frogale Vloženo před 11 hodinami Sdílet Vloženo před 11 hodinami Používám docela žravou wifi dash kameru a v autě je namontovaný i plašič kun. Když jsem byl přes Vánoce doma a týden jsem nejel, vyflákala se 12V baterie. Bohužel 12V baterie se u PHEV nabíjí pouze se "zapnutým motorem" a snad i při nabíjení trakční baterie. Už se ale nenabíjí ani nekontroluje když je trakční na 100% a auto dál v zásuvce. Kamera má své hlídání úrovně napětí baterie, ale asi vůbec nesepnulo (nebo sepnulo a dovytřískal to pak ten kunovač). Každopádně je hloupé, že člověk sedí na plně nabité 13 kWh baterii a buď se do auta ani nedostane nebo "nenastartuje". Nemá tohle nějaké řešení? Napadá mě napojení kamery přímo na trakční baterii, nějaké vlastní chytřejší dobíjení 12V baterie třeba z nabíjecí zásuvky či nějaký zásah do řídících jednotek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Ninaj Vloženo před 11 hodinami Sdílet Vloženo před 11 hodinami Mas blbu kameru, ze ti vytrieska baterku do mrtva. Mal by si mat moznost si nastavit, ze pri akom poklese napatia ti vypne kameru. Tak aby si stale mohol nastartovat a otvorit auto. Kamery ale pri nonstop rezime zeru proste vela a moc moznosti nie je. Ja som to nakoniec vypol. Moznost je dat tam externu bateriu na to urcenu, ale tiez to nevydrzi dlho, len par dni, max tyzden v zavislosti od poctu kamier a spotreby kamery a je to dost drahe. Mozes to napojit na velku baterku, otazka je ze ake tam je napatie, pravdepodobne budes potrebovat nejaky menic, takze to nie je idealne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frogale Vloženo před 4 hodinami Autor Sdílet Vloženo před 4 hodinami Kamera hlidani napeti ma, ale jak jsem psal, asi nespina nebo 12V baterie auta drzi stale dobre napeti a pak to klesa strme dolu. Napojeni na trakcni baterii pry neni jednoduche, v okruhu je stykac, ktery ji mimo provoz auta natvrdo odpoji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.