Přejít na obsah

Spotreba 142kW 4x4

gambaboi

Doporučené příspěvky

Ahojte,

tí čo už dlhšie jazdíte a máte väčšiu vzorku dát - mohli by ste sem napísať s akou spotrebou jazdíte?

Viem, že desiatky faktorov vplývajú na spotrebu a nebude to exaktné porovnanie v laboratórnych podmienkach, ale zdá sa mi, že tento motor je celkom smädný. Potrebujem sa len uistiť, že je všetko v norme, keďže neprechádzam medzigeneračne ale zo staršieho motora - 2.0TDI 103kW 4x4 a ešte k tomu s manuálom.

K tým rozprávkam z internetu o <6L/100km som sa nepriblížil zatiaľ ani z ďaleka.

7.6L/100km | dlhodobá kombinovaná  - jazdím kombináciu diaľnica + mesto bez okresných ciest

6.7L/100km | diaľnica 140kph (tachometer)

8L/100km |mesto

Tie čísla som čerpal z MyŠkoda aplikácie, ale berte ich orientačne - vyslovene kontrolované skúšobné jazdy za účelom zmerania spotreby som ešte nerobil. Nájazd mám okolo 2500km, neviem či ešte mám čakať ustálenie spotreby neskôr alebo aktuálne hodnoty by už mali byť viac menej finálne.

Zimné sety 235/45/R18, tlaky podľa štítku.

Dik za každú reakciu.

EDIT: zabudol som ešte na karosérne prevedenie = Liftback, väčšinou cestujem sám a bez nákladu.

Editováno: , autor: gambaboi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol som vyskúšať jeden 30km úsek cez dediny (55 kph/95 kph): Ø spotreba 5.5 l/100km. Späť som išiel po diaľnici (135 kph): Ø spotreba 6.7 l/100km.
V meste to bolo dnes výrazne menej, ale bola takmer nulová premávka a nestál som veľa na križovatkách so semaforom. Tá spotreba v meste vie mať veľké odchýlky celkom logicky, takže tú by som vôbec neriešil.

Takže vlastne asi všetko je OK, ale trocha ma prekvapuje tá spotreba na diaľnici oproti Passat B7 103kW 4x4 M6. Chápem, že silnejší motor, ale zase mala by byť lepšia aerodynamika a rozdiel +1.5 l/100km mi príde celkom dosť keď človek ide predpisovo okolo 135kph.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...