sinco Vloženo 17. Říjen 2024 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2024 Dobrý den, auto 2,0 TDI 110kW. Auto z bazaru, start stop nefunkční plus chyba abs, občas nouzák, chyba dvou snímačů tlaku pneu. O tom se vědělo a že to původní majitel v blízké době nechá na svoje náklady opravit. Asi týden se s autem najezdilo 4xx km a dobíjení tedy muselo být funkční. Baterie klasika olovo a stav nic moc. Koupila se EFB EXIDE 75A. Po instalaci baterie se v CAN Gateway zadala kapacita baterie z původní hodnoty 80A na 75A, z původního čísla baterie samé 0 jsem na posledních třech pozicích změnil číslo, a zvolil typ baterie AGM, myslel jsem že majitel koupil AGM. Vše bez erroru uložil. Měl jsem pak nastartovat auto a ověřit nabíjení ale k tomu nechtěně nedošlo. Po nájezdu cca 30km auto zahlásilo chybu nabíjení. Při následné kontrole jsem zjistil že autobaterie není dobíjena. A teď otázka proč se to stalo? Co jsem tak různě načetl tak je to kódování o čísle baterie-aby auto vědělo že je baterie nová, o kapacitě a technologii baterie. Nikde nic jiného se při výměně nenastavuje. Je ten alternátor jen shoda náhody? V sobotu se tomu budu věnovat víc ale teď bych rád věděl jestli jsem něco nevynechal, neudělal špatně, proč se to stalo. Děkuji za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SROTTY Vloženo 19. Říjen 2024 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2024 chtělo by to napsat, který je to rok a kolik to má najeto. Je to možná jen souhra náhod, že altík odešel po výměně baterky. A nezapomněl jsi jen něco zapojit, dotáhnout ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sinco Vloženo 19. Říjen 2024 Autor Sdílet Vloženo 19. Říjen 2024 (editace) Rok je 2018, najeto 80xxx. Dotáhnout max svorky aku a ty jsou ok. V závadách je alternátor bez komunikace. Zapojen je ve šteklu jeden drát, jeden faston,. Podle fotek nových alternaturu tam je jen jeden faston. Nefunkční altik je ještě v aute. Editováno: 19. Říjen 2024, autor: sinco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 19. Říjen 2024 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2024 Pokud alternátor bez komunikace, ještě nemusí znamenat že je KO. Alternátor je řízen po sběrnici LIN , může být někde upadlý drát, zaoxidovaný spoj..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.