Frantisek Dvorak Vloženo 27. Března Vloženo 27. Března V 25. 3. 2025 na 0:29, Svibi napsal: Jakou máš motorizaci? Ten superb co píšeš že budeš půjčovat a nebouchá je mladší nebo starší datum výroby než tvůj kus? Mam 142kw a budu jsi pujcovat o dva mesice novejsiho Citovat
Danooooo Vloženo 31. Března Vloženo 31. Března Zdravim, mne idu menit tlmice, ulozenie + sw buduci tyzden, Superb 4, 2.0 tdi 150hp kombi tak uvidime kolko to pomoze. 1 Citovat
mito7 Vloženo 1. Dubna Vloženo 1. Dubna V 1. 3. 2025 na 20:30, Sup4KV napsal: K těm pneu a tlakům : má to minimální vliv na ten negativní projev těch Kayab. Neřešte 18 vs.19 vzal jsem kola z trojky 215/60/R16 minimum hliníku max. pneu a je to takřka stejné, rozdíl je v projevu a jízdních vlastnostech jako takových - průjezd rychleji zatáčkou, přes obruby atd. (žvejkne se , tlumí lépe atd.) ale to klepání ta samotná činnost těch tlumičů je stejná. Řešením je pouze si nagaranci zajistit výměnu tlumičů. Nevím jaká je logika v sériích těch tlumičů je jich celkem asi 10. Já mám na 1/24 výroba. sérii AE, kolegovi co mu je vyměnili - AL. Pokud je tu někdo z okruhu ŠA tak by mě to zajímalo jaká je tam posloupnost. Zda karoserie na lince nebo podle abecedy postupný update - netuším. Ale určitě to bude složitější. Ta rozhodná doba mezi updatem by měla být do a po 17.6.24. Jaký je rozdíl v jednotlivých sériích netuším. Řeknu víc až si auto vyzvednu a kouknu do podběhu, od středy je hotové - výměna tlumičů. Jedu si pro něj v pondělí ještě jsem čekal na lakovnu a výměnu víčka palivové nádrže. Pohodovou sobotu všem. 16 " pneu mně tam nejdou nasadit - nevejdou se na kotouče. Citovat
Sup4KV Vloženo 1. Dubna Vloženo 1. Dubna Co máš silný benzín ? Na naftu 110kw jsou psaná nejmenší kola 215/60 R16 95V 7,0JX16 Citovat
Josef_SLAVIK Vloženo 7. Dubna Vloženo 7. Dubna Tak dnes objednán na garanční výměnu tlumičů vč. uložení. 1 Citovat
ab79 Vloženo 16. Dubna Vloženo 16. Dubna (editace) Tak po výměně tlumičů i uložení je to mnohem lepší. Sem tam ještě něco klepne, ale to už je v pohodě. Jestli měnili uložení nevím, ale říkali to. Jak to poznat netuším. Editováno: 17. Dubna, autor: ab79 1 Citovat
JackP Vloženo 1. Června Vloženo 1. Června Dostal jsem svůj vůz Sportline, vyrobený mezi dubnem/květnem 2025. DCC je hlučné. Podvozek je celkově hlasitější než podvozek bez DCC v Passatu B8/Arteonu nebo Octavii. Zvuky jsou nepředvídatelné a podle mého názoru méně souvisí s typem povrchu a více s profilem vozovky. Na rozdíl od uvolněných pouzder nemusíte jezdit přes praskliny nebo díry na vozovce, abyste někdy slyšeli zvuk. Záleží spíše na zakřivení nerovnosti nebo hřebenu v asfaltu. Citovat
Josef_SLAVIK Vloženo 2. Června Vloženo 2. Června Měl jsem s obyčejnými dcc arteon, kodiaq i superb3 .. a vše bylo komfortní. Ale zde i po výměně tlumičů, jsem si na tohle auto prostě nemohl zvyknout a před týdnem jsem ho prodal a vzal jiné. Citovat
Vladimir11 Vloženo 26. Června Vloženo 26. Června (editace) Před 14 dni jsem si koupil Superb 4 kombi, L&K. Horší reakci tlumičů na špatnou silnici jsem nezažil. Prý to není závada. Je to jen o pocitech. Ach jo…hrůza. Vladimír Editováno: 1. Července, autor: Vladimir11 překlep Citovat
Errsee Vloženo před 20 hodinami Vloženo před 20 hodinami (editace) Tak jsem po měsících konečně dosáhl něčeho. 2.0 TDI 4x4 kombi Výměna tlumičů + uložení. Cesta byla dlouhá od ledna 2025. Škoda zamítla mou reklamaci, že už je to po úpravách z výroby (42týden/2024). Na stížnosti jako zákazníka přes zákaznickou linku nereagovali více jak měsíc, ale můj prodejce nakonec nějak dosáhl na možnost výměny zda to pomůže. Výsledek: pocitově dozvuk po každé větší nerovnosti zmizel, celkově jsou tlumiče stále dost hlučné. Ty původni ke konci (20tis najeto) byly možná i tišší než nyní (asi se "ojely"), navíc jsem zvuky už poslední měsíce neřešil a jen jsem si vždy všiml dozvuku po projetí díry. Takže já z toho už asi víc neudělám a budeme doufat ve zlepšení přímo ve výrobě pro ostatní Editováno: před 20 hodinami, autor: Errsee Citovat
tomas89 Vloženo před 4 hodinami Vloženo před 4 hodinami Takže asi nemá cenu se s tím stresovat a řešit výměnu? mám vyrobeno v únoru 2024. zatím sem neřešil , jelikož nemůžu být bez auta. poptám se , až půjdu na první garančku. A uvidím co řeknou 😄 Citovat
bazycek Vloženo před 4 hodinami Vloženo před 4 hodinami (editace) Unor 24 bych resil.. novsi verze se zacala davat az od 07/24 08. Od te doby zadna novejsi verze neni a nebude. doplnim i novejsi verze proste nejsou ono a od zadu proste jde porad slyset pazvuky. Je na case se s tim smirit 🙂 Editováno: před 4 hodinami, autor: bazycek Citovat
tomas89 Vloženo před 3 hodinami Vloženo před 3 hodinami Zeptám se až půjdu na výměnu oleje. ale ofiko svolávací akce na to není? A je tam velký rozdíl? Já jsem se už s tím smířil , doufám že FL bude už v pohodě:-D Citovat
bubaak Vloženo před 3 hodinami Vloženo před 3 hodinami To mě mrzí, ale popravdě jsem to tak nějak taky vzdal. Mám auto ještě před novou verzí tlumičů. Když jsem byl před pár měsíci na výměně oleje, tak mi technik potvrzoval jak ví, že ty tlumiče jsou naprd a že se na to podívá. Auto jsem pak přebíral a ihned mě odbyl s tím, že na to co mám žádná svolávačka není a nechtěl se o tom vůbec bavit. Ale popravdě jak tu psal @Errsee, taky mi příjde, že si ty tlumiče prostě buď "sedly" nebo jsem si zvykl Na lehce podhuštěných kolech se to celkem dá. Nechce se mi někde handrkovat o výměně s nejistým výsledkem, protože se zjevně dost vykašlali na odhlučnení celého podvozku a kastle s kterým se toho moc dodatečně dělat asi nedá. Prostě jen další auto pravděpodobně nebude Škoda a nejspíš si dost připlatím. Citovat
bazycek Vloženo před 2 hodinami Vloženo před 2 hodinami FL bude facelift ne nove dily na podvozku Citovat
gambaboi Vloženo před 1 hodinou Vloženo před 1 hodinou To je pravda, ale modifikačný kód dielu (10. znak) sa môže zmeniť. 🤷♂️ Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.