david3658 Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Ahojte, mám otázku...mam na fabke 1,2 12V najazdených cca 1600km, na začiatku /cca 6km/ som mal hladinu oleja v polke mierky, no včera som pozeral /samo pri teplom motore/, že mam olej na hranici minima, je to normal, že mi až takto klesol olej? Motor je ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 ked si vypol motor, hned s isiel pozriet ? olej musi stiect cca 15 min po vypnuti motora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david3658 Vloženo 4. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 aj teraz som sa bol pozrieť, je to divné, raz mi ukáže na hranici minima, raz je to skoro v polke, niekolkokrát som skúšal a stále je to ináč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 nechaj motor stat dlhsiu dobu a potom to krasne uvidis, treba cez noc.... ja to kontrolujem tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elado Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 aj teraz som sa bol pozrieť, je to divné, raz mi ukáže na hranici minima, raz je to skoro v polke, niekolkokrát som skúšal a stále je to ináč... ja na tej mierke nikdy poriadne neviem odcitat, kolko tam toho oleja vlastne je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DEZENT Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 NO JÁ SI MYSLÍM ,ŽE JE TO NORMÁLNÍ PŘI ZÁBĚHU JÁ MUSEL TAKY KOLEM 2000KM DOLÉVAT OLEJ ,ALE JENOM JEDNOU A OD TÉ DOBY BYL KLID. NYNÍ NĚCO PŘES 38000 A POHODA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 U HTP 47kW se měří hladina oleje při teplém motoru (několik minut po odstavení). Auto musí stát na rovině a doporučuju měrku nejdříve otřít hadrem, jinak člověk fakt nic nepozná. Mně za 30.000 km HTPéčko nespapkalo vůbec nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 ak pouzivas riedky olej napr. 5w tak nejaka jemna clona by na stenach valca mohla zostat a postupne sa ten olej spaluje. aspon tak nejak mi to vysvetlil jeden mechanik. ja mam 1,2 40kw. 122tis.km. a asi tak po 8.tis od vymeny dolievam cca 2 dcl. oleja aby bola riska zase niekde v strede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 pouzivam 5W-40 a behem cele doby 55000 km jsem nedoleval ani jednou... Vzdy servis - servis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 ja si menim olej doma sam Castrol 5W-40.... ja cca 9000km od vymeny a nic som nedolieval... 95000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 130.000 km olej 5W-40 a nikdy není potřeba dolévat, hladina se nemění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 Stejny poznatky. Pouzivam taky 5W-40 a hladina se mezi vymenami nehybe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zsoltbelucz Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 Zdravim Vas mal by som otazku na mojej Fabii dolievam dost casto olej do 15000km aj okolo 3 litrov neviete ci je to normalne alebo tam moze byt nieco ine.dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP 12V Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 já nedolil za 6 let a 85 000km ani deci oleje, už ho ani nekontroluju, olej mi to nežere. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 Ked mi žralo 4L/vym. oleja na 47KW tak som vymenil gufera na vodotkach a potom to bolo dobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sladek Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 no řekl bych,že to problém bude,ale přiznávám že ti neporadím.Ale vem to z té lepší stránky,jestli dolíváš 3 litry na 15 000 km,tak si ten motorový olej měníš průběžně a nemusíš hlídat výměnu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 Sladek to si ho moc nepotešil ale za uvahu to stoji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.