Přejít na obsah

Jak rozleštit přední světla

Majký

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Tak uz som pobehal snad vsetky firmy a mototechny a ziaden z tu menovanych pripravkov sa mi nepodarilo zohnat,snad okrem toho Sonaxu Nano 3 .Vie niekto poradit miesto kde sa da zohnat niektory z tu menovanych??

Editováno: , autor: Bemo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bemo ja som bol včera u jedného pána čo mi bude z plastu robiť zadné krytky svetiel a vravel že normálnu ryhu rozleští. budúci týždeň budem s ním tak sa ho opýtam

Tak uz som pobehal snad vsetky firmy a mototechny a ziaden z tu menovanych pripravkov sa mi nepodarilo zohnat,snad okrem toho Sonaxu Nano 3 .Vie niekto poradit miesto kde sa da zohnat niektory z tu menovanych??
Odkaz ke komentáři

Skús modelárske potreby a XERAPOL som zohnal tak,že som zavolal dovozcovi a ten mi dal info na predajcu v našom regióne.

A tu je odkaz na dovozcu XERAPOLu.

Editováno: , autor: ramon
Odkaz ke komentáři

Tak to tu procitam a rozhodnul jsem se pro tu Tamya pastu :) Koukam na e-shop a dela se hruba (Coarse, cca 100,- Kc), jemna (Fine, cca 100,- Kc) a superjemna (Finish, cca 200,- Kc). Ktery pouzivate, at nemusim kupovat vsechny tri :) Diiiiky.

Tak po nahodnom zajdeni do modelarskych potrieb som narazil na tuto pastu.Je to na konecne vylestenie plastov.Tie hrubsie skrabacce mi tam sice ostali (ale aj na tie uz mam riesenie-jemnu lapovaciu pastu,ktoru som nasiel v domacich zasobach po starom otcovi) ,ale svetlo je na pohlad ovela cirejsie a aj v noci vidiet,ze svieti ostrejsie,ako predtym.Tie drobne skrabance ,ktore robili to svetlo matnym,zmyzli uplne.Naozaj to vyzera ovela lepsie.
Odkaz ke komentáři

Ja som kúpil tú poslednú, FINISH, ale tá ti vyleští len tie najjemnejšie škrabance.Všetky tri by boli asi ideál.Na tie hlbšie škrabance skús jemný brúsny papier (zrnitosť 2000),alebo niečo iné (možno tempo) a potom poriadne vyleštiť s TAMYOU FINISH.Ja som to tak robil a svetlá fakt ožili. -_-

Odkaz ke komentáři

To máš pravdu.

Na tom plaste je mikroskopická ochranná vrstva ktorá bráni zožltnutiu toho plexi pôsobením tepla a poveternostných podmienok.

Jen mám pocit, že někde bylo psaný, že ty světla mají nějakou ochranou vrstvu a ta se tím "leštěním", nedebože jak tu někdo doporučuje 2000 šmirgl, nepoškodí????
Odkaz ke komentáři

Jen mám pocit, že někde bylo psaný, že ty světla mají nějakou ochranou vrstvu a ta se tím "leštěním", nedebože jak tu někdo doporučuje 2000 šmirgl, nepoškodí????

Nevim, no, 2000 smirgl (ani vodni) bych nevzal ani na lak (uz jsem to jednou bohuzel zkusil, tak proto), ale myslim, ze tou jemnouckou pastou to nebude zase takova tragedie... Snad :)

Odkaz ke komentáři

Niektoré svetlá možno majú nejakú mikroskopickú ochrannú vrstvu,videl som to na honde civic,tam keď sa to začne lúpať,je to fakt otrasné,ale toto je podľa môjho zistenia len čistý polykarbonát.Tie leštiace pasty sú vlastne tiež len brúsne.Akurát s tak jemnou zrnitosťou ,že to leští. Brúsny papier samozrejme nie na celé svetlo! Len na tie výčnelky,ktoré vzniknú po náraze kamienka.Jemne zabrúsiť dorovna a potom rozleštiť tou jemnou pastou.Svetlo sa aj tak nepodarí celkom zrovnať tým leštením.Jamky tam budú,ale zo vzdialenosti od jedného metra ich nebude vidieť.Budú lesklé.

Ináč leštil som flanelom.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...