sangis Vloženo 9. Únor 2007 Vloženo 9. Únor 2007 Našel jsem nějakou součástku napojenou hadičkou asi 4cm dlouhou (mám pocit, že na ten přepouštěcí ventil z výfuku zpět do sání) a volně visící v přední části za chladiči. Mám 1.4 16V 74kW. Je na ní vyraženo MEXICO 037133843A a na první pohled mi připadá nekompletní. Přikládám rychlé foto pokud se o víkendu dostanu zkusím ji vyndat a vyfotit pořádně. Tímto se ptám k čemu asi tak slouží a případně jak má opravdu vypadat protože neustále hledám příčinu se samovolným nepravidelným tahem motoru i při sundání nohy z plynu. Díky za vaše stisky kláves ..... Citovat
honzik Vloženo 9. Únor 2007 Vloženo 9. Únor 2007 je to odvzusnovaci ventilek od EGR ventilu a ma takhle vypadat sam jsem to hodne dlouho zkoumal - zkus prozkoumat vagem jestli funguje ten EGR (v nekterem bloku je hodnota rozdilu tlaku pocitana ze sani) Citovat
sangis Vloženo 9. Únor 2007 Autor Vloženo 9. Únor 2007 Honziku dík, jen mám vlastnoručně dělanej káblík a momentálně VAG verzi 304.0 a strašně málo zkušeností. Umím stáhnout a smazat chyby (ten EGR tam nějakej bordel dělá "sporadicky") ale vůbec netuším co jsou to bloky jak píšeš .... jo a nemám díl.příručku jestli myslíš nějaký postupy Citovat
honzik Vloženo 9. Únor 2007 Vloženo 9. Únor 2007 jasne,DP je v tomto pripade asi nejlepsi reseni abys mohl porovnat hodnoty s normalnimi. ten tlak co myslim je v bloku 70-3 hodnota v mbar mela by byt cca 200-400mbar za jizdy Citovat
Martin86sro Vloženo 25. Duben 2010 Vloženo 25. Duben 2010 Taky mám tenhle problém a pořád mi svítí diagnostika motoru co mi poradily tak to sundat a vyčistit a používat olej 10w 40 prý je to lepší tolik se nezanáší a pak to chce napíchnout na diagnostiku aby se to když tak odstranilo i z paměti. Citovat
Juras69 Vloženo 9. Červen 2010 Vloženo 9. Červen 2010 Našel jsem nějakou součástku napojenou hadičkou asi 4cm dlouhou (mám pocit, že na ten přepouštěcí ventil z výfuku zpět do sání) a volně visící v přední části za chladiči. Mám 1.4 16V 74kW. Je na ní vyraženo MEXICO 037133843A a na první pohled mi připadá nekompletní. Přikládám rychlé foto pokud se o víkendu dostanu zkusím ji vyndat a vyfotit pořádně. Tímto se ptám k čemu asi tak slouží a případně jak má opravdu vypadat protože neustále hledám příčinu se samovolným nepravidelným tahem motoru i při sundání nohy z plynu. Díky za vaše stisky kláves ..... Já to mám na motoru přibližně stejně, ale ten filtr směřuje dozadu a hadička je asi 20 cm dlouhá a je upevněná v příchytce blízko tělesa termostatu. Ale mám motor 1,4 16V 55kW kód AUA (r.v. 2001) a tam by to mělo být podle díl. příručky hadičkou propojené mezi EGRem a krytem motoru (vzduch. filtrem - na krytu je malý nátrubek směřující k zemi). Když jsem se na to ptal v servisu, nějak si s tím nevěděli rady. Nemáte s tím někdo zkušenost? Za příp. odpovědi děkuji. Citovat
Spaceback77 Vloženo 5. Říjen 2010 Vloženo 5. Říjen 2010 Snad to někomu pomůže. Já jsem koupil Fabii s motorem AUB, svítila kontrolka motoru. Podotýkám, že nějaký umělec, který se auto předtím staral přiložil plastový filtřík z EGR ventilu na přívodní potrubí spalin k EGR ventilu, samozřejmě, že se stalo, co se stát muselo, plastový filtr se roztekl. Takže po dlouhém zkoušení a stálém načítání na VAGu jsem to řešil takto: Filtr jsem oddělal, stejně nefungoval, na VAGu vymazal chybu a asi 100 km byl klid. Pak se opět kontrolka rozsvítila a hlásilo to na VAGu velký průtok vzduchu ( spíš spalin - nevím to teď přesně, ale to je jedno ) Po zkušeností se Sharanem 1.9TDI jsem zkusil tu hadičku z EGR ventilu ucpat, na VAGu jsem závadu vymazal a 150km byl klid. Nic se nerozsvítilo. Pak se opět potvůrka rozsvítila a VAG hlásil příliš malý průtok vzduchu, tak jsem objednal filtr přímo v autorizovaném sefvisu Škoda, cena 113,-Kč, filtr jsem nainstaloval, vymazal chybu a zase 150 km klid. Po opětovném rozsvícení kontrolky jsem už rezignoval a jezdil tak dál, do doby, než jsem kvůli něčemu jinému zase napojil auto na VAG. Vymazal jsem chybu EGR ventilu (malý průtok ) a od té doby, asi 500 km nic nesvítí. Takže doufám, že už budu mít klid. Ťuky ťuky na dřevo. Citovat
jarin57 Vloženo 20. Listopad 2010 Vloženo 20. Listopad 2010 Mám stejný problém s tím filtrem nebo co to je.Zdá se mi,že je k ničemu.Sundal jsem to a asi není kompletní.Má někdo foto jak má vypadat?Děkuji. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.