Přejít na obsah

Nefunkční klimatizace


jim_h

Doporučené příspěvky

Ahoj,

z nějakého důvodu mi přestala jít klimatizace, tak se chci jenom zeptat, jestli by to nemohla být jenom nějaká blbost, co bych mohl zkusit. Zjistil jsem to na cestě do Chorvatska, tak to případně dám do servisu až přijedu, ale na cestu zpět by se hodila.

 

Moje poznatky jsou, že klima vůbec nechladí. Ani nepoznám rozdíl ve spotřebě na volnoběh, po zapnutí či vypnutí klimy, ani není znát změna chodu motoru, že by musel více zabírat, či tak. Co mi překvapuje, tak mi přijde, jako by spojka na kompresoru byla pořád sepnutá, takže se točí a nikdy neodskočí. Což by možná i vysvětlovalo to, že mi poslední dobou přijde, že motor má po startu trochu vyšší otáčky, než dojedu na první křižovatku. Mám model po FL 2017 s motorem 1.4TSI a climatronicem. Zkoušel jsem zapnout/vypnout klimu u známého, ten má Octavia 4. gen a tam je jasně vidět, jak spojka klimy sepne a vypne. Je možné, že se spojka sepnula napořád (nějak se přilepila) a pak to elektronika nějak vyhodnotí a nespustí ji nebo moje generace má jiné řízení? Diagnostiku bohužel nemám. Tak mi jde o to, jestli můžu něco zkusit. Na začátku jsem si myslel, jestli mi neuniklo chladivo, tak jsem si chtěl zajet do místního servisu, ale výměnu kompresoru bych nechal asi až do Čech. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádně, pokud si auto myslí, že klimatizace běží, spustí se ventilátor chladiče. Dneska vypnutá ledka A/C neznamená, že se kompresor netočí, naopak se točí stále. Moje tipy - uniklé chladivo, problém v elektronice, zadřený kompresor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...