hairman Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Jak jste na tom se spotřebou oleje? Byla znatelná větší spotřeba u nezajetého motoru? Musel někdo doplnit olej před pravidelnou výměnou (15 000km)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Abych se přiznal, mám skoro 13000 km a fakt je, že jsem ještě měrku na olej ani nevyndal. Ale zítra se kouknu a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mvh Vloženo 23. Duben 2007 Sdílet Vloženo 23. Duben 2007 s Roomsterem 1.6 mam neco pres 7000km a olej jsem nedoplnoval, podle merky je vsechno OK. Predpokladam, ze ani doplnovat nebudu. S Fabii 1.2 mam najeto pres 60.000km a taky jsem nikdy nedoplnoval, presne mi to vychazelo co rok to 15.000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 24. Duben 2007 Sdílet Vloženo 24. Duben 2007 > Jak jste na tom se spotřebou oleje? Nemeritelna. Nikdy jsem nepozoroval zadnej ubytek > Byla znatelná větší spotřeba u nezajetého motoru? Ne. > Musel někdo doplnit olej před pravidelnou výměnou (15 000km)? Ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 24. Duben 2007 Sdílet Vloženo 24. Duben 2007 Tak jsem koukal na olej, a nepřipadá mi, že by se snížila hladina, oleje je dost. Ale nemohu to pořádně porovnat, vyndal jsem měrku prvně, tak nevim, kolik tam bylo oleje na začátku, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelote Vloženo 24. Duben 2007 Sdílet Vloženo 24. Duben 2007 no já jsem vydělal měrku po 9800 km a zděsil jsem se, olej byl tak max 1 mm až úplně dole... na střed políčka jsem dolil 0,75 l shell helix 505.01 (700 Kč/l)...ale je pravda, že to auto honím od malička Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 24. Duben 2007 Sdílet Vloženo 24. Duben 2007 no já jsem vydělal měrku po 9800 km a zděsil jsem se, olej byl tak max 1 mm až úplně dole... na střed políčka jsem dolil 0,75 l shell helix 505.01 (700 Kč/l)...ale je pravda, že to auto honím od malička u naftaku je to normalni u benzinu i nemela ubejt ani kapka, jinak je to nekde chybka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Duben 2007 Sdílet Vloženo 24. Duben 2007 u naftaku je to normalni u benzinu i nemela ubejt ani kapka, jinak je to nekde chybka. Presne receno. Myslim, ze do tri deci se u nezajeteho benzinaku nic nedeje, ale ja mam treba najeto cca 40 tis. km a hladina se mi mezi vymenama nikdy nehla ani o milimetr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladinek Vloženo 19. Květen 2007 Sdílet Vloženo 19. Květen 2007 Tak jsem včera vyndal poprvé měrku oleje po 3200km a zděsil jsem se. Olej je na spodní hraně měrky takže min. Škoda že jsem ji nevyndal hned na začátku, třeba to nějaký vandal nedolil plné? Ale přijde mi to divný úbytek tolika oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 20. Květen 2007 Sdílet Vloženo 20. Květen 2007 Mě se to po 4000 ani nehlo pořád uprostřed měrky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 20. Květen 2007 Sdílet Vloženo 20. Květen 2007 ahoj...merku jsem vytahl /myslim tu v aute / na zacatku a do dnesniho dne to uz mam najeto 7.000 km jsem ji kontroloval 3x a olej se ani nehnul...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 20. Květen 2007 Sdílet Vloženo 20. Květen 2007 Mám 14000 km a olej se nehnul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 22. Květen 2007 Sdílet Vloženo 22. Květen 2007 Ahoj chlopy... .....merku oleje jsem zkontroloval hned po koupi vozidla a pravidelne ji kontroluji. Nakonec po ujeti 7.000 km muzu konstatovat, ze v mem pripade se snad olej ani nehnul Jinak Vam preji krasny vecer... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canario447 Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Pripojim aj ja olejove hlasenie.Ked som auto prebral a pozeral olej,bolo tam na moj vkus oleja az privela,vysoko nad hornou ryskou.Cca po dvoch mesiacoch sa olej dostal pod hornu rysku a tam uz ostal az doteraz. Mala otazka.Ako to ze mate vymenu po 15000 km? Mne povedali ze mam prvu prehladku a vymenu oleja po 80 000km. Co s tym??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 asi tim mysleli prevodak. Ale motorovej i plne syntetickej se dela kolem 30 000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Suhlasim s Blackym! Urcite to nie je 80tis! Na to si daj sakra bacha...ale myslim ze aj tak ta upozorni kontrolka servisneho intervalu...takze sa nemas coho bat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Suhlasim s Blackym! Urcite to nie je 80tis! Na to si daj sakra bacha...ale myslim ze aj tak ta upozorni kontrolka servisneho intervalu...takze sa nemas coho bat. presne tak jak rika Romanko. Ukazatel servisnich prohlidek ti rekne co a jak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canario447 Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Spravne chlapi.Akurat ked som to tu dopisal a isiel zasa do prace,tak mi zasvietil na pristrojovke kluc.Tak som zavolal do Skodovky ze co a ako to mysleli s tou prehliadkou a oni ze sa moc ospravedlnuju,ze to je ich chyba ( hlavne ze mi to tak napisali aj do servisnej knizky ) a ze mam dojst ked budem mat tych 15 tisic....-) Tak fajn,uz viem ze nemusim odkladat 500 euro na nove gumy.....daruju v skodovke:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heckeer Vloženo 21. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2007 Já to kontroloval ted, v 8150km, musel jsem trochu dolít ale asi tak 3deci aby byl v polovině rysky myslím že to není nic neobvyklého spotřeba i u benzínáku je normální tudíš nesouhlasím s tím že by u benzínu nemělo nic ubýt výrobce na to sám upozornuje, zvlást 1,4 16V ny to trpěli hodně úbytek mohl být i půl litru na 1000km, každopádně by jste to kontrolovat měli, výrobce na to v návodu upozornuje že při každém já nevím kolikátém natankování by jst měli zkontrolovat olej, 1,2 se musí měřit při teplém motoru.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šváb Vloženo 22. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2007 Tez jsem ze zacatku kontroloval olej cca 1xtydne a nic jsem nespozoroval. Olej se drzel krasne uprostred a tak po 15000 jiz nekontroluji. Mam vsak dotaz, vyuzil jste nekdo nabidky Shellu na zmereni kvality oleje? Planuju ze si u nich necham umyt a navoskovat Romcu (pred zimou to vidim jako ucelne), tak by mohli i ten olej zmerit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPNK Vloženo 22. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2008 Po výměně oleje v servise má olej cca 3 mm nad horní ryskou(3,5 l místo udávaných 3,2l),muže to být problém? Při prvních 15 tis. jsem neměl zaznamenatelný ubytek oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 22. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2008 nic se neboj. to bude v poho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 1,2 se musí měřit při teplém motoru.... 1,2 12v pri teplem, 1,2 6v pri studenem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milh@us Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 tak to se máte, já olej neměřím měrkou, až se mi rozvítí kontrolka tak doleju. A pokaždý tak litr na 1 tis km, někdy 1 litr na 1500 km, podle toho jako toho svýho veterána pažika honím.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 no to je hezký, 4 litry tam naleješ při výměně oleje a do další výměny tam 15 litrů doplníš. Docela drahý provoz tu měrku bych asi občas použil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.