Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• Autor
profor: covece tet si me nevnadil skoda ze sem takova el. lama :( sel bych dotoho!

neni to vôbec ťažké myslím :)

ale ďakujem :palec2:

Profor parádní práce :palec2::palec2::palec2:

• Autor
Profor parádní práce :palec2::palec2::palec2:

Ďakujem -_-

profor: covece tet si me nevnadil skoda ze sem takova el. lama :( sel bych dotoho!

Elektrické lamy všech zemí, spojte se! Profor pak bude mít kšeft.

profor: zkus vymyslet aj "osvetlenie rúk" :smich:

Jack_lib: nerikej dvakrat :) nebo ho zacnu otravovat at me to namonti :D

Super pracicka Profe,len si mohol ist do cervenej,nech ti to pasuje s podsvietenim interieru...Ale ani biela nieje na zahodenie ;)

Možná by bylo dobré dát do stropu tzv. noční orientační světlo. Ne 1, ale několik kusů, aby to trochu svítilo. A kdyby se tím vyskládal např. celý vrchní tapec, to by bylo něco...

tak uz si to nahodil, pekne . . . mohol si zavolat celkom rad by som bol pri montazi sa nieco priucil :-)))

• Autor
tak uz si to nahodil, pekne . . . mohol si zavolat celkom rad by som bol pri montazi sa nieco priucil :-)))

No šak môžeš byť pri montáži do svojho ak chceš -_-

Aaaale dobre by si ma lanáril na kastlík čo? :smich::smich::smich:

To Profor: Je to pěkný.Předpokládám,že dveřní spínač spíná kostru,tak čím spínáš proud na LED?Z toho schema nejsem moc chytrej. :kuk:

• Autor

diody sú podľa schémy paralelne na stropné svetlo zapojené a k tomu je ovládanie klúčom čo je riešené tým MOSFET tranzistorom, ten robí aj fade out a fade in po zapnutí resp vypnutí klúča alebo svetiel

Já sice nejsem majitelem Škodovky,ale mám koncernový VW.Právě řeším podobné osvětlení do vozu mých rodičů(do celýho interiéru),ale zasekl sem se na tom,že mám všechny LED moduly připravené na ovládání proudem,ale z dveřních spínačů mi jde pouze kostra,která jde přímo ke stropnínu světlu a do toho jde stálý proud,takže teď řeším dilema,jak sepnout kostrou proud,aniž bych musel použít relé(zybtečná zátěž).Nejsem elektronik,takže ve schématech se moc dobře nevyznám,ale většinou v nich najdu to co hledám.Potřeboval bych poradit,jak to vyřešit.Podotýkám,že to není do škodovky. :kuk::kuk:

• Autor

Aké je to VW??

Aké je to VW??

Podľa nicku by som tipoval červený VW Fox :smich::smich::smich:

• Autor
Aké je to VW??

Podľa nicku by som tipoval červený VW Fox :smich::smich::smich:

FAKT :D:D:D:smich::smich::smich:

Tak to vás asi zklamu,modrý Golf III TDi Variant.

Tak to vás asi zklamu,modrý Golf III TDi Variant.

No tak to si naás s Proforom NAS*AL fuck:disgust::smich:

Hmm... a nějakou radu na můj problém bys tam neměl??? B)

• Autor

Red Fox, neboj zalovím v knižke a pozrem ako to vyriešiť, ale nebude to hneď...

To Profor: Dík za ochotu.V podstatě to je dohromady 16 LED rozdělených do 8 modulů a 4 LED na podsvětlení klik dveří.Z toho 12 LED má 75 mA a zbytek 20 mA.Něco bude napojeno na světla a něco na dveřní spínač (a z toho právě potřebuju dostat +12V,kostra je mi k ničemu,protože LEDky v modulech jsou kombinované světla-dveře a mají společnou kostru.) :unsure::wacko::doh:wallbash:

Malo by sa to dať takto nejako.Tranzistor - podľa prúdu LED, rezistor vyskúšaj, aby to dobre svietilo - tak 1 kohm by mohlo byť dosť.

post-10-1175197295_thumb.jpg

To Koldo: Dík za schema,zapoměl jsem dodat,že moduly,které jsem vyrobil jsou již osazeny odpory a připraveny pro 12-14,5V. :D

Potřebuju vyřešit jak sepnout kostrou přes nějaký obvod s minimálním útlumem a minimálním odběrem +12V(+14,5V).Nechci používat relé, jde o průtok cca 1,5 A max.Budu vděčný za každou radu. :worthy

Upraveno od RedFox

Potrebuješ toto?

Spojením bodu A s kostrou vzopne tranzistor a v bode B je 12 V (v skutocnosti je tam o 0,7 V menej). Bod C je zakreslené pripojenie k dverovému spínaču - po otvorení dverí vzopne tranzistor a LED svietia. Po zavretí dverí (odpojí sa B od kostry) zavrie tranzistor, LEDky zhasnú. Lepšie by to bolo s P FET tranzistorom (s tými ale nemám veľa skúseností), dá sa tam prirobiť aj pomalý nábeh a zhasnutie - to už je trochu zložitejšie zapojenie.

Tu je prehľadnejšia schéma.

tranzistor napr. BD 242

post-10-1175239569.jpg

Upraveno od Koldo

Díky Koldo,to bude asi ono,akorát bych potřeboval vědět,jestli jsou taky polovodičový diody který nemají žádný útlum,protože obyčejná dioda má asi 0,5V ztrátu.Nebo myslíš že je to zanedbatelné?

Díky Koldo,to bude asi ono,akorát bych potřeboval vědět,jestli jsou taky polovodičový diody který nemají žádný útlum,protože obyčejná dioda má asi 0,5V ztrátu.Nebo myslíš že je to zanedbatelné?

Sú aj také kt. majú malý úbytok napätia, len si za boha neviem spomenúť ktoré to sú <_< ..... ale inak myslím že je to zanedbateľné...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.