Přejít na obsah

Problém s tachometrem

kasko

Doporučené příspěvky

Po dodatečné montáži klimy mi začal blbnout tachometr. A to tím způsobem, že má nepravidelný chod při zrychlování od 20km/h až do 40km/h. Ručička tachometru se zvedá skokově namísto plynulého chodu. Neví někdo, čím by to mohlo být, nebo jak to odstranit? Tacho není přes lanko, že by bylo někde cvaklé, tenhle nápad odpadá.

Další možnost byla ta, že by mohla drhnout folie v budících, že by se při demontáži folie posunula tak, že by bránila v hladkém chodu.

Fakt nevím, čím by to mohlo být :(:angry: .

Poraďte, prosím. A co pomocí VAGu? Ukázal by něco, nebo co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dodatečné montáži klimy mi začal blbnout tachometr. A to tím způsobem, že má nepravidelný chod při zrychlování od 20km/h až do 40km/h. Ručička tachometru se zvedá skokově namísto plynulého chodu. Neví někdo, čím by to mohlo být, nebo jak to odstranit? Tacho není přes lanko, že by bylo někde cvaklé, tenhle nápad odpadá.

Další možnost byla ta, že by mohla drhnout folie v budících, že by se při demontáži folie posunula tak, že by bránila v hladkém chodu.

Fakt nevím, čím by to mohlo být :(:angry: .

Poraďte, prosím. A co pomocí VAGu? Ukázal by něco, nebo co?

Vagem test akčních členů, projede ti budíky včetně ručiček, sázím na drhnutí o fólii, asi si je dal příliš nízko

Odkaz ke komentáři

s ručičkama jsem nic nedělal. :( Test akčních čelnů pomocí VAGu jsem dělal, jak jsem měnil podsvícení, abych věděl, zda mi to ukazuje dobře. Jediná možnost je vytáhnout tu ručičku a znova ji nasadit. A nic jiného vás nenapadá??? Jestli něco odešlo, tak mě jebne, zase další výdaje :(

Ještě pro upřesnění, budíky se vytahovaly pouze komplet, nic se nerozebíralo, tak nevím, čím to může být. Kdyby to drhlo, nebo bylo špatně nasazeno, tak to bude dělat po celé dráze ručičky a ne jenom v daném úseku. Fakt nevím, co s tím. Ještě zkusím zavolat v pondělí do servisu.

Editováno: , autor: kasko
Odkaz ke komentáři

tak zkusím ty ručičky, pak zkusím staré budíky bez PP, pak test akčních členů. No a když to nepomůže, tak buď nové budíky, nebo to rozbiju :) Koncem týdne napíšu, jak to dopadlo, pač jsem ve škole a nemám u sebe nářadí.

Jinak díky za rady a tipy

Editováno: , autor: kasko
Odkaz ke komentáři

takže se mi podařilo opravit výše zmiňovaný problém. Nejdřív jsem zkusil vyměnit budíky. Ručička fungovala tak jak má, takže bylo jasné, že je problém v budíkách a ne někdě v elektroinstalaci, nebo s čidly. To mi spadl káme ze srdce :) Budíky jsem rozebral, vizuálně se zdálo vše v pořádku. Ručičku jsem výtahl, z5 nasadil, odzkoušel nanečisto a složil. A díky bohu, vše funguje jak má :D

Takže díky všem za rady :)

Odkaz ke komentáři

takže se mi podařilo opravit výše zmiňovaný problém. Nejdřív jsem zkusil vyměnit budíky. Ručička fungovala tak jak má, takže bylo jasné, že je problém v budíkách a ne někdě v elektroinstalaci, nebo s čidly. To mi spadl káme ze srdce :) Budíky jsem rozebral, vizuálně se zdálo vše v pořádku. Ručičku jsem výtahl, z5 nasadil, odzkoušel nanečisto a složil. A díky bohu, vše funguje jak má :D

Takže díky všem za rady :)

takže uf uf... hlavně že to tak lehce šlo opravit..)

Odkaz ke komentáři

jsem byl taky překvapen, že to takhle dopadlo. Pořád mi vrtá hlavou, jak je to možné. Buď ty budíky musely spadnout, nebo s s nima muselo tak ťuknout, že povyskočila fólie. No ale co už, prostě problém vyřešen a hotovo.

colins: žádné obavy, takové mušky zvládám i já se svýma olšovýma rukama :D :D :D

Odkaz ke komentáři

• o 7 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...