Pepa Smolík Vloženo před 15 hodinami Vloženo před 15 hodinami (editace) Zdravím všechny, pro sichr bych si doplnil klimu ve své jedničkové fábce 2004, 1.9 tdi 74kW. Našel jsem tuto sadu, máte někdo zkušenost? https://allegro.cz/nabidka/a-c-fix-plyn-pro-klimatizaci-r134a-tesneni-r134a-3v1-kabel-16593369583 Zajímá mě, co tam vlastně pustit. Prodávají dvoje verze, jednu čistou R134a (to bude asi ta modrá) a pak s příměsem oleje (zřejmě ta oranžová plechovka). Někdo mi říkal, že narozdíl od octavie má fábie olej namíchanej se samotným chladivem, nemění se tedy zvlášť. Prosím tedy o nasměrování. Díky Editováno: před 15 hodinami, autor: Pepa Smolík Citovat
McMatej Vloženo před 14 hodinami Vloženo před 14 hodinami (editace) Já jsem nedávno objednával https://easyklima.cz/obchod/easyklima-plyn-pro-nabijeni-automobilove-klimatizace/, mají i s utěsnovačem a další kombinace. Olej z toho "neutíká", tak bych ho nedoplňoval. A měli to i v Kauflandu za 462 Kč. Ale měli ..... Editováno: před 14 hodinami, autor: McMatej Citovat
Pepa Smolík Vloženo před 13 hodinami Autor Vloženo před 13 hodinami Jak to myslíte, že olej z toho "neutíká"? Pokud je namíchán spolu s chladivem, neměl by ten únik být souběžný? Citovat
McMatej Vloženo před 13 hodinami Vloženo před 13 hodinami Myslím, že olej je olej. Když to není mastné, tak to neutíká. Ale školy nemám .... 🙂 Nakonec když to doplníš olejovou verzí, tak by se nemělo nic pokazit. Citovat
LosDavos Vloženo před 12 hodinami Vloženo před 12 hodinami za litr v tom nevidím smysl v servisu to vyjde skoro stejně a máš to od mašiny která si kontroluje i olej. Citovat
kartarhk Vloženo před 11 hodinami Vloženo před 11 hodinami (editace) Vykašli se na zazračné sady a zajeď do servisu. Tyto sady téměr nikdy neobsahují plyn R134a, ale nějakou hořlavou náhražku. Dále je nutné klimatizaci inaplnit předepsaným množstvím plynu, které se dá určit pouze tím, že se odsaje a zváží co v klimatizaci je a doplní se chybějící množství. Co se týče oleje tak si nedělejte iluze, mašina v servisu doplní pouze takové množství které technik nastaví, typicky 0, max. 10 ml. Editováno: před 11 hodinami, autor: kartarhk 1 Citovat
denial Vloženo před 11 hodinami Vloženo před 11 hodinami (editace) nezabudni, ze okrem roznych druhov chladiva do klimatizacie su aj rozne typy olejov, ktore sa nesmu miesat na druhej strane poznam jedneho chlapika, ktory desatrocia za par eur "plni klimy" od oka urcite bez oleja a ludia k nemu stale chodia a nikto sa nestazoval ked som ho spomenul inemu chladiarovi, co ma na to stroj, tak sa chytal za hlavu ale do fabie asi dobry, na youtube su videa hlavne nepustaj do atmosfery chladivo, lebo je to aj zakazane a na manipulaciu s F plynmi treba povolenie Editováno: před 11 hodinami, autor: denial Citovat
McMatej Vloženo před 10 hodinami Vloženo před 10 hodinami Mně se na mašině v klima servisu nelíbí hlavně to, že se okruh vakuuje. Byl jsem v servisu s klimou 2 x a 2 x se mně potom únik výrazně zvětšil. Vakuujeme i v práci (něco jiného), tak vím, co vakuum dokáže. Citovat
cosby Vloženo před 7 hodinami Vloženo před 7 hodinami Vakuuje se proto,aby se okruh zbavil nečistot,vlhkosti atd což je věčný problém.Pokud jej neuděláš,nemá výměna chladiva,doplnění smysl. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.