Rado941 Vloženo Neděle v 18:55 Sdílet Vloženo Neděle v 18:55 Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. 19.11 mi končí platnosť STK. V ten istý deň som mal naplánovanú STK. Dnes sa mi však vyskytol technický problém, takže ten termín nestíham. - >>>>Ak absolvujem STK týždeň po termíne dostanem pokutu? Mám na STK ísť v termíne aj keď viem že neprejdem? Vtedy myslím že mám lehotu 60 dní na nápravu. Mám problém s ťažkým radením, pravdepodobne mi drhnú lanka od radiacej páky. Dostaviť na STK sa s tým dá... ale predpokladám že to cez technika neprejde 😕 Bavíme sa o Slovensku. Ďakujem za odpovede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo Neděle v 19:31 Sdílet Vloženo Neděle v 19:31 To že jde těžko řadit by nemělo mít na stk vliv. Pokud budeš jezdit bez stk a chytnou tě tak ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denial Vloženo Neděle v 21:36 Sdílet Vloženo Neděle v 21:36 pokuta sa ma generovat automaticky na okresnych uradoch, ked neplati co i len 1 den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo včera v 07:11 Sdílet Vloženo včera v 07:11 Nevím jak přesně to má SK, ale v ČR můžeš bejt bez stk klidně 2 měsíce a žádná pokuta nebude pokud tě nechytou na veřejný komunikaci. Ty můžeš mět auto v garáži nebo na vlastním pozemku. Samozřejmě pak cesta na stk na podvalníku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oktavka Vloženo před 22 hodinami Sdílet Vloženo před 22 hodinami Mam dve odpovede... 1. odpoved z STK Žiaľ, žiadna tolerancia po uplynutí lehoty platnosti STK nie je. Pokuta z okresného úradu vám môže prísť po dni, mesiaci aj roku a taktiež nemusí prísť vôbec. Záleží to od náhodného výberu, ktorý tam oni robia. a 2. odpoved z webu KEDY PRÍDE POKUTA ZA STK? Mnoho ľudí sa pýta, kedy príde pokuta za STK. Pokuta sa zvyčajne neposiela hneď v prvý deň po prekročení lehoty. Štátne orgány doprajú vodičom reakčný čas v podobe niekoľkých dní na vykonanie potrebnej technickej kontroly. Netreba sa však na to spoliehať a odporúča sa vykonať STK čím skôr. Pokuty za STK sa dnes zasielajú automaticky. Systém jednoducho vyhodnotí, že dané vozidlo neprešlo cez STK a zasiela automatickú pokutu majiteľovi. Polícia obvykle túto pokutu za STK zasiela s toleranciou pár dní od uplynutia platnosti TK a EK. Moderné STK dnes ponúkajú možnosť pripomienky, kde si majiteľ vozidla zadá, kedy mu vyprší STK a následne mu v predstihu príde e-mail alebo SMS s upozornením, že sa blíži termín kontroly. AUTOMATICKÁ POKUTA ZA STK Štát vedie databázu, v ktorej sa evidujú všetky automobily a ich technické a emisné kontroly, vrátane dátumov, kedy ich majú absolvovať. Systém preto vie určiť, kedy najneskôr má majiteľ pristaviť auto ku kontrolám. Pokiaľ tak neurobí, majiteľovi na základe objektívnej zodpovednosti automaticky pošle poštou pokutu za STK. Pokuta sa vtedy udeľuje v tzv. rozkaznom konaní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo před 20 hodinami Sdílet Vloženo před 20 hodinami Tak to je docela síla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo před 18 hodinami Sdílet Vloženo před 18 hodinami @oktavka Proto sem psal, že nevím jak SK. Ale pokud to tak funguje, tak je to mazec. Ale zpět k tématu. Vaznoucí řazení by nemělo míst na úspěch na stk vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denial Vloženo před 17 hodinami Sdílet Vloženo před 17 hodinami som ti napisal, ze pokuta je hned takze ak ju nechces, na stk ist musis hned, aj ked auto nemas opravene to je oficialny zakonny postup ak je to chyba, s ktorou zrejme prejde, ako pisali vyssie, tak nemas co stratit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.