Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

mám fabii rv2016 81kw, 6 kvalt najeto cca 60tis km a při jízdě se občas stane (stalo se mi to asi 3x např. po 500km), že při již zařazené rychlosti (např. minutu), chci přidat plyn a např předject auto předemnou.. na displeji se zobrazuje zařazená rychlost s doporučením k přeřazení a najednou z ničeho nic dojde ke zhasnutí této rychlosti, motor zvýší otáčky jakoby vypadl kvalt ... po ubrání plynu a opětovném přidání se zas rozsvítí zařazený stupeň na displeji a motor jde do záběru.. čím to může být ? Spojka se zdá v pohodě, převodovka řadí taky dobře, sw ?

No jestli se ti zvednou otáčky a přitom nepociťuješ, že by se zároveň s tím zvýšil odpich auta, tak ti bude prokluzovat spojka.

No a pozadí za výpočtem zařazené rychlosti je v podstatě takové, že motorová jednotka dopočítává aktuálně zařazený stupeň na základě aktuální rychlosti a otáček motoru, kdy pro každý stupeň máš nějaký rozsah otáček a rychlosti, pokud se dostaneš mimo rozsah, tak se neobjeví žádná chyba jen ti zmizí kvalty.

Ten algoritmus se dá poměrně snadno rozbít, řešil jsem stejný problém ale z jiné příčiny. Když jsem to hledal na internetu tak to často bylo tím, že buď byly špatné senzory otáčení kol (špatný výpočet aktuální rychlosti) nebo byla v autě namontovaná převodovka s jiným poměrem převodů...

Upraveno od ExecutedDonut

Indikátor zařazený rychlosti zmizí, protože jednotka reaguje na rychle, plně sešlápnutý plyn a zvýšení otáček. Jestli se ale jen zvyšují otáčky a auto nezrychluje, tak prokluzuje spojka. Nejlíp se to projevuje na vyšší rychlostní stupeň.

Upraveno od lucky.jack

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.