Přejít na obsah

VAG/VCDS, kabel Fast KKL - USB,nebo HEX-CAN - diagnostika pro OI

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jsem chvíli majitelem Octavia TDi 81 kW ,r.v.2OOO. Chtěl bych se naučit trochu dělat alespoň jednodušší úkony diagnostiky , časem se naučit tohle auto. Jedná se o diagnostiku pro doma , nikoliv abych se tím živil, ale nechci být odkázán pouze na dílny a servisy. Potřebuji tedy poradit co koupit za kabel. Přípojka je na USB . Váhám mezi verzí VAG COM 4O9.O a kabelem od Motordiag http://www.motordiag.cz/motordiag/produkty/?p=10kabely

OBD II kabel Fast KKL - USB, kompatibilní s VAG-COM, nebo VAG COM 6O7 a kabelem HEX-CAN, od fy autocom soft http://www.auto-diagnostika.cz/. Vzhledem k tomu že to nemám na obživu ale chci to pouze pro sebe ,na výše zmíněný vůz , připadně na jiný vúz koncrenu VW , bude se jednat o programy , které nechci novelizovat , ale budou mi stačit verze , které mám k dipozici. Chci se tedy zeptat , zda má někdo zkušennosti zejména s kabelem Hex Can od zmíněné firmy, a programem VAG COM 6O7, zda to spolu funguje v plné verzi , zda má cenu tento kabel kupovat , nebo případně zda má někdo odkaz na jinou firmu, která nabízí funkční kabel s tímto programem tak, abych nemusel kupovat licenci a mohl použít pouze verzi, kterou budu mít v počítači. V případě že toto je nefunkční , nebo to jede v nějaké osekané verzi , zda má někdo zkušennosti s programem VAG COM 4O9 s kabelem FAST KKL-USB , zejména, zda to spolu chodí, komunikuje , a případné zkušennosti. Jedná se mi o to, jestli Program VAG COM již detekuje airbagy , umí TDI graf , ABS a prostě i jiné věci mimo motoru. Bylo mi známým řečeno, že verze 3O4 je zastaralá, jde s ní dělat pouze motor, a mohl bych s ní snadno něco pokazit, ale se 6O7 se dělá snadno. Jak je na tom tedy ta 4O9 ??? Dělá se s ní jako se 6O7 a rozdíl je jen v počtu kódů???? Za každou radu a zkušennost s kombinacemi programů a kabelů děkuji předem. Živit mne to nebude , ale doposud jsem se snažil na autech dělat co jsem mohl sám a chtěl bych zkusit i diagnostiku. Takže za odpovědi děkuji předem

Vloženo

Podle me ti na Octavii I staci kabel Fast KKL ( tedy kabel s rychlou komunikaci a diagnostikou pomoci dvou K linek), Hex-Can je urcen pro novejsi auta koncernu Volkswagen (Octavie II, Golf V atd.) samozrejmne starsi auta s nim jdou take diagnostikovat (KKL podporuje take), ale na O1 je zbytecne drahy, protoze diagnostiku po CANu Octavka 1 "neumi". Co se tyce verze programu..v tom mam trosku disco...takze to ti musi poradit nekdo jiny...

Vloženo (editace)

Na tuhle firmu sem koukal a premyslel jsem o tomhle: http://www.mtaplus.cz/obchod/index.php?str...vne_provedeni_2

Znamej ma autodilnu, dost aut co mu tam jezdi je koncern VW ale i jiny novejsi auta - potrebuje tedy podporu VAG a OBD2 (EOBD). Jelikoz kabel s CAN je uz dost drahej (a tehle aut mu tam jezdi minimum), nepotrebuje HEX-CAN. No a me poprosil, abych se mu po nejakym kabelu kouknul.. Myslis, ze tenhle kabel pro nej bude dobra volba?

Editováno: , autor: tomina
Vloženo

Zdravím, díky zatím za odpovědi . Stejný dotaz jsem vznesl na http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=9821 , kde mi rovněž dali nějaká doporučení. Takže to vypadá na VAG 3O4 a .OBD II kabel Fast KKL - USB, kdy je mi doporučován a i na jiných fórech celkem chválen kabel z http://www.motordiag.cz/motordiag/produkty/?p=10kabely Takže pro mne bude asi tenhle. Zde je v prodeji rovněž kabel HEX-CAN, ale to je už cenově někde jinde . Takže s ohledem na náklady nejspíš vyhraje ta první varianta KKL. S programem jako takovým by problém být nemněl ten se dá stáhnout , nebo sehnat , od známého ale problém je v kabelu a tudíž v ceně za něj. Bez licence je klon HEX CAN pravděpodobně zbytečné riziko , pokud se týče jeho možné likvidace a následné nefunkčnosti. Pro moje auto a starší a kousek novější fy VW by měla dle zjištění stačit ta 304.

Takže zatím díky , samořejmě přivítám i další názory a zkušennosti.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Dobrý den,

rád bych někoho poprosil o radu, jaký software a kabel si mám pořídit na O1 rv. 98 a O2 rv.06. Rád bych aby to umělo vymazávat registr závat, reset jednotky airbagů a aktivaci airbagů. Prolezl jsem hodně stránek a větší guláš v tom mít snad už nemůžu, kdyby se našel někdo, kdo by mi poradil bylo ba to moc fajn, předem moc děkuju.

Vloženo

prosim vas niaky kabel aj s linkom ktory bude zarucene fungovat s vag com 607 cim viac otom citam ty som z toho vacsi dement. Potrbejem to na to aby som si mohol nastavit km obcas vymazat niaku tu chybu a pomoct kamaratom ktory budu zavidiet -_-

Vloženo (editace)

Ahoj, ten USB driver tam je, když dáš ten kabel do USBéčka, tak ti Wokna řeknou o driver, dáš cestu k driveru na to CDéčko a ono si ho to tam samo najde, samostatná instalace driveru jako takového na CD není, jsou tam jen soubory DLL, INI a SYS

Editováno: , autor: Wojnar
Vloženo (editace)

dik uz to fici. prosim vas ludia, nemate linky na niake dobre programceky ktore idu cez kabel OBD II kkl, myslim take s ktorymi by som mohol odblokovat skryte funkcie auta? {octavia 01} -_- a este please nieco na Km lebo jak som zistil tak tacho pro mi niak nejde

Editováno: , autor: danone
Vloženo

zkus vag com, mám ho taky, pro tebe verze do 4.09, dá se tam dělat dost věcí.

další software najdeš pro inspiraci na : http://www.motordiag.cz/motordiag/produkty...=./10kabely/010

je tam jenom název na konci stránky, pak to musíš nějak najít, mě to nejde, jelikož mám OBD II kabel HEX-CAN USB a u toho jdou jenom programy, co podporujou USB port, ten co máš ty je lepší,a le zase nejdou přes něj některý věci u novejch auto co komunikujou přes HEX-CAN.

hodně zdaru a něco si tam nerozešteluj

Vloženo (editace)

program na KM (třeba vagtacho usb) je 10%

mít kabel ( k tomu vagtachu usb ) je těch zbylích 90%

a pokud budeš používat např. to vagtacho tak se ti může stát že budíky napíšou FAIL a pokud o tom nic nevíš tak někomu dlužíš budíky

Vloženo (editace)

tak to se moc omlouvám, ale měl jsme půjčenej ten stejnej kabel, co má dotyčnej a VAG tacho mi šlo v pohodě, jsem to jen testoval a šlo to. osobně teď používám Hex can USB, takže co nepodporuje USB, to mi nejde.

Ještě jednou se omlouvám o tomto problému jsme nevěděl.

Vloženo

Teras naozaj nerozumiem. Ten program mi s mojim kablom nepojde? Ja som ho skusal a niak som to nepochopil {neviem po nemecky}. Som v menu dam 6-skoda potom dam 1-octavia potom dam start mit beliebiger taste, potom mi to napise v ciernom okne weiter mit beliebiger taste... to je tam do nekonecna a ked hocico stlacim tak ma to hodi zas naspet do menu :help:

Vloženo (editace)

tachopro má svůj kabel

třeba:http://www.motordiag.cz/motordiag/produkty/detail.php?p=./40tacho/050

akorát ten rok do 2001 je trochu optimistickej je to spíš do 2000 (octavie před faceliftem)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...