Seraph Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 Zdravím, potreboval by som poradiť pri výmene repro v predných dverách. Vzadu mám Clarion a dopredu uvažuje nad kúpou SONY XS-F1725. Nechcem veľa investovať, ide mi hlavne o výmenu továrenských reproduktorov, ktoré sú otrasné. Stačí výmena basových reproduktorov, alebo sa oplatí investovať aj do výmeny výškových repro. Prípadne ak vymením len basové repro je potrebné domontovať redukciu, alebo stačí kondenzátor. Ak máte skúsenosti privítam odporúčania na kompletné sady. V audio sa veľmi nevyznám, tak sa vopred ospravdlňujem, ak som niečo poplietol. Vďaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
All_01 Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 Vyměň všechno a nekupuj Sony. Jejich reproduktory nestojí za nic. Hlavně dávej při výběru pozor na montážní hloubku reproduktorů. Budeš muset vyrobit nebo koupit nové distanční kroužky pod středobasový reproduktor. Původní kroužky jsou s reproduktorem pevně spojené. Ani s kroužkem nesmí montážní hloubka reproduktoru přesáhnout 60 mm. Raději trošku méně. Hlubší reproduktory do Fabie nedostaneš. Mohly by to být třeba Sinus Live SL-F160. Z lepších Axton CAC2.6ES. Výběr je dost velký. Jen si pohlídej tu hloubku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 Hm asi nie som brutus audiofil ale rad si počuvnem aj nahlas aj potichu a musim povedať že tie origo v predu mi uplne stačia, zrejme záleží čím ich kŕmiš teda ak je rádio oničom, nemá zmysel meniť repro. Ale: Ako písal All 01, kúp distančené podložky a pokial kúpiš len stredobasy a nie kompa napojíš pôvodný výškač paralelne na stredobas: výškač má kondík. Ideálna hĺbka repra je čo mi bolo poradené 56mm, inak sa ti opre o kolajnicu na okno a nedáš ho tam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seraph Vloženo 8. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 Autorádio som kupoval pred 3 rokmi. Je to myslím Sony S2000, 4x50 W, tak neviem, či má vôbec zmysel tie repro meniť, alebo by som mal najprv zainvestovať do autorádia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 Tie Clariony sú v plate predpokladám, čo sú to? Ovály? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 ...při zachvání původního výškového reproduktoru mám pro tuto montáž středobasový reproduktor Impact s hloubkou pouhých 50mm... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seraph Vloženo 8. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 Clariony bolo domontované priamo v ŠKODA Servise pri kúpe auta. Sú namontované v originálnych pozíciách vedľa C stĺpiku. Majú modrú membránu, takže nie som si či membrána je z papieru alebo z iného materiálu. Ale kvalitatívne sú na inej úrovni ako pôvodné repro vpredu, ktoré pri hlasitých basoch rezonujú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seraph Vloženo 8. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 To: fancarhifi A ako je to s cenou pri tých Impactoch, prípadne, kde sa dajú zakúpiť na Slovensku. Nebude problém ak autorádio má uvádzaný výkon 4x50W? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 To: fancarhifiA ako je to s cenou pri tých Impactoch, prípadne, kde sa dajú zakúpiť na Slovensku. Nebude problém ak autorádio má uvádzaný výkon 4x50W? ...mám je za 1900,- CZK.Kde je koupíš na Slovensku tak to nevím.Jejich výkon je 40W/RMS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 Pozri si www.autoradia.sk, ja som odtial bral HERTZe za lepšiu cenu ako sú na tej stránke, treba sa vedieť dohodnúť chichi. Reprá v plastoch C stĺpiku som mal aj ja...neviem pre koho to vôbec bolo designované, ale tá pozícia nech máš akékolvek repro nemôže hrať dobre... Na tvojom mieste by som dal do plata ovály a nebudeš už chieť meniť v predu...ver mi To: fancarhifiA ako je to s cenou pri tých Impactoch, prípadne, kde sa dajú zakúpiť na Slovensku. Nebude problém ak autorádio má uvádzaný výkon 4x50W? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seraph Vloženo 9. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2007 Našiel som na internete tieto: http://www.hej.sk/audio-video/obchod/25244...arion-srs-1726/ Viem, že nie sú zrejme extra dobré, ale vzhľadom na to že mám vzadu Clariony, tak by mi to vyhovovalo. Ak sa môžem spýtať stačí mi už dokúpiť len dištančné krúžky, alebo treba kúpiť aj kondenzátory, alebo rozbočovače. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 9. Duben 2007 Sdílet Vloženo 9. Duben 2007 ...s tou hlobkou je to v pořádku....udávají 57,5mm.Stačí už jen dokoupit plastové redukce.Oddělovací kondenzátor má již výškový reproduktor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seraph Vloženo 9. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2007 Prehladával som celé fórum, ale nikde som nenašiel akého priemeru sú výškové reproduktory, ktoré sú osadené z výroby vo dverách. Akým spôsobom sú tam pripevnené. To: fancarhifi Kde by sa dali zakúpiť tie plastové redukcie. Majú v Škodovke, prípadne sa dajú použiť redukcie z pôvodných reproduktorov. A ešte jedna hlúpa otázka, pôvodné káble je potrebné cínovať k novým repro, alebo sa dajú pripevniť aj pomocou nejakých svorkovníc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 Prehladával som celé fórum, ale nikde som nenašiel akého priemeru sú výškové reproduktory, ktoré sú osadené z výroby vo dverách. Akým spôsobom sú tam pripevnené.To: fancarhifi Kde by sa dali zakúpiť tie plastové redukcie. Majú v Škodovke, prípadne sa dajú použiť redukcie z pôvodných reproduktorov. A ešte jedna hlúpa otázka, pôvodné káble je potrebné cínovať k novým repro, alebo sa dajú pripevniť aj pomocou nejakých svorkovníc. sice nejsem fancarhifi,ale odpovim ti aji ja ty plastove redukce,myslis tim asik instalacni mezikruzi se daji koupit napriklad u dexonu,nebo je urcite fancarhifi prodava,nebo kdekoliv jinde jinak ty redukce z puvodnich se pouzit nedaji protoze repraky sou v nich zabudovane,a pokud jde o kable tak u tech starych byl konektor ktery je primo v tom krouzku,takze o ten taky prijdes a u novych repraku dostanes aji kabelaz kterou klidne pouzij a mas hotovo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobby Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 Chystám se v nejbližší době také vyměnit repro. Chci se zeptat jestli nové repráky napojíte na původní kabely nebo natahujete nové káble až k rádiu? A ještě bych měl jednu otázečku: kam by se mohla dát vyhybka? Myslel jsem buď schovat pod tapec a nebo pod schránku spolujezdce na druhé straně samozřejmě pod volant Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 Chystám se v nejbližší době také vyměnit repro. Chci se zeptat jestli nové repráky napojíte na původní kabely nebo natahujete nové káble až k rádiu? A ještě bych měl jednu otázečku: kam by se mohla dát vyhybka? Myslel jsem buď schovat pod tapec a nebo pod schránku spolujezdce na druhé straně samozřejmě pod volant ja nechal kabely puvodni a vyhybku sem dal do madla dveri,pridam foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Viki Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 tahal jsem uplně nový kabely, pokud nemáš el.stahování oken dostaneš ho dovnitř v pohodě, pokud jo je to horší ale taky to jde. Jinak výhybku jsem nacpal pod tapec, pěkně se tam vešla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobby Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 asi natáhnu nový káble.Snad se mi tam ta vyhybka vejde pod ten tapec. Uvidíme až mě přijdou. A výškáč dáváte na místo toho původního nebo někam jinam např. na sloupek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 asi natáhnu nový káble.Snad se mi tam ta vyhybka vejde pod ten tapec. Uvidíme až mě přijdou.A výškáč dáváte na místo toho původního nebo někam jinam např. na sloupek? ja dal vyskac do A sloupku,chcu pro nej casem udelat kaplicku a nasmerovat ho smerem dopredu,ale je pravda ze nejjednodussi to je vymenou za ten puvodni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobby Vloženo 15. Duben 2007 Sdílet Vloženo 15. Duben 2007 Tak káble už mám natažený teď jenom čekám až mi dorazí tlumící matroš s kroužkama pod repro. Jinak repráky už mě přišli a vyhybka co mám já je o něco větší, ale snad se tam vejde. Výškáč skusim dát do sloupku aby byl ve výšce uší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
car driver Vloženo 22. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2012 Je třeba u středobasů zesilovač, nebo to rádio utáhne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabi Pavel Vloženo 3. Červen 2014 Sdílet Vloženo 3. Červen 2014 když budu chtít vyměnit jen přední repro ve fabii musím oddělat stahovačku nebo to stačí pouze ze předu odvrtat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 3. Červen 2014 Sdílet Vloženo 3. Červen 2014 Nemusí oddělávat stahovačku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gloomik Vloženo 29. Květen 2016 Sdílet Vloženo 29. Květen 2016 Zdravím, začal mi drnčet originální středobas ve dveřích řidiče, tak bych rád koupil nové repro s tím, aby hrálo aspoň o něco málo lépe, než originální. Nemáte tip na nějaký komponentní set, kde bych repro jen vyměnil kus za kus a nemusel vymýšlet nové uchycení pro výšky apod.? Byl tu někde návrhna Renegade RX6.2C, ale je to přeci jen z rok starého příspěvku a tak se třeba najde něco jiného, ale pokud ne tak vezmu Renegade. I cena je více než pěkná. Rádio mám Alpine CDE-104BTi. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 2. Červen 2016 Sdílet Vloženo 2. Červen 2016 Renegade jsou v pohodě...výška tam pasuje bez úpravy.Pak ještě používám Alpine SXE-17CS http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/199-3-komponentni/5/2002-Alpine-SXE17CS toto je předcházející model...výška přesně sedí do původního místa pro výškový reproduktor...k repro je potřebná i plastová redukce (ta původní je součástí reproduktoru) Pro snadné připojení (aby se zabránilo cvakání konektoru) se použije přípojný konektor http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/52-1-ISO-redukce/186-2-kabelove-redukce/5/411-konektor-repro-Skoda-Fabia-VW Je to základní instalace tzn. že nevyžaduje žádné zvláštní vybavení krom šroubováku Torx 15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.