vejv Vloženo Neděle v 08:32 Sdílet Vloženo Neděle v 08:32 Zdravím, cca po 30km se mi náhle (vetšinou když pustím plyn nebo spíše vyřadím) rozsvítí kontrolka oranžového vykřičníku v trojúhelníku v kolečku. Auto chcípne. Když zastavím, tak nejde nastartovat, ale při točení motoru motor s sebou strašně škube, jako by chtěl vyskočit. Po par minutách a x pokusech najednou naskočí normálně bez škubnutí a jede se dál. Problém je, že prvně to bylo jednou za čas teď už to bylo 3x za jízdu. Zároveň naposledy když jsem po těch 30km nastartoval tak otáčky motoru divně kolísaly, vteřinu dvě a potom už motor běží normálně. Fabia I, 1.9TDi, 74kw, děkuji z rady na co se zaměřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo Neděle v 11:09 Sdílet Vloženo Neděle v 11:09 Tohle se může dít, když do motoru nejde nafta. Měl jsem podobný problém, když se mi občas nezapnulo podávací čerpadlo (pod pravou zadní sedačkou). Motor za jízdy začal škubat, po vyřazení zdechnul a pak už nešel nastartovat. Měnil jsem relé palivového čerpadla v releovém boxu, ale nakonec jsem zjistil, že to bylo slabým akumulátorem. Po jedenácti letech měl už velký vnitřní odpor a, když při startu motoru kolísalo napětí, tak to nějak rozhodilo řídící jednotku motoru a podávací čerpadlo občas zůstalo vypnuté. Neprojeví se to hned, protože motor nějakou dobu jede i bez něj. Škubat to začalo, až když jsem víc šlápl na plyn. Určitě bych zkontroloval palivový filtr a jestli funguje to podávací čerpadlo. Po zapnutí zapalování se čerpadlo zapne na dvě sekundy, i když motor neběží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejv Vloženo Neděle v 14:13 Autor Sdílet Vloženo Neděle v 14:13 vyměnil jsem palivový filtr a uvidím, zítra opět pojedu, tak se ukáže. Mě to za jízdy ani když jsem jí šlápl do kopce nezakuckalo. Pokaždé se stalo, když jsem vyřadil. nebo pustil plyn. Tak ale uvidím a dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo Neděle v 14:33 Sdílet Vloženo Neděle v 14:33 Jiný motor, ale stávalo se to samé a dělal to snímač otáček kliky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejv Vloženo Neděle v 21:30 Autor Sdílet Vloženo Neděle v 21:30 Díky, kouknu na snímač, zda je kabelaz, konektor ok, cetl jsem vyndat ho a očistit. Případně vyměním, když bude potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo včera v 06:08 Sdílet Vloženo včera v 06:08 Je hodně dole, mně stačilo prostriknout konektor wdckem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo včera v 06:32 Sdílet Vloženo včera v 06:32 Pokud je problém se snímačem na klice, tak by se to mělo objevit ve výpisu chyb řídící jednotky motoru, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejv Vloženo včera v 07:42 Autor Sdílet Vloženo včera v 07:42 Kontrolka zadna nesviti, jestli nejaka chyba je v RJ tak to uvidim pristi vikend az pojedu za známým do servisu. Kontrolka - vykřičník - se rozsviti, jen když to chcipne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo včera v 10:18 Sdílet Vloženo včera v 10:18 (editace) V 31. 3. 2025 na 6:32, shrek_85 napsal: Pokud je problém se snímačem na klice, tak by se to mělo objevit ve výpisu chyb řídící jednotky motoru, ne? Rozšířit Mně se to ve výpisu chyb neobjevilo a asi ani ten vykřičník (spíše jsem ho měl u abs závady), ale dojížděl jsem třeba po parkovišti nebo k semaforu a najednou jsem zjistil, že motor neběží. Editováno: včera v 10:19, autor: psurn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.