Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj mám OI 1,9 tdi 81 kw ASV rv 2001 a prodloužený ser. interval QG 1 a chtěl,bych vědět jestli má signalizaci nízké hladiny mot.oleja.Kde se to dozvím,nebo to mají všechny auta nebo jenom ty co mají QG1? Kontroloval sem hladinu oleje a mám ju na spodní rysce a nesvítí nic. Je možný že ta sig. tam není? a při jaké výšce hladiny by se měla rožnout?díky

Vloženo

Ahoj,já mám 1,9 TDI PD,96 kW s prodlouženým intervalem a hladina oleje se mi zobrazuje na Maxidotu.Když je oleje málo,zapípá a Maxidot mi napíše ať doleju olej.Jestli ale Maxidot nemáš,tak to podle mě musíš hlídat sám,ale nejsem si jistej

Vloženo

Ahoj,

mam OI 1,9 tdi 81 kw ASV rv 2002 a QG1, ale i kdyz mam olej na spodni rysce, nic se nerozsviti (maxidot mam). Pritom tam ta signalizace musi byt u vsech aut s QG1 a je jedno jestli mas maxidot nebo ne. Takze mi to pripada, ze se to opravdu rozsviti az kdyz uz tam skoro zadny olej neni:(

Vloženo

ja bych to nepokousel mam sice jen 1.6 74kw ale uz to zacalo i divne klapat a kdybych si toho nevsiml tak nic, a nerozsvitilo se vubec nic...ale driv pri naklonech si myslim svitila, tak bude mozna chyba jinde.

preci jen uuz byla demontovana a smontovana komplet palubka tak sjem mohl nekde neco porusit

Vloženo

ta signalizace se rožíná někde okolo minima, někdy dokonce i 1/2l pod, ale jelikož je náplň 4-4,5l oleje a od max. po min. je 1l tak ti v motoru zbývá ještě min. 3l oleje, takže klid nebo to dolej a neřeš to.

Vloženo

Tak sem dneska znovu kontroloval olej a zdá se že při minulé kontrole sem auto asi nenechal dostatečně dlouho stát (20min)než sem se na to díval,protože teď po celonočním stání mám olej asi 3 až 4mm nad ryskou minima.Takže to proto nemohlo svítit, ještě počkám a budu to hlídat :)

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Tak je to v pořádku,dneska se mě ta žlutá olejnička rožla cestou z práce a hned po vypnutí motoru sem to zkontroloval a bylo tam tak 2mm pod minimem. Jenomže když sem tam chtěl dolit tak sem zjistil že na štítku v motoru je zaškrtlej 5W50 a v dokladu od ser. prohlídky je 5W30,já sem koupil 5W30 a myslím že na prodlouženej interval by to měl byt on, nebo se pletu? A že na štítku se někdo spletl. Je to tak?

Vloženo
Tak je to v pořádku,dneska se mě ta žlutá olejnička rožla cestou z práce a hned po vypnutí motoru sem to zkontroloval a bylo tam tak 2mm pod minimem. Jenomže když sem tam chtěl dolit tak sem zjistil že na štítku v motoru je zaškrtlej 5W50 a v dokladu od ser. prohlídky je 5W30,já sem koupil 5W30 a myslím že na prodlouženej interval by to měl byt on, nebo se pletu? A že na štítku se někdo spletl. Je to tak?

Spíš jsi to jenom blbě přečetl... 5w30 bude ten pravej - ale musí spolňovat normu VW 00 506 nebo jak to je... bude to určitě v návodu k obsluze.

Vloženo

Tak sem to už našel pro QG 1 platí norma 506 00 a měl by byt olej 5 W 30 a norma 507 00 je nová a nahrazuje 506 00, platí pro vznětové motory. :)

Vloženo

ahoj mám trochu jiný problém ale je to o oleji tak nebudu zakládat nové téma. Včera jsem byl na výměně oleje (1,9 TDI 66 kW ALH). Když jsem přijel domů tak jsem se díval informativně na měrku a co mě překvapilo: je to přelité asi o 5 mm nad rysku. Taky na faktuře je vyúčtováno 5 l. Nechápu, všude se uvádí náplň tak 4 - 4,5 l. Otázka tedy zní: mám to tak nechat, nebo to reklamovat? Děkuji za odpovědi

Vloženo
nevím jaký měli důvod, ale přece ten serviceman musí ze zkušenosti vědět zhruba na 1 dcl kolik tam má nalít (podle typu motoru)

no ja bych se nedivil, kdyz vis, co sou ve skodovce schopny udelat.... :(

neco podobnyho se stalo mame se Saxem v origo Citroen servisu, tak sem to nechapal a museli ji to upoustet...pak se omlouvali, atd...spolehaj na to, ze to lidi nekontrolujou, noo...

Vloženo

volal jsem tam, a prý jo, že pokud je to tolik, tak to doporučuje odpustit. proč to tak udělali, říkl že neví, protože on to auto nedělal. Prý se mám stavit a že to budou nějak kompenzovat, tak to jsem velice zvědavý. :blbec:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...