Přejít na obsah

RedFox

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli RedFox

  • Narozeniny 5.5.1978

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Oznámení RedFox

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Tak můj kolega dopadl s Fabkou (1.2 HTP r.2005) úplně stejně a jelikož si s tím nevěděl rady,jel s tím za nějakým "velmi šikovným" autoelektrikářem, který mu vypínač z palubky vyndal šroubovákem (holt asi nevěděl jak na to) a začal zkoušečkou napichovat dráty a hledat závadu,pak tam dokonce někam píchnul smyčku z drátu (tím se mu podařilo rozsvítit světla), ale po tomto úkonu přestala jít šťáva do parkovačky v levém zadním světle. Závadu kolegovi neopravil páč nevěděl vůbec která bije. Pak kolega zašel za mnou,spínač jsme vyndali a změřily (byl pěkně vypečený - obzvláště ten kontakt co spíná potkávací světla) tak jsem ho dal dohromady aby fungoval než koupí nový a tady kolega pěkně narazil. Objednaný spínač už dvakrát vracel, protože pokaždé byl jiný než potřeboval (hlavní spínač byl OK,ale naklápění a ovládání podsvětlení mělo jiný konektor),takže zatím jezdí na ten špatný a čeká na třetí kousek, jestli už to bude ten pravý. (pozn. bohužel přehodit jen hlavní vypínač nebo ten zbytek nebylo možné,protože ten přední kryt který to drží pohromadě byl u každého jinak lisovaný a nepasovali západky jednotlivých komponent). Napadá někoho proč nejde šťáva na zadní světlo? Nejde totiž ani po napojení nového spínače (pojistky jsou OK a všechno ostatní funguje).Bohužel Vag nemám, mám k dispozici pouze Lexii/PP2000 a s tou to nenapíchnu.
  2. Mám takový pocit,že to co popisuje zakladatel topicu se teď přesně děje mýmu kolegovi na Feldě 1.3 + LPG. Nastartuje auto a na volnoběh mu začne cvakat relátko v pojistkovnici č.18 na pozici R7 (odpojovací X relé).Pokud přidá plyn,tak se to cvakání buď zrychlý,nebo přestane,ale jak pustí plyn na volnoběh,dělá to zase.Když zapne světla,tak mu to pěkně hnusně problikává do taktu cvakajícího relé.Dělá to bordel i se stěračema, s topením a nevím čím ještě. Zatím jsme se po příčině blíže nepídili,ale pokud by někdo měl stejnou zkušenost a věděl čím to je,budu vděčný za každou radu.
  3. Tak nevím jestli je to ještě aktuální,ale taky jsem se s tímto problémem kopajícího ABS měl co dělat.Nejdříve to začalo tím,že při poklesu teploty pod -5°C úplně přestalo pracovat ABS a Vag hlásil vadné čidlo,jenže když se venku oteplilo a teploty šli do plusu,tak zase fungovalo normál bez problému.Koupil jsem všechny čtyři čidla nový (přední origo,zadní druhovýroba) a nestály mě dohromady ani 1700 kč. Jenže po chvíli ježdění začalo ABS kopat dle nálady jak popisují ostatní v předcházejících příspěvcích,tak opět Vag a jedno přední čidlo hlásilo nahodilou chybu.To čidlo jsem bez problémů reklamoval a dostal zdarma nové, no a po jeho výměně,se už skoro dva roky žádná závada neukázala a vše šlape jak hodinky. Pánové,ti z vás,co za přední čidlo vyhodí i 2000 kč buď nevíte co s penězy,nebo jste jen líní hledat na internetu ... a nebo hold platíte za svou hloupost. A pro ty co chtějí vědět kde se dá tak levně koupit napíšu jen, podívejte se na největší český aukční server (záměrně nepíšu adresu,aby mě případně nikdo nekamenoval,že dělám někomu reklamu).
  4. RedFox

    Kdo co dělá

    Tak ja sem vyučený automechanik,ale jinak tak trochu "Brouk Pytlík - práce všeho druhu".Spoustu věcí opravím a co neopravím, to dorazím... Donedávna zaměstnán v BOSCH Diesel Jihlava na montáži Railů (system Common Rail)...doporučuji všem zájemcům se tomuto podniku vyhnout, těžká byrokracie a takřka diktátorský režim Nyní jako seřizovač v jedný pobočce německý firmy na výrobu malých úklidových prostředků do domácnosti (hadry,houby,drátěnky atd...) Takže asi nikomu moc nepomůžu.
  5. RedFox

    Osvetlenie noh

    Abych to přesněji popsal,na osvětlení prostoru nohou v celym autě jsem si udělal 4 moduly.Každý modul má 1 LED modrou a 1 LED bílou(každá 50000 mCd,75mA),samozřejmě s patřičnými odpory počítanými na 14,5V a společnou kostru.Modrá led bude napojena na palubní osvětlení přes potenciometr,aby se nechala regulovat intenzita světla(za jízdy nebude svítit naplno),ale při otevření dveří se rozsvítí modrá s bílou společně na maximum.To vyřeším přivedením dalšího (+) od spínače dveřního osvětlení za potenciometr přes diodu,abych při vypnutých parkovačkách a otevřených dveřích nepouštěl (+) zpátky přes poťák do palubního osvětlení(jedna dioda za poťákem a druhá od dveř.světla).Ten potenciometr není ve výbavě vozidla,tudíš bude dodán,ale regulovat bude pouze ty modré LED na nohy. Pokud přidám další obvod na spínání (+) kostrou na který bude útlum 0,7V a přičtu k tomu výše uvedenou diodu (útlum 0,5V),tak při vypnutým motoru a otevřených dveřích tam budu mít asi 11V,což si myslím se projeví na světelném výkonu LED,když odpory jsem počítal na 14,5V. Tak a teď mi zkuste poradit,jak to udělat,aby dobře bylo,abych tam necpal něco zbytečně.Pokud se někdo inteligentní smiluje a pošle rovnou schema s popisem součástek,Pán Bůh mu to zaplať.Holt z elektroniky jsem moc rozumu nepobral...
  6. RedFox

    Osvetlenie noh

    Díky Koldo,to bude asi ono,akorát bych potřeboval vědět,jestli jsou taky polovodičový diody který nemají žádný útlum,protože obyčejná dioda má asi 0,5V ztrátu.Nebo myslíš že je to zanedbatelné?
  7. RedFox

    Osvetlenie noh

    To Koldo: Dík za schema,zapoměl jsem dodat,že moduly,které jsem vyrobil jsou již osazeny odpory a připraveny pro 12-14,5V. Potřebuju vyřešit jak sepnout kostrou přes nějaký obvod s minimálním útlumem a minimálním odběrem +12V(+14,5V).Nechci používat relé, jde o průtok cca 1,5 A max.Budu vděčný za každou radu.
  8. RedFox

    Osvetlenie noh

    To Profor: Dík za ochotu.V podstatě to je dohromady 16 LED rozdělených do 8 modulů a 4 LED na podsvětlení klik dveří.Z toho 12 LED má 75 mA a zbytek 20 mA.Něco bude napojeno na světla a něco na dveřní spínač (a z toho právě potřebuju dostat +12V,kostra je mi k ničemu,protože LEDky v modulech jsou kombinované světla-dveře a mají společnou kostru.)
  9. RedFox

    Osvetlenie noh

    Hmm... a nějakou radu na můj problém bys tam neměl???
  10. RedFox

    Osvetlenie noh

    Tak to vás asi zklamu,modrý Golf III TDi Variant.
  11. RedFox

    Osvetlenie noh

    Já sice nejsem majitelem Škodovky,ale mám koncernový VW.Právě řeším podobné osvětlení do vozu mých rodičů(do celýho interiéru),ale zasekl sem se na tom,že mám všechny LED moduly připravené na ovládání proudem,ale z dveřních spínačů mi jde pouze kostra,která jde přímo ke stropnínu světlu a do toho jde stálý proud,takže teď řeším dilema,jak sepnout kostrou proud,aniž bych musel použít relé(zybtečná zátěž).Nejsem elektronik,takže ve schématech se moc dobře nevyznám,ale většinou v nich najdu to co hledám.Potřeboval bych poradit,jak to vyřešit.Podotýkám,že to není do škodovky.
  12. RedFox

    Osvetlenie noh

    To Profor: Je to pěkný.Předpokládám,že dveřní spínač spíná kostru,tak čím spínáš proud na LED?Z toho schema nejsem moc chytrej.
×
×
  • Vytvořit nový...