Přejít na obsah

Slabe navijeni pasu

mmerlin

Doporučené příspěvky

tak me teda pomohlo nasledujici, udelejte si trochu mydlove vody, vytahnete ten pas co to de a celej ho z obou stran poradne omyjte tou mydlovou vodou .. v lete jsem resil to same, oct 99, od tebe doby naprosta pohoda .. a mrknete taky jeste na tu sponu ve sloupku co ji prochazi pas .. byva pekne zanesena od prachu a jinyho bordelu, pak se to tam zadrhava a nenaviji

neříkám, že to není pravda, ale já tomu nevěřím, že by prach po stranách pásu bránil navíjení. Možná tak nečistoty okolo pružiny a osičky, ale na pásu? Když ho člověk vytáhne, vidí, že špinavý není, a nějak mi to postrádá logiku.

Našel jsem to až teď, opravdu prach po stranách nevadí, ale pásy špínou tvrdnou a proto se zhoršuje navíjení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 6 měsíců později...

Tak se opet vracim k tomuhle tematu. Jak se ted venku ochladilo, tak je to navijeni fakt spatny - kdyz se zapnu tak ten pas musim vylozene rucne nastrkat zpet, aby se navinul :( V lete jsem pas umyl, ale nijak zvlast to nepomohlo. Tak uz vazne nevim, co s tim... Je to docela pruda. Problem je jen u ridice. Ostatni jsou vpohode. Je fakt, ze zadni jsou vicemene nepouzity a u spolujezdce jen vyjimecne...

Odkaz ke komentáři

Tak se opet vracim k tomuhle tematu. Jak se ted venku ochladilo, tak je to navijeni fakt spatny - kdyz se zapnu tak ten pas musim vylozene rucne nastrkat zpet, aby se navinul :( V lete jsem pas umyl, ale nijak zvlast to nepomohlo. Tak uz vazne nevim, co s tim... Je to docela pruda. Problem je jen u ridice. Ostatni jsou vpohode. Je fakt, ze zadni jsou vicemene nepouzity a u spolujezdce jen vyjimecne...

Co furt řešíš :aggressive: vyčisti ten pás jarovou vodou a uvidíš bude makat jako novej(vlastní zkušenost) :palec2:

Odkaz ke komentáři

Srovnat navijeni - pokud je nakrivo celej mechanismus - naviji se pas na valecek ke strane a tam se odira - ja jsem namazal pas - ty kraje proste lestenkou na palubku - olej by mohl mazat nase strojeni, ale hlavne jde o namazani kraje pasu co se namotava a co je ukryt ve sloupku - se kterym ani neprijdem do kontaktu lol

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Zdravím, jsem tu nový. Přítelkyně si koupila Octavku...no to sem nepatří. Takže jelikož toto téma se teď řešilo na RENAULT FORUM, posílám pár postřehů.

1) Existuje sprej na pásy (funkce, vyčistí, zaslepí jemné chloupky bránící pásu vracet se zpět)

2) To je on http://www.normfest-shop.com/cms/wm?catId=208008&CmiProdId=2897-322

3) Citace renaulťáků (snad nebude mít někdo něco proti)

přes www.normfest.cz jsem získal kontakt na pana Lohana mob. 602 716 574 který je obchodní zástupce Normfestu. Už mám spray objednaný, cena kolem 200,-. V praze je shopen předat zboží osobně, jinak prý není problém poštou...

V bílém tričku jezdím a tenhle sajrajt mi žádné skvny nedělal.....(to tam píší asi 3x)

4) Levnější varianta: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=804

5) Nejlevnější varianta: Stříkni to tím silikonem, stačí jen vrchní strana pásu. Pak to otři hadrou a je to skoro jako nové. Měl jsem z toho docela strach, ale nešpiní to. Mám to vyzkoušeno, poutal jsem se, když jsem jel v bílé košili.

Dnes som strekol pásy obyčajným silikonovým spreyom, len hornú časť, ktorá sa navíja do stlpika dverí, dokonca som to ani neutrel a pás sa navíja super. Celé roky ma to sra... a konečne vyriešené bez rozoberania.

6) P.S. Nejsem dealer...já su totiž kósek vod Brna :)

Editováno: , autor: Scorpion1881
Odkaz ke komentáři

• o 5 let později...

Já nevím, ten pás je hladký i po letech, i když se někdy ušpiní, tam bych problém s navíjením neviděl. Taky když jsem sundal obložení sloupku, tak tam sice bylo všude spousta prachu, který jsem vyluxoval, ale na funkci to myslím nemá valný vliv. Navíjení se zlepšilo až po prostříknutí MD sprejem po stranách cívky, chodí to jak nové. Předtím jsem pás celý odvinul a zajistil klamerkou, aby se při tom mazání nezašpinil, taky pak byl lepší přístup k té cívce.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...