RawenX Vloženo 29. Října Sdílet Vloženo 29. Října Zdravím, Fabia II 1.6 TDI CR 55 kw (chipováno už před lety) manuál. Aktuálně najeto cca 310tis km. Dle servisní historie předchozí majitel kolem 205tis km měnil komplet vstřiky a spojku (nějakou levnější valeo, ne dvouhmota). U nás jeden čas auto dostávalo zabrat pracovně, a tak začali být problémy s klepáním spojky, občas horší řazení - nechali jsme tedy měnit, nakonec za lepší dvouhmotu vyhlídkově s tím, že auto ještě odjezdí pár let u nás. Teď po výměně spojky ironicky ještě horší trable - při nastartování jde slyšet takový kovový zvuk jak kdyby nějaké ložisko, nebo něco točivýho dřelo o další materiál z kovu a tím to začíná. Spojka zabírá strašně divně, jako fakt divně, chyba nebude asi jen ve mne, jelikož to pociťuje každej, kdo do toho sedne. Každý rozjezd je noční můra a ne a ne si zvyknout na záběr spojky, přitom já ani ostatní v jiných autech nemáme problém. Tady mi to kolikrát chcíplo na křižovatce a to je fakt něco na moje nervy. Do toho začal motor dost nepravidelně chodit - trochu kolísaly otáčky už dříve, to jsme měli za to, že jde o klapku egru, několikrát čištěno, ale nepomohlo. Teď je ten nepravidelný chod od výměny dvouhmoty mnohem horší a možná právě to komplikuje rozjezdy? Auto už mám jiné naštěstí, ale chci to vyřešit a poslat dál. Nějaký nápady/zkušenosti čím by to mohlo být? Plánujeme se s autem vrátit tento týden k mechanikovi, co spojku měnil a něco snad vymyslet.. U toho chodu se bojím vstřiků…. Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.