Srpen 19Srp 19 Autor @Dlbvml2 Umela inteligenci pise : Motor s označením DFYA (e-TEC) je mild-hybridní verze motoru 1.5 TSI, která spadá do kategorie motorů a platforem EVO 1. Není to přímo EVO 2, ale využívá prvky a technologie z EVO 1. A ja dodavam: Jestli to je pravda, buh vi, Snad by to meli vedet dealeri Skodovky 🙂
před 18 hodiny18 hod Ještě jsem narazil na jednu věc a to jsou vibrace při 2-válcovém režimu. Všechny recenze zmiňují, jak je systém ACT+ už vychytaný a jak není během jízdy pozorovatelný. Já teda samotný přechod do 2-válcového režimu taky nepoznám a povětšinou je chod v tomto režimu opravdu bez jakýchkoliv známek vibrací apod. ALE, při určitých otáčkách a zátahu motoru (povětšinou kolem 1800ot/min a velice mírném lechtání plynu) často slyším z motorového prostoru takový nepříjemný vibrující zvuk jako by něco drnčelo. Je to opravdu jen zvukový projev, vibrace jako takové necítím. Projevuje se to výhradně ve 2-válcovém režimu, ale neznamená to, že by se to objevovalo pokaždé – spíš jen v určitých kombinacích otáček, zatížení a práce s plynem. Máte podobné postřehy? Jde mi o to, jestli to mám řešit se servisem.
před 17 hodiny17 hod Mám ve Scale motor DXDB, momentálně najeto 34tkm, po 10tkm se to začalo rozjíždět pořádně, hlavně že začátku nepodtáčet aby si motor nezvykl, spotřeba 5.0-5.5, vibrace žádné, mám manuál, při běžné jízdě se snažím nejít pod 1700ot.
před 4 hodiny4 hod @Kroun1 áno, mám podobnú skúsenosť. Okrem toho "iného" zvukového prejavu to nieje nijak cítiť, že ide v 2val režime.
před 2 hodiny2 hod Autor @Kroun1hele nevšiml jsem si, budu sledovat :-)Ale občas při startu má ten motor takový divný nepravidelný zvuk jak 3válcová 1,5 od Forda Upraveno před 2 hodiny2 hod od HejVasek
před 2 hodiny2 hod Autor Přidávám další zkušenosti.Borec co spěchal na nabíječku nedal ženě přednost zprava a naboural nám (3 měsíce starou) Oktávku.Pozitivní bylo, že jako náhradní vozidlo nám půjčili Oktávku 1.5 TSI 110kW.Měla najeto 26tisíc km, ale bohužel motor před FL (DPCA), tedy ne ten co máme (DXDB).Začal jsem srovnávat.Na dálnici (plyn na podlahu) rozjezd do kopce z 1800 otáček na čtyřku pocitově stejný.Na dálnici (plyn na podlahu) rozjezd do kopce z 2000 otáček na šestku pocitově stejný.Na rovné okresce 500m do kopce(z nuly měřena průměrná, maximální rychlost a čas).Plyn na podlahu, přeřadit když otáčky jdou přes 5tisíc, 3x za sebou DPCA, 1x DXBX (nechtěla se chytit GPS tak jsem to po 5ti minutách vzdal).S DXDB jsem dosáhl nižší max rychlosti (116km/h oproti 121, 122 a 123km/h). čas byl stejný a průměrná rychlost zhruba také.Což mohlo být dáno tím, že jsem vypustil závěr a jel jen jednou.Takže oba motory se chovaly pocitově i podle měření +/- stejně.Rozdíl je ale dost výrazný v reakcích motoru na stlačení plynového pedálu.DPCA má také prodlevu, ale výrazně kratší.Ale hlavně na dvojku a trojku je cítit, že když člověk přidá, auto (turbo) zabere a auto se rozjede.Náš DXBX se chová více jako atmosférický motor. Mohu přidávat plyn jak chci, otáčky a rychlost se zdvihá skoro lineárně.Abych dosáhl reakce jako u DPCA, musím sešlápnout pedál plynu na podlahu, pak auto vystřelí.Což je docela nebezpečná, protože člověk vlastně neví co a kdy auto udělá.V servisu mi řekli, že občas měl někdo stejný problém a že pomohl přehrát sofware.Ale protože mám najeto jen 4.6tis km, mám být trpělivý, že se projev motoru zlepší a že to zkontrolují až přijedu na první kontrolu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.