Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

pomalu se blíží výměna oleje v DSG a přiznám se, že mám obavy. Oba dva "lepší garážníci", kam jezdím na výměnu oleje, brzdy apod. , nad tím mávli rukou, že to nějak určitě zvládnou, což je pro mě známka toho, že to k nim dávat nebudu.

Předchozí 2 výměny dělal autorizák, tedy vzhledem k debilnímu umístění filtru, filtr nebyl měněn, přesně dle předpisu VW "filtr se nemění, protože jsme ho umístili nepřístupně". Údajně vyměnit ho lze, tedy tentokrát bych rád, aby vyměněn byl.

Jedná se o Passat Alltrack BiTDI 2019 s DQ500, výměna ve 180k km, tedy omluvte, že zde plevelím Volkswagenem, musím uznat, že tady to žije, VW fóra jsou mrtvá a věřím, že trable Kodiaqa s DQ500 budou podobné trablím Passata. 

Tedy obracím se na Vás, je v okolí Pardubic někdo, komu se to nemusím bát svěřit, vymění i filtr a nebudu muset prodat ledvinu? Vážím si Vašich osobních zkušeností a rád dám na Vaše doporučení.

Díky.

Vloženo (editace)

Ahoj, mě to sice čeká poprvé až příští rok, ale co jsem zjistil třeba na YouTube, tak jsou tam filtry 2, jeden z motorového prostoru, tedy OK výměna, druhý uvnitř převodovky. To by však znamenalo převodovku vyndat a rozebrat, to nikdo asi nechce za ty 🫰, tudíž se mění, nebo by měl měnit ten filtr z vnější strany, od motoru.  😉🤷‍♂️

Editováno: , autor: Paolo.007
Vloženo

Ten vnitřní by snad mělo být jenom nějaké sítko pod mechatronikou, které opravdu nelze vyměnit. Nicméně u té DQ500 se oficiálně nemění ani ten vnější. Původně se měnil, ale přístup je tak špatný, že VW rozhodlo, že se měnit nebude - tzn. do konce záruky to nějak vydrží. Alespoň u kombinace s 176kW BiTDI, opravte mě, pokud se pletu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...