom. Domrvil som si takto sklo u noveho auta (blby kamienok sa dostal pod skrabku a cele sklo bolo doskrabane). Takze ma to stalo vymenu skla a odvtedy len rozmrazovac v spreji.

Vloženo
to mě to sklo jednou na OI při škrábání rovnou prasklo. Takže zásada je, hlavně ho mít pojištěný.

a kolik tě stojí ročně pojistka skla? a kolik stojí nové sklo? jak často ročně měníš? to je otázka do diskuze, zda se to vyplatí :(

Vloženo
a kolik tě stojí ročně pojistka skla? a kolik stojí nové sklo? jak často ročně měníš? to je otázka do diskuze, zda se to vyplatí :(

Určitě vyplatí ;) . U ČP mám připojištěný okno za 500 ročně a nový Octu stojí cca 6500,-. Auto mám 2 roky a už jsem jednou okno měnil takže jsem v plusu :D

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...