Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim vespolek, jsem novym vlastníkem octavie 4 2.0 tdi.

Mám prosbičku.  Auto jsme koupil na 17 rozměr 205x55 r17. Ihned jsem kupoval nove zimní totožného rozměru.  Zarazilo mě tlak plneni 2.6 předek i zadek. 

Po pár km my to prijde neskutečně tvrdé a nekomfortni. Na kolik foukate prosím? 

skus 2.3 - pri polovicnom zatazeni vozidla

2.6 je zrejme v ECO rezime kvoli spotrebe paliva = nizsi komfort

Při 2,3 ti umrou predni gumy na venkovních hranách. Vlastní zkušenost. Po 30T jsou ty gumy na bocích sjete bez vzorku. Ta guma jal je vysoká, tak se v zatáčce hodně hrne a potřebuje ten tlak, aby se tolik nebortila.

A jaký tlak předpisuje výrobce auta? Na víčku nádrže už není nálepka s tabulkou?

• Autor

Ano nálepka tam je. Jen mě překvapilo kolik.   Zatím jsem vše foukal na 2.2-2.4. . Proto ten dotaz. Prostě my to přijde jako hodně a auto je pocitově tvrdé. 

Treba si uvedomiť, že na jednej strane sa zvyšujú tlaky aj kvôli zníženiu spotreby, zároveň ale medzigeneračne rastie aj veľkosť a hmotnosť áut. Koľko vážila Octavia prvej generácie, a koľko O4 dnes? Ten nárast hmotnosti sa okrem vyššieho hmotnostného indexu kompenzuje práve aj tým vyšším tlakom.

OI som nemal, ale Octavia II 2.0TDI 103kW Combi 1425kg    vs   Octavia IV 2.0TDI Combi 1370kg... to mi dako nevychadza :D

EDIT: kazdopadne celkova hmotnost je plus/minus/kosinus stale cca 2000kg (podla vybavy/prevodovka/4x4)

Upraveno od mirko66

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.