Martin1432 Vloženo 6. Srpen 2024 Vloženo 6. Srpen 2024 Dobrý den,koupil jsem Kodiaka 2021, 2.0 TDI 110kw -chtěl bych se vás zeptat kde zjistím stav Ad Blue někde v menu? -další otázka kdy dolévat až si řekne nebo mohu kdykoliv?Děkuji za pomoc. Citovat
bouchy01 Vloženo 6. Srpen 2024 Vloženo 6. Srpen 2024 Můj tip, že někde v menu Vozidlo - Stav vozidla. Doplnit lze asi kdykoli. Vaculík doporučuje nedolívat doplna, já jsem tam fouknul pistoli s automatickým stopem (bedna u Eurooilu) a bez problému, tedy doufám. Výdrž je fakt dlouhá, dle stylu jízdy a velikost nádrže to vydrží dva roky a víc. Jakmile však dojde, po cca 1000km se to zablokuje a nejde nastartovat. Postupuj dle návodu, dá se to kupovat v litrovkách, nebo na stojanu, dle toho, co se píše v manuálu. Je to celkem "žíravina", takže ať to nestříká na kalhoty a lak. Citovat
Ondra16V Vloženo 6. Srpen 2024 Vloženo 6. Srpen 2024 Adblue ti vydrží v autě 2 roky a více? To bych chtěl vidět Citovat
l79 Vloženo 6. Srpen 2024 Vloženo 6. Srpen 2024 (editace) Stav Adblue - dojezd se dá zjistit i v aplikaci MyŠkoda. Jinak v autě se pak zjistí i jaké množství se dá načerpat. Je to vlastně jedno kdy se to doplní jen je potřeba dodržet tu max hranici a nedávat víc. Pak při dojezdu kolem 2 tis km (možná i víc) to začne upozorňovat, že je potřeba doplnit. Lepší tankovat na stojanech - levnější cena než kupovat kanystry. Po doplnění nechat chvíli (cca 30 sec) zaplé jen zapalování, aby se s tím systém "popral" Editováno: 6. Srpen 2024, autor: l79 Citovat
Milos.. Vloženo před 2 hodinami Vloženo před 2 hodinami Zdravím. Čítam v príručke ku Kodiaqu, že ak sa za nejaký čas AdBlue neminie treba ho dať v servise z nádržky vytiahnuť a naliať nový. Takže AdBlue tiež degraduje? Aj to tu niekto reálne robil?? 😁 Citovat
jirkash Vloženo před 2 hodinami Vloženo před 2 hodinami (editace) Pouze pokud hodláš auto odstavit na hoooooodně dlouhou dobu, třeba na rok nebo jsi měl extrémně malý nájezd. Jsou blázni, co např. najezdi jen 2-3tis za rok. Editováno: před 2 hodinami, autor: jirkash Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.