Přejít na obsah

Zadní vlečná náprava zkušenosti

RDO

Doporučené příspěvky

Ahoj,

Jak hodně vnímáte negativa zadní vlečné nápravy u Scaly?

Myšleno hlavně na nerovnostech, při zatáčení na nerovnostech apod. 

Škoda že ani nejvyšší model nemá vzadu víceprvek. 

Předem díky za jakékoliv zkušenosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mňa je to jednoduchá náprava, nenáročná a pre potreby mojej Scaly 1.0 TSI 70 kW adekvátna.

Je hlučnejšia ako viac-prvková v Octavii. A jazdné vlastnosti moc hodnotiť nemôžem lebo rýchlo nejazdím ale zatiaľ som s tím problém nemal.

Ževraj zadok poskakuje v zákrutách a vie odskočiť dosť až nepríjemne.

Ale určite lepšia voľba je Octávia v základnej výbave ako Scala v plnej. Je to lacné auto a žiadna výbava na svete v tomto aute za to nestojí.

Prikladám zopár fotiek.

20240330_103803.jpg

20240330_105044.jpg

20240330_105048.jpg

20240330_105058.jpg

20240330_105109.jpg

Odkaz ke komentáři

Dík za info, Octavia podle mě co se týká podvozků a jiných věcí nebude nějak extra jiná,  protože třeba zadní nápravy má taky vlečky, víceprvek mají až nad 110 kw. 
Motor 1,5TSi bude podle mě taky stejný. 

A cca podobná konfigurace Octavia jako scala je tak o 200 - 250 000 dražší. 

Se mi líbí proto, že s mojí slevou 17% na nové auto je to ještě pořád relativně dostupné, ale Octavie už je o dost  dražší. 

Odkaz ke komentáři

uz sa to tu niekde riesilo v dakom vlakne a dost vela ludi sa tam stazovalo ze ten zadok uskakuje pri nerovnostiach a hlavne teda ze niekedy az tak ze sa clovek moze zlaknut...mam scalu 1.0 tsi 81kw a tento "neduh" pozorujem ale naozaj len sporadicky. pre mna je paradox ze na komplet rozbitej ceste po ktorych sice moc nechodim sa to moc neprejavuje ale napriklad ked je dialnicny privadzac(most) kde je vacsinou na vozovke po cele sirke taka ta "spojka" a nie je to moc pekne spravene a je to v zakrute tak pri akceleracii citim ze ten zadok trochu uleti. 

Odkaz ke komentáři

@RDO

Písal som to aj v hodnotení scaly pred pár rokmi.

Zadok odskakuje.

Ak ideš napríklad do tiahlej zákruty a je zlý asfalt, či menšia nerovnosť a jamka, tak zadok ti môže kludne poskočiť aj pár cm v smere odstredivej sily. Na druhú stranu môžem konštatovať, že ak prekonáš svoj strach a nebojíš sa auto vložiť do zákruty, tak aj s odskočením auto zostane v jazdnom pruhu.

Okrem toho je hlučná pri prejazde nerovnosťami-búcha.

Takže ak sa nepo.....res keď ti odskočí zadok, môžeš tej náprave veriť, že neskončíš mimo jazdného pruhu.

Každopádne prvý taký zážitok s odskočeným zadkom bol dosť srdce búšiaci :)

Odkaz ke komentáři

Isto nemusí ísť na hrane. Tiahla zákruta, ktorú scala zvládne teraz bežne 100-110km/h odkedy je nový asfalt bol problém dať s 80-90 km/h nakoľko boli malé jamky, nerovnosti. To bolo to miesto, kde mi zadok odskočil 1. krát a bolo to niekde pri 85-90 km/h.

Asi toľko k tomu.

Zase reálne to skákanie nebude každý deň a vyslovene sa to deje ak na auto pôsobia priečne sily a náprava trafí nerovnosť.

Odkaz ke komentáři

@RDO v  zime nevidím žiaden problém. ale zase nejdem do tej zákruty ako v lete. Ak je pod -5 a viac, keď mráz vytiahne vlhkosť z asfaltu isto problém nevidím.  A keď je niekde medzi -5 až tesne nad nulou, tak isto auto nevložím do zákruty štýlom ako v lete. Vtedy aj po pár kilometroch na týchto okreskách môže byť námraza.

Takže ak nebudeš jazdiť na pretekára, nemusíš mať obavy z toho auta ani v zime.

Len rátaj proste s tým, že náprava bude hlučnejšia pri nerovnostiach a môže ti hodiť zadok-nezľaknúť sa a držať volant, auto to dá :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...