Přejít na obsah

Skoda Kodiaq 2024 - Odisli vsetky asistencne systemy

eyeskiller

Doporučené příspěvky

Ja som na tom rovnako ako @marek_l. Tesim sa a uzivam si. Ak by to tak nebolo, tak to potom mozem rovno predat. Mne sa nastastie tiez nic vazneho neprihodilo, boli to len take male drobne muchy. Vadil mi problem s vyhadzovanim rychlosti bez zapnuteho pasu, ale zda sa ze prave toto sa tym updatom vyriesilo a okrem toho som mal vypadnutych asistentov hned na zaciatku, a potom po update mi este raz nachvilku vypadli, inak pohoda. Ale verim, ze ostatne kusy mozu blbnut viacej, tak som rad ze je to tak ako to je. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Přidávám další informaci k aktualizaci SW ve vozidle - dnes se mi sám ozval servis (který mám v My Škoda vybraný), že mi auto hlásí nízký stav oleje. Včera večer mi opravdu auto zahlásilo a zrovna jsem se dnes chystal dolít obligátní 0,5 l po cca 3 tis. km.. Vysvětlil jsem servisu, že si olej doplním sám, ale rovnou jsem se chtěl domluvit na update SW v autě - hned věděl o co jde, nazval to přímo svolávačkou 91SV (nebo SW?) s tím, že jejich autorizovaný ŠKODA servis to neumí, protože mám matrixy, odkázal mě do Hradce Králové. Tam mi v podstatě potvrdili tuto svolávačku, trvání 4-8hodin podle komplikací... plánuji tam zajet někdy během února, dám vědět. 

Odkaz ke komentáři

A který servis máš jako domovský v apce? Ona totiž aktualizace je voser a "regloskop" na matrixy je v lepším případě investice kolem čtvrt mega. Takže ne každý servis do toho chce jít. Každopádně výmluva, že to neumí je jen o tom, že nechtějí investovat do vybavení dílny. Což v dnešní době nechápu, protože matrixy začínají být standard a bez toho nejde dělat.

Nicméně ano, 91SV řeší problémy(mimo jiné) s asistenty a je potom potřeba seřídit matrixy.

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři

Mám tam vybrané Vysoké Mýto , protože to mám asi 50m od kancleáře.. - ale oni se mi k tomu hned priznali, ze na to nemaji vybaveni a ze snad behem letosniho jara to budou mit. A doporucili mi prave Hradec Kralove (Porsche Škoda).. Termín už mám na 11.2..

Odkaz ke komentáři

hehe, aktualizacia programu 8 hodin, aky velky je ten program, max 1 GB ?

urcite aj (ovela?) menej

minuly rok som predal sandisk terovy disk za 50e, ktory prenesie jeden gigabajt cez usb za menej ako dve sekundy

(existuju aj ovela rychlejsie disky)

zaujimavy pokrok vykazuje VW

ale pokial to budu ludia kupovat ... :)

Odkaz ke komentáři

Tak zaprve psal 4 - 8 hodin. Z toho bych pochopil ze cely ukon trva cca 4 hodiny, v pripade komplikaci krat 2... a aktualizace programu bude jen jeden z ukonu co se v tech 4 hodinach dela (i kdyz teda zrejme bude ze vsech ukonu nejdelsi)

A za druhe z limitace Canbusove technologie, ktera se vyuziva v autech (a nejenom v autech) i mimo koncern je zcela logicke, ze prenos firmwaru bude nejakou dobu trvat. Zvlast kdyz se ted zacalo hledet na bezpecnost, takze cely firmware chodi az do cilove jednotky zasifrovany a ta si jej musi nekde ulozit, desifrovat, preulozit, zkontrolovat jestli desifrace a prenos probehl v poradku a pak az se muze zbavit puvodniho firmwaru aby se nahodou v pripade komplikace z jednotky nestala cihla.

Jestli se prehrava predni asistencni kamera tak budiz poznamku s USB asi beru, pokud se prehravaji jednotky ve svetlech tak me napada nekolik duvodu proc je to somarina...

Odkaz ke komentáři

takze vyssie mame odborne zdvovodnenie, preco to MUSI trvat nie 8, ale iba 4 hodiny aj pre auto vyrobene v roku 2024

o sifrovani som samozrejme pocul a pre zjednodusenie som ho radsej nespominal.

bitlocker znizi rychlost zapisu dat cca o 50 %.

takze pri beznom lacnom ssd by sifrovany zapis 1 GB dat netrval menej ako 2 sekundy, ale menej ako 4 sekundy.

ALE NIE 4 HODINY

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, denial napsal:

o sifrovani som samozrejme pocul a pre zjednodusenie som ho radsej nespominal.

bitlocker znizi rychlost zapisu dat cca o 50 %.

takze pri beznom lacnom ssd by sifrovany zapis 1 GB dat netrval menej ako 2 sekundy, ale menej ako 4 sekundy.

Porad jenom dokazujes ze se rozcilujes nad problematikou ktere nerozumis :D a ocividne si z psaneho textu vybiras jen to co chces. Proto to napisu jeste jednou: samostatne nahravani firmware je jen cast ukonu z tech 4 hodin.

nejde o nejaky zapis na disk ale o prenosovou rychlost sbernic co se v autech pouzivaji, aktualizace probiha pres diagnostiku, ktera se pripoji na OBD2 port a dal to jde po jedne canbus sbernici do gatewaye a z ni dal po dalsi sbernici podle toho jaka je cilova jednotka. Svetove nejrozsirenejsi je ted Can 2.0B ktery ma teoretickou rychlost az 1Mb/s novejsi auta (mluvime maximalne o poslednich trech letech) by meli pouzivat novejsi Can FD (vyvinut v roce 2012 :D), ktery by mel mit rychlost az 8Mb/s

Takze v pripade Can 2.0B vychazi prenos 1GB data na cca 2,2 hodiny

v pripade Can FD by to melo byt cca 16 minut.

Tohle jsou ale maximalni rychlosti

Editováno: , autor: ExecutedDonut
oprava zkratky canbusu
Odkaz ke komentáři

ExecutedDonut ma recht, ty 4 hodiny reprezentuji postupny update nekolika samostatných řídících jednotek, ktere jsou casto od jiných výrobců a nasledne sestaveni jejich komunikace pres “historickou” sbernici proste nekdy nevyjde na prvni dobrou..  a ldyz se zadari, tak opakovany update muze znamenat inicializaci od uplneho zacatku. A prinejhorsim se bricknuta jednotka musi nahradit novou a ceka se na schvaleni od Skodovky…. Ja jsem  castecne z oboru, ale ze se nehezka praxe  Microsoftu (delat si ze zakazniku betatestery) prenese do automotive me mrzi.. Stay tuned, doufam ze 12.2 podám pozitivni hlaseni (abych s tim mohl 13. jet a dojet  s rodinou na Tux 🤞)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...