Jump to content

Výměna oleje

Bildasek09

Recommended Posts

Zdravím všechny,

Minulý týden jsem v Praze absovoval servisní prohlídku po prvních 30 tis km, na moji otázku zdali je možné aby servisní interval výměny oleje byl 15tis mi bylo odpověženo: Lze to ale olej bude stále stejný tedy long life na 30 tis ale pokud chci můžu měnit po 15tis je to z důvodu DPF. Je to pravda setkali jste se tím ?

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 10 months later...
  • 1 month later...

Budu měnit těd na 30tis podruhé olej a mám v plánu měnit, kompletně všechny filtry což je olejový,kabinový,vzduchový a palivový. Je to zbytečné nebo se to vyplatí ? Popřípadě byl by někdo ochotnej mi tady napsat, na kolika kilometrech to má předepsané Škoda. Děkuji moc

Pravda, u nafty je interval výměny paliváku 90 tis. km, ale to bych nechal možná na "západě" ;)

Když vezmu v potaz kvalitu naší nafty, tak když si dáš s olejem na 30 tis. km i nový palivák, tak tím nic nezkazíš.

Záleží taky na tom, kde tankuješ; pokud bereš dobrou naftu, tak si to prodluž třeba na 60...

Edited by Rawac

• 3 months later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

gabrielroman: je to nižší třída od shellu, horší než helix ultra (respektive oni to marketujou jako na starší, víc opotřebený auta - viděl jsem v nějakým jejich PDF letáku) . Normu to splňuje ,ale asi to bude mít míň aditiv než ty dražší.

Vzhledem k tomu že helix ultra se dá sehnat za 650-800/5L, nevidím důvod lít něco levnějšího.

Edited by marek16

• 2 months later...

Ahoj, mám na Vás otázku. Koupil jsem Octavii 3 2014 2.0 110kw automat. Při výměně motorového oleje - vypustím olej, vyměním filtr taková ta klasika. 

A pak? Je potřeba udělat ještě nějaký krok než nastartuji nebo můžu normálně nastartovat? Jedná se mi o to jestli to nemusím napojit přes VAG nebo něco podobného. Možná to je blbý dotaz, ale i tak díky. 

Edited by DavidStachy