Přejít na obsah

Výrobní vady a špatné zpracování Superbu IV

Michal B.

Doporučené příspěvky

Pánové a dámy, dovolil jsem si založit toto téma, stejné bylo i v superbu III.

Sem pišme vše co Vám neladí a nefunguje..... Já mám vyrobeno 02/2024 jeden z prvních sérii

Já tedy hlásil na servis :

1) tlumiče,bouchání  - již asi bude svolávačka

2) závady asistentů (různé) - vyskočí a zmizí - je svolávací akce  

3) známý říkal že byl svolán na nějakou výměnu ochranu kabelového svazku ?

4) nelicující víčko nádrže u combi - výměna

5) zadní kamera špatný obraz

Do toho oni sami přidali chybějící síťový program, řešeno jako svolávačka.

Dnes si jdeme pro auto a dám pak vědět.....

20250126_133331.jpg

Editováno: , autor: Michal B.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže :

1) tlumíče - zatím není svolávačka u nás , takže až bude svolají si mě

2) asisteni přehráni

3) sít do kufru dodána

4) zadní kamera - bohužel s tím se musíme smířit, nic s tím neudělají a ví o tom že to je hrůza

5) víčko - vyměnili, ale je to snad horší a lepší to nebude....

Závěr - napíšeme na škodovku, nehodlám se s smířit s odlezlým víčkem , hroznou zadní kamerou a katastrofálními tlumiči.........jako fakt děs běs

Odkaz ke komentáři

Ahojte 

pridavam sa do skupiny nestastnych majitelov. L&K 2.0 TDi 4x4. Vyrobeno 04/2024

takže :

1) tlmiče - klasika buchani

2) asisteni - pravidelne aj za krasneho slnecneho pocasia pocas jazdy "senozr nema vyhlad" :) niekedy aj 5x za 20km jazdy, prestane fungovat tempomat, front assist, porucha Emergency assist, Travel assist  => servis sa vyjadril ze som mal spinave senzory :) 

3) mam problem zacuvat do vlastneho dvora !! pravidelne pri prechode cez branku asistent slapne na brzdy !!! Toto je moj 3-ti superb L&K ani jeden to ani raz neurobil taktiez manzelka      ma Karoq taktiez cuvanie bez problemov => uplnej naj tragedia je vyjadrenie servisu ... problem nie je auto .. problem je kovova brana, ktoru tam mam asi 10rokov. Za 10 rokov cez tuto branu cuvalo minimalne 15 aut :)

4) zadna kamera + 360 tragedia nechutne skresleny obraz ... v skutocnosti som ovela dalej od prekazky ako to vidim na kamere

5) víčko nadrze => zatial som neriesil

6) predpokladam ze pri startoch s nizkoou teplotou pod 0 stupnov auto samovolne zacalo volat SERVIS aj niekolko krat opakovane. => Vymenili celu SOS jednotu aktualne OK 

image.thumb.png.4efe4be51fa047bc004667b870c51f3a.pngimage.thumb.png.40eac964bf9c8f96671ce8c71eeeed67.pngimage.thumb.png.6c3ab09f6b87487a52686c15f756c3d2.png

Odkaz ke komentáři

3) mám rovnaký "problém", keďže som zvyknutý na "päťmetrové" vozidlá, tak cúvam s väčšou dávkou sebavedomia a vo vyššej rýchlosti než čo Maneuver Emergency Braking systém toleruje.

Kým neurobia niečo s kalibráciou citlivosti (ak vôbec urobia), tak sú 2 riešenia z ktorých obidve praktizujem podľa nálady/potreby:

a) naučiť sa pomalšie cúvať -> vtedy to nerobí, je to však otravné napríklad v podzemnej garáži v shoppingu, keď čakajú vozidlá za mnou, vtedy aplikujem bod b)
b) vypnúť Maneuver Emergency Braking asistenta pred cúvaním keď sú blízko prekážky (po štarte vozidla sa defaultne zapne znovu)

Editováno: , autor: gambaboi
Odkaz ke komentáři

Ceho byste se meli bat? Ja mam vyrobeno 09/2024 a nemam ani assistent problemy a podvozek je taky uz novy. 
hlavne nekupujte skladovky tim se vyhnete hodne problemum. 

rozhodne bych sel do objednani s tim ze bych se zeptal na veci dopredu 

-tlumice

-asistenti

-kessy problem ( na vw foru sem se docetl ze udajne u superba se jiz pouzivaji nove kliky kterym nevadi vlhkost a spina a melo by byt udajne vse ok)

plus dalsi veci co by vas zajimali.

ja objednaval na konci cervence na toto vse jsem dostal odpoved ze o tom servis vi a ze jiz jsou ve vyrobe nove tlumice,software je v priprave atd atd)

takze kdyz jsem na konci zari vuz prebiral tak jsem vse vedel. Samozrejme vzdy se muze neco posrat a dostanete kus kde bude neco nefunkcni (u me nefungoval klimakompresor a poustel ven gel) na zaruku vymeneno. 

a zadny dalsi problem ktery by me denne otravoval zatim nemam. Trosku jiny problem s assistenty se mi 2x za tu dobu vyskytl ale zahy hned zmizel, dle vw fora a vlastniku aut je to zpusobeno baterkou a tim ze 1.5 ma mild hybrid a sama se castecne dobiji tak 1.5 ka nema tyto problemy, docela dost lidi se o tom bavilo a nikdo s 1.5kou se neozval ze by trpel assistent problemy.

kameru nevyresite nikdo nicim to je proste vec hardwaru dali tam proste nejaky shit - bohuzel mozna u faceliftu…

vicko si je treba ohlidat,nekdo zminil chrom listy ze obcas nesedi u me take ok.

emergency brake assist me asi 3x vybrzdil ale jak rika clovek vys je ro o rychlosti. Treba prijde nejaky update ktery to trochu posune. Ale ze by neprejelo auto patnik to se mi nestalo a to mam k domu prijezd do prudkeho kopce s cca 10cm vysokym patnikem u branky. Vyjede to sam na parkovaciho assistenta bez problemu.

Editováno: , autor: bazycek
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...