deimonek Vloženo 7. Června Sdílet Vloženo 7. Června mám fabii rv2016 81kw, 6 kvalt najeto cca 60tis km a při jízdě se občas stane (stalo se mi to asi 3x např. po 500km), že při již zařazené rychlosti (např. minutu), chci přidat plyn a např předject auto předemnou.. na displeji se zobrazuje zařazená rychlost s doporučením k přeřazení a najednou z ničeho nic dojde ke zhasnutí této rychlosti, motor zvýší otáčky jakoby vypadl kvalt ... po ubrání plynu a opětovném přidání se zas rozsvítí zařazený stupeň na displeji a motor jde do záběru.. čím to může být ? Spojka se zdá v pohodě, převodovka řadí taky dobře, sw ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 7. Června Sdílet Vloženo 7. Června (editace) No jestli se ti zvednou otáčky a přitom nepociťuješ, že by se zároveň s tím zvýšil odpich auta, tak ti bude prokluzovat spojka. No a pozadí za výpočtem zařazené rychlosti je v podstatě takové, že motorová jednotka dopočítává aktuálně zařazený stupeň na základě aktuální rychlosti a otáček motoru, kdy pro každý stupeň máš nějaký rozsah otáček a rychlosti, pokud se dostaneš mimo rozsah, tak se neobjeví žádná chyba jen ti zmizí kvalty. Ten algoritmus se dá poměrně snadno rozbít, řešil jsem stejný problém ale z jiné příčiny. Když jsem to hledal na internetu tak to často bylo tím, že buď byly špatné senzory otáčení kol (špatný výpočet aktuální rychlosti) nebo byla v autě namontovaná převodovka s jiným poměrem převodů... Editováno: 7. Června, autor: ExecutedDonut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 7. Června Sdílet Vloženo 7. Června (editace) Indikátor zařazený rychlosti zmizí, protože jednotka reaguje na rychle, plně sešlápnutý plyn a zvýšení otáček. Jestli se ale jen zvyšují otáčky a auto nezrychluje, tak prokluzuje spojka. Nejlíp se to projevuje na vyšší rychlostní stupeň. Editováno: 7. Června, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.