Přejít na obsah

"přenosný" internet.

TomasB

Doporučené příspěvky

kolegové mají internet od T-mobile. Nějakých cca 600,-/měsíc paušál bez omezení. Prej je to ale úplně na hovno, vůbec to nechodí inzerovanou rychlostí a tak je prej utrpení s tím pracovat. Proto bych chtěl něco jinýho co by mi oživovalo NTB mimo kancelář a doma. Doma se připojuju na svůj soukromý kabelem a v kanclu mi net chodí bezdrátově. Jak doma, tak v kanclu je to paráda, je to krásně rychlý, tak kdyby mi pak nějakej T-mobile chodil jak šnek, tak to by byl fakt opruz. Co by jste doporučili? Kolegům za rok uplyne vázací lhůta, tak se na T-mobile internet taky vyserou. Tak hledáme něco co bude skutečně chodit deklarovanou rychlostí a né třeba 5kb/s. T-mobile sice udává 512kbps, ale to prej zdaleka není pravda. Když pak posílaj něco mailem(nějakej soubor), tak je to prej nekonečný a nepoužitelný. Nehledě k tomu, že když to takhle používali mimo ČR, tak vždyckyvyběhl účet taky třeba na 40 tKč, a to normálně bývá tak okolo 10tKč. Prostě mimo ČR se to nepočítá paušálem, ale je to zpoplatněný extra. Nebo jestli se tím někdo živíte, tak by jsme mohli udělat kšeft.

Jde to nezávisle na operátorovi, kterého používáte na hlasové služby?

Už to konečně musím nějak pořešit, protože občas mi to v terénu chybí, když se nedostanu na mail nebo nenapíchnu na náš server do databáze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TAk se obávám, že to bude problém.... Co vím tak otec měl to od T- mobile a když byl připojenej na novější nokii a přes bluetooth tak mu to chodilo cca těch 30 kb/s, tuším, že to bylo EDGE, ale jinak je to přes mobil pomalé. Jo kdyby bylo přes mobil stahování kolem čtyřmega to by byla paráda a bez omezení za rozumnou korunu. Ale to si asi počkáme ještě

Odkaz ke komentáři

no ono to snad ani neni přes mobil, ale vkládaj nějak kartu do NTB nebo do nějaké krabičky či co. To jsem nějak nesledoval. Ale přes mobil to snad podle mně není.

Já o tom vím ale úplný hovno, jen že nadávaj strašně a říkali mi, ať si rovnou najdu něco jinýho.

Odkaz ke komentáři

no a vodafone se divím, že neudělají taky něco rozumnýho. ale ted jsem koukal na O2 a mají tam mobilní internet 1024(což by si měl stahovat cca přes 100 kb/s) a to je pěkný na mobil, ale jestli to funguje to nevím

právě že ten T-Debil slibuje 512kbps, ale ve skutečnosti to prej většinou není ani DESETINA!!!

Odkaz ke komentáři

no a vodafone se divím, že neudělají taky něco rozumnýho. ale ted jsem koukal na O2 a mají tam mobilní internet 1024(což by si měl stahovat cca přes 100 kb/s) a to je pěkný na mobil, ale jestli to funguje to nevím

právě že ten T-Debil slibuje 512kbps, ale ve skutečnosti to prej většinou není ani DESETINA!!!

To je snad stejné jako v začátcích internetu...

Odkaz ke komentáři

ted jsem na to koukal... je tam něco s kartou do počítače... a ještě to jde jenom někde takže si ještě budeme muset počkat, ale na stažení pošty a na serfování stačí ten t-mobile za 800 neomezeně nebo kolik to stojí. celkem to stačí a jak jsem říkal stahuje to i víc... nevím proč, ale když to šlo přes kabel tak to bylo pomalejší, ale přes bluet... to mazalo rychle...no to edge.. na tohle je t-mobile asi nejlepší, ale ta cena je fakt nehorázná

Odkaz ke komentáři

přijde mi, že ani nechtějí udělat něco rychlejšího.... stálo by je to asi dost peněz, museli by to posílit, aby to mělo takový přenos a ten kdo to potřebuje tak mu musí stačit ta rychlos a ještě za ty prachy... fakt přes ten mobil je to pomalé ale na poštu a serfování a chatování to zase stačí bohatě

Odkaz ke komentáři

no a nejde to třeba tak jak to mám v kanclu, že si to NTB přes nějakou vnitřní anténku(či co) sosá z "luftu". Doma taky nadeteguju asi 3 bezdrátové sítě, ale neznám k nim heslo :-( takže smolík a strkám kablík. Tak by snad mohla existovat nějaká celorepubliková(celoevropská) síť?????

Odkaz ke komentáři

přijde mi, že ani nechtějí udělat něco rychlejšího.... stálo by je to asi dost peněz, museli by to posílit, aby to mělo takový přenos a ten kdo to potřebuje tak mu musí stačit ta rychlos a ještě za ty prachy... fakt přes ten mobil je to pomalé ale na poštu a serfování a chatování to zase stačí bohatě

nj, ale když posíláš přílohy, která mají nějakej ten MB, tak je to v pi*i. Odešleš a můžeš jít chrápat a ráno to bude...

Odkaz ke komentáři

Ale co je zajímaví jak říkáš tak v Plzni na lochotíně najdeš pár sítí, kde můžeš stahovat grátis, ale ta rychlost je fakt pomalá...(otázka kolik lidí tam třeba je) Mluvím o bytovce... kde z dvanáctého patra zkusíš projet sítě, ale třeba v jinej části Plzně nenajdeš nic. Nebo pak máš ty určitý místa obchodáky kde můžeš normálně stahovat přes wifi, ale tak wifi zase není na rybách.... takže je to bída. je to bída ten net

Odkaz ke komentáři

nj, ale když posíláš přílohy, která mají nějakej ten MB, tak je to v pi*i. Odešleš a můžeš jít chrápat a ráno to bude...

No to je fakt. Jak to má přílohu tak si fakt v prdelce :help:

Odkaz ke komentáři

V současné době nastupuje v ČR 4 mobilní operátor, který nyní teprve buduje svoji síť. Má se zaměřovat hlavně na celoplošné mobilní připojení k internetu. V létě má spouštět svoje služby, ale plné pokrytí ČR bude asi až na konci tohoto roku. Takže se asi ještě vyplatí počkat. Operátor má název U:fon.

Editováno: , autor: Zdeneek
Odkaz ke komentáři

Bacha na to mobilní připojení k netu od O2, zaplatíte cca 1170,- rychlost až 1Mbit, ale běhá to tak jen v noci cca od 01:00 do rána, jinak je to bržděný. Výhodou je vcelku kvalitní pokrytí signálem. Mrkněte na www.cdma.cz, tam je o tom napsáno dost. Osobně jsem to měl 2 roky a už bych to nechtěl.

Odkaz ke komentáři

V současné době nastupuje v ČR 4 mobilní operátor, který nyní teprve buduje svoji síť. Má se zaměřovat hlavně na celoplošné mobilní připojení k internetu. V létě má spouštět svoje služby, ale plné pokrytí ČR bude asi až na konci tohoto roku. Takže se asi ještě vyplatí počkat. Operátor má název U:fon.

Jó ufon bude, ale myslím, že chtěl něco použitelnýho i v zahraničí, čož toto rozhodně nepůjde :kol-65:

Odkaz ke komentáři

Měl jsem připojení od t-mobile GPRS neomezený, ale dalo se to srovnat s vytáčeným připojením za nehorázný peníze. V podstatě jsem neměl jinou možnost připojení k netu. Čekal jsem kdy bude edge a nedočkal se. Teď mám Wi-Fi. Jinak si brácha v Brně chválí ADSL.

Ale s tím se do zahraničí stejně nedostaneš.

Asi nezbývá, než vždycky zkusit projet WI-Fi sítě, jestli není nějaká bez hesla.

Jinak, byl by tu někdo, kdo mi dokáže vysvětlit, co je to "HOT SPOT"? Jak to funguje a kolik to stojí?

Odkaz ke komentáři

Měl jsem připojení od t-mobile GPRS neomezený, ale dalo se to srovnat s vytáčeným připojením za nehorázný peníze. V podstatě jsem neměl jinou možnost připojení k netu. Čekal jsem kdy bude edge a nedočkal se. Teď mám Wi-Fi. Jinak si brácha v Brně chválí ADSL.

Asi nezbývá, než vždycky zkusit projet WI-Fi sítě, jestli není nějaká bez hesla.

Jinak, byl by tu někdo, kdo mi dokáže vysvětlit, co je to "HOT SPOT"? Jak to funguje a kolik to stojí?

HOT SPOT je přípojný bod u Wi-Fi, to je to místo přes které se připojuješ které musíš "vidět".

Fungování: tvůj počítač najde novou Wi-Fi ty podle zabezpečení buď zadáš přihlašovací údaje nebo požádáš vlastníka aby povolil tvému počítači připojení ten tam nastaví tvou adresu a kdykoliv chceš jsi připojený už nemusíš nic nastavovat (tak to mám já bohužel nezabezpečená síť, ale naštěstí dál od civilizace tak se tolik nebojím) Je to hodně laicky páč tomu taky víc nerozumím

Cena: od 0,- včetně DPH po ..............,- bez DPH pohledej po netu ale je spousta Hot Spotů který jsou zadara (v kavárnách, nádraží, benzinky, hotely...) (Tome brácha se připojuje někde na Třídě Míru můžeš zkusit a ve vyspělé Evropě když se ubytuješ v hotelu bývá Wi-Fi gratis je sice pravda že bývám ve **** a ***** doufám že tomu je tak i v horších)

Pokud se chceš připojovat doma tak se podívej po okolních střechách jestli neuvidíš anténu (taková divná plastová věc to bývá...) pro kvalitní připojení je nutná přímá viditelnost a hodně vadí i stromy bacha na ně. Na Slunečnici, Stahuj nebo Google najdi program Network Stumbler ten najde dostupné sítě, ukáže kvalitu a zobrazí název sítě podle něj najdeš vlastníka.

Editováno: , autor: murder
Odkaz ke komentáři

HOT SPOT je přípojný bod u Wi-Fi, to je to místo přes které se připojuješ které musíš "vidět".

Fungování: tvůj počítač najde novou Wi-Fi ty podle zabezpečení buď zadáš přihlašovací údaje nebo požádáš vlastníka aby povolil tvému počítači připojení ten tam nastaví tvou adresu a kdykoliv chceš jsi připojený už nemusíš nic nastavovat (tak to mám já bohužel nezabezpečená síť, ale naštěstí dál od civilizace tak se tolik nebojím) Je to hodně laicky páč tomu taky víc nerozumím

Cena: od 0,- včetně DPH po ..............,- bez DPH pohledej po netu ale je spousta Hot Spotů který jsou zadara (v kavárnách, nádraží, benzinky, hotely...) (Tome brácha se připojuje někde na Třídě Míru můžeš zkusit a ve vyspělé Evropě když se ubytuješ v hotelu bývá Wi-Fi gratis je sice pravda že bývám ve **** a ***** doufám že tomu je tak i v horších)

Pokud se chceš připojovat doma tak se podívej po okolních střechách jestli neuvidíš anténu (taková divná plastová věc to bývá...) pro kvalitní připojení je nutná přímá viditelnost a hodně vadí i stromy bacha na ně. Na Slunečnici, Stahuj nebo Google najdi program Network Stumbler ten najde dostupné sítě, ukáže kvalitu a zobrazí název sítě podle něj najdeš vlastníka.

na to už je můj NTB vybavenej, doma mi najde asi 3 sítě, ale vše na heslo

btw: jak ti to dopadlo v tom DE?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...