esař Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 Ahoj mám OI 1,9 tdi 81 kw ASV rv 2001 a prodloužený ser. interval QG 1 a chtěl,bych vědět jestli má signalizaci nízké hladiny mot.oleja.Kde se to dozvím,nebo to mají všechny auta nebo jenom ty co mají QG1? Kontroloval sem hladinu oleje a mám ju na spodní rysce a nesvítí nic. Je možný že ta sig. tam není? a při jaké výšce hladiny by se měla rožnout?díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka3 Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 Ahoj,já mám 1,9 TDI PD,96 kW s prodlouženým intervalem a hladina oleje se mi zobrazuje na Maxidotu.Když je oleje málo,zapípá a Maxidot mi napíše ať doleju olej.Jestli ale Maxidot nemáš,tak to podle mě musíš hlídat sám,ale nejsem si jistej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 9. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2007 Maxidot nemám ale myslím že by měla svítit žlutě ta signálka (olejnička s kapkou). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 co mi říkal známý tak se ti ta kontrolka rožne až při kritickém množství a varoval mě, abych se tam nikdy nedostal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 9. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2007 To snad ne to by to tam bylo na prd.Podle mě by to mělo svítit někde kolem minima tak aby se předešlo nějaké závadě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VladaTP Vloženo 10. leden 2007 Sdílet Vloženo 10. leden 2007 Ahoj, mam OI 1,9 tdi 81 kw ASV rv 2002 a QG1, ale i kdyz mam olej na spodni rysce, nic se nerozsviti (maxidot mam). Pritom tam ta signalizace musi byt u vsech aut s QG1 a je jedno jestli mas maxidot nebo ne. Takze mi to pripada, ze se to opravdu rozsviti az kdyz uz tam skoro zadny olej neni:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 10. leden 2007 Sdílet Vloženo 10. leden 2007 ja mam OI 2.0 a zasvieti mi to len ked tam uz nemam skoro uplne nic...a vtedy musim okamzite vypnut motor, nastastie sa mi to stalo len raz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 10. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2007 Já sem to schválně nedolil,že počkám jěště pár kilometrů jestli se to nerožne,tak se na to asi vyprdnu a radši doliju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SpeedyTuning Vloženo 10. leden 2007 Sdílet Vloženo 10. leden 2007 ja bych to nepokousel mam sice jen 1.6 74kw ale uz to zacalo i divne klapat a kdybych si toho nevsiml tak nic, a nerozsvitilo se vubec nic...ale driv pri naklonech si myslim svitila, tak bude mozna chyba jinde. preci jen uuz byla demontovana a smontovana komplet palubka tak sjem mohl nekde neco porusit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Huml Vloženo 10. leden 2007 Sdílet Vloženo 10. leden 2007 ta signalizace se rožíná někde okolo minima, někdy dokonce i 1/2l pod, ale jelikož je náplň 4-4,5l oleje a od max. po min. je 1l tak ti v motoru zbývá ještě min. 3l oleje, takže klid nebo to dolej a neřeš to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 12. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2007 Tak sem dneska znovu kontroloval olej a zdá se že při minulé kontrole sem auto asi nenechal dostatečně dlouho stát (20min)než sem se na to díval,protože teď po celonočním stání mám olej asi 3 až 4mm nad ryskou minima.Takže to proto nemohlo svítit, ještě počkám a budu to hlídat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 12. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 Tak je to v pořádku,dneska se mě ta žlutá olejnička rožla cestou z práce a hned po vypnutí motoru sem to zkontroloval a bylo tam tak 2mm pod minimem. Jenomže když sem tam chtěl dolit tak sem zjistil že na štítku v motoru je zaškrtlej 5W50 a v dokladu od ser. prohlídky je 5W30,já sem koupil 5W30 a myslím že na prodlouženej interval by to měl byt on, nebo se pletu? A že na štítku se někdo spletl. Je to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 Tak je to v pořádku,dneska se mě ta žlutá olejnička rožla cestou z práce a hned po vypnutí motoru sem to zkontroloval a bylo tam tak 2mm pod minimem. Jenomže když sem tam chtěl dolit tak sem zjistil že na štítku v motoru je zaškrtlej 5W50 a v dokladu od ser. prohlídky je 5W30,já sem koupil 5W30 a myslím že na prodlouženej interval by to měl byt on, nebo se pletu? A že na štítku se někdo spletl. Je to tak? Spíš jsi to jenom blbě přečetl... 5w30 bude ten pravej - ale musí spolňovat normu VW 00 506 nebo jak to je... bude to určitě v návodu k obsluze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 kamos ma 2001,clasic,sdi,a take to tam ma....takze mozna je to standart. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 12. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 Já si taky myslím že by to měl byt Mobil 5W30 ale zezadu je napsany že splňuje normu VW50400/50700 tak nevím jak je to myšlený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 12. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 Tak sem to už našel pro QG 1 platí norma 506 00 a měl by byt olej 5 W 30 a norma 507 00 je nová a nahrazuje 506 00, platí pro vznětové motory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Erik Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 ahoj mám trochu jiný problém ale je to o oleji tak nebudu zakládat nové téma. Včera jsem byl na výměně oleje (1,9 TDI 66 kW ALH). Když jsem přijel domů tak jsem se díval informativně na měrku a co mě překvapilo: je to přelité asi o 5 mm nad rysku. Taky na faktuře je vyúčtováno 5 l. Nechápu, všude se uvádí náplň tak 4 - 4,5 l. Otázka tedy zní: mám to tak nechat, nebo to reklamovat? Děkuji za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novi37 Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 stejne, jako by nemel byt olej pod spodni ryskou, tak by take nemel byt nad tou horni....a myslim, ze pul cm nad rysku je pomerne dost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Erik Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 nevím jaký měli důvod, ale přece ten serviceman musí ze zkušenosti vědět zhruba na 1 dcl kolik tam má nalít (podle typu motoru) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novi37 Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 nevím jaký měli důvod, ale přece ten serviceman musí ze zkušenosti vědět zhruba na 1 dcl kolik tam má nalít (podle typu motoru) no ja bych se nedivil, kdyz vis, co sou ve skodovce schopny udelat.... neco podobnyho se stalo mame se Saxem v origo Citroen servisu, tak sem to nechapal a museli ji to upoustet...pak se omlouvali, atd...spolehaj na to, ze to lidi nekontrolujou, noo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Erik Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 kdybych nechtěl mít razítka v servisce, tak tam nejezdím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novi37 Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 kdybych nechtěl mít razítka v servisce, tak tam nejezdím to je prave ono, normalne se bojim jim tam to auto davat, ale nic jinyho mi nakonec stejne nezbyde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Erik Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 volal jsem tam, a prý jo, že pokud je to tolik, tak to doporučuje odpustit. proč to tak udělali, říkl že neví, protože on to auto nedělal. Prý se mám stavit a že to budou nějak kompenzovat, tak to jsem velice zvědavý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Erik Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 ale to, že to tam jeden nalil a druhý to ještě vyúčtoval, to mě jako fakt vytočilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novi37 Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 ale to, že to tam jeden nalil a druhý to ještě vyúčtoval, to mě jako fakt vytočilo no debilove!!! co k tomu rict.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.