Přejít na obsah

Termín STK - ťažké radenie

Rado941

Doporučené příspěvky

Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. 

19.11 mi končí platnosť STK. V ten istý deň som mal naplánovanú STK. 

Dnes sa mi však vyskytol technický problém, takže ten termín nestíham. 

- >>>>Ak absolvujem STK týždeň po termíne dostanem pokutu?

Mám na STK ísť v termíne aj keď viem že neprejdem? Vtedy myslím že mám lehotu 60 dní na nápravu. 

Mám problém s ťažkým radením, pravdepodobne mi drhnú lanka od radiacej páky. Dostaviť na STK sa s tým dá... ale predpokladám že to cez technika neprejde 😕

Bavíme sa o Slovensku.

Ďakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak přesně to má SK,  ale v ČR  můžeš bejt bez stk klidně 2 měsíce a žádná pokuta nebude pokud tě nechytou na veřejný komunikaci. 

Ty můžeš mět auto v garáži  nebo na vlastním pozemku.

Samozřejmě pak cesta na stk na podvalníku.

Odkaz ke komentáři

Mam dve odpovede...

1. odpoved z STK

Žiaľ, žiadna tolerancia po uplynutí lehoty platnosti STK nie je.

Pokuta z okresného úradu vám môže prísť po dni, mesiaci aj roku a taktiež nemusí prísť vôbec.

Záleží to od náhodného výberu, ktorý tam oni robia.

a

2. odpoved z webu

KEDY PRÍDE POKUTA ZA STK?
Mnoho ľudí sa pýta, kedy príde pokuta za STK. Pokuta sa zvyčajne neposiela hneď v prvý deň po prekročení lehoty. Štátne orgány doprajú vodičom reakčný čas v podobe niekoľkých dní na vykonanie potrebnej technickej kontroly. Netreba sa však na to spoliehať a odporúča sa vykonať STK čím skôr.

Pokuty za STK sa dnes zasielajú automaticky. Systém jednoducho vyhodnotí, že dané vozidlo neprešlo cez STK a zasiela automatickú pokutu majiteľovi. Polícia obvykle túto pokutu za STK zasiela s toleranciou pár dní od uplynutia platnosti TK a EK.

Moderné STK dnes ponúkajú možnosť pripomienky, kde si majiteľ vozidla zadá, kedy mu vyprší STK a následne mu v predstihu príde e-mail alebo SMS s upozornením, že sa blíži termín kontroly.

AUTOMATICKÁ POKUTA ZA STK

Štát vedie databázu, v ktorej sa evidujú všetky automobily a ich technické a emisné kontroly, vrátane dátumov, kedy ich majú absolvovať. Systém preto vie určiť, kedy najneskôr má majiteľ pristaviť auto ku kontrolám. Pokiaľ tak neurobí, majiteľovi na základe objektívnej zodpovednosti automaticky pošle poštou pokutu za STK. Pokuta sa vtedy udeľuje v tzv. rozkaznom konaní.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...