Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

Cez víkend som si všimol vec ktorá má docela silne zaskočila. Niesom si istý či to je normálne správanie alebo je tam nejaký problém. 

Riadiaca páka sa dá voľne hýbať aj bez stlačenia spojky keď auto stojí. 

Normálne som zvyknutý na páku ani nepokladať ruku bez stlačenia spojky, ale zrovna v nedeľu som stál na benzínke a omylom som vrazil do páky. Mal som zaradenú 1, vypnutý motor, a stál som so zatiahnutou ručnou brzdou. Páka sa bez problémov posunula na pozíciu neutrálu. Povedal som si - "divné", tak som sa postavil bokom a skúšal som rôzne s ňou hýbať. 

Páke nič nebráni sa posunúť do ktorejkoľvek polohy. Keď "zaradím" spiatočku bez spojky tak to spraví klasické pípnutie. 

Keď som skúšal v miernom kopečku s vypnutým motorom z neutrálu zaradiť 1 bez spojky tak auto samozrejme šlo mierne dozadu - takže radenie reálne nefunguje, len páka sa dala posunúť. 

Keď som to skúsil naopak - zaradiť bez spojky neutrál kým som stál na jedničke v kopci, páka sa nedala pohnúť. Podobne za jazdy nejde "vyradiť" 

Príde mi že v tomto stave to nemôže spôsobiť žiadne problémy, ale je mi divné že by také správanie bolo normálne. Všimol som si to až po 16 tisíc kilometroch. 

Som blázon a je to úplne normálne správanie? Alebo mám nejaký problém v prevodovke? 

Zaujímavé zistenie. Ako dlho máš vodičský? 

S autom nemáš nič, je to štandardné správanie všetkých aut s manuálom. Ak sú nulové rýchlosti motora aj prevodovky, vieš to radiť napriamo bez spojky.

@Sam_  … jeste bych to zkusil, jestli to funguje bez spojky s nastartovanym motorem, budes mit dalsi nove poznani🙈🤣🤓🙈

A teď si představ, že dokážu lehce vyřadit rychlost za jízdy i bez spojky 😉

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.