RawenX Vloženo včera v 01:24 Sdílet Vloženo včera v 01:24 Zdravím, Fabia II 1.6 TDI CR 55 kw (chipováno už před lety) manuál. Aktuálně najeto cca 310tis km. Dle servisní historie předchozí majitel kolem 205tis km měnil komplet vstřiky a spojku (nějakou levnější valeo, ne dvouhmota). U nás jeden čas auto dostávalo zabrat pracovně, a tak začali být problémy s klepáním spojky, občas horší řazení - nechali jsme tedy měnit, nakonec za lepší dvouhmotu vyhlídkově s tím, že auto ještě odjezdí pár let u nás. Teď po výměně spojky ironicky ještě horší trable - při nastartování jde slyšet takový kovový zvuk jak kdyby nějaké ložisko, nebo něco točivýho dřelo o další materiál z kovu a tím to začíná. Spojka zabírá strašně divně, jako fakt divně, chyba nebude asi jen ve mne, jelikož to pociťuje každej, kdo do toho sedne. Každý rozjezd je noční můra a ne a ne si zvyknout na záběr spojky, přitom já ani ostatní v jiných autech nemáme problém. Tady mi to kolikrát chcíplo na křižovatce a to je fakt něco na moje nervy. Do toho začal motor dost nepravidelně chodit - trochu kolísaly otáčky už dříve, to jsme měli za to, že jde o klapku egru, několikrát čištěno, ale nepomohlo. Teď je ten nepravidelný chod od výměny dvouhmoty mnohem horší a možná právě to komplikuje rozjezdy? Auto už mám jiné naštěstí, ale chci to vyřešit a poslat dál. Nějaký nápady/zkušenosti čím by to mohlo být? Plánujeme se s autem vrátit tento týden k mechanikovi, co spojku měnil a něco snad vymyslet.. U toho chodu se bojím vstřiků…. Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.