Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím všechny, 

pro sichr bych si doplnil klimu ve své jedničkové fábce 2004, 1.9 tdi 74kW. 

Našel jsem tuto sadu, máte někdo zkušenost? 

https://allegro.cz/nabidka/a-c-fix-plyn-pro-klimatizaci-r134a-tesneni-r134a-3v1-kabel-16593369583

Zajímá mě, co tam vlastně pustit. Prodávají dvoje verze, jednu čistou R134a (to bude asi ta modrá) a pak s příměsem oleje (zřejmě ta oranžová plechovka).

Někdo mi říkal, že narozdíl od octavie má fábie olej namíchanej se samotným chladivem, nemění se tedy zvlášť. Prosím tedy o nasměrování. Díky

image.thumb.png.15ecd2ed8b5cb922959813241298f352.png

Editováno: , autor: Pepa Smolík
Vloženo (editace)

Vykašli se na zazračné sady a zajeď do servisu. Tyto sady téměr nikdy neobsahují plyn R134a, ale nějakou hořlavou náhražku. Dále je nutné klimatizaci inaplnit předepsaným množstvím plynu, které se dá určit pouze tím, že se odsaje a zváží co v klimatizaci je a doplní se chybějící množství.

Co se týče oleje tak si nedělejte iluze, mašina v servisu doplní pouze takové množství které technik nastaví, typicky 0, max. 10 ml.

Editováno: , autor: kartarhk
Vloženo (editace)

nezabudni, ze okrem roznych druhov chladiva do klimatizacie su aj rozne typy olejov, ktore sa nesmu miesat

na druhej strane poznam jedneho chlapika, ktory desatrocia za par eur "plni klimy" od oka urcite bez oleja a ludia k nemu stale chodia a nikto sa nestazoval

ked som ho spomenul inemu chladiarovi, co ma na to stroj, tak sa chytal za hlavu

ale do fabie asi dobry, na youtube su videa

hlavne nepustaj do atmosfery chladivo, lebo je to aj zakazane a na manipulaciu s F plynmi treba povolenie

Editováno: , autor: denial
Vloženo

Mně se na mašině v klima servisu nelíbí hlavně to, že se okruh vakuuje. Byl jsem v servisu s klimou 2 x a 2 x se mně potom únik výrazně zvětšil. Vakuujeme i v práci (něco jiného), tak vím, co vakuum dokáže.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...