Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Kupil som nove autoradio a neviem či mám alebo nemám prehodit volaké káble na ISO konektore.

V manuály od rádia mám toto:

4 - pamäť +12V

5 - Výstup auto antény ??????

7 - +12V (na zapaľovanie)

8 - Zem

vopred dik za odpoved

Editováno: , autor: Skoda
Vloženo
Pozice č.4 a č.7 mezi sebou přehoď...můžeš i v ISO u rádia...

Některé rádia mají dokonce na kabelech spoje např. sony takže není potřeba přepojovat iso ale jen rozpojit a prohodit

Vloženo

Některé rádia mají dokonce na kabelech spoje např. sony takže není potřeba přepojovat iso ale jen rozpojit a prohodit

tak, tak, nezapomenou na napájení antény

Vloženo

a hlavne nezapomenout na HLADANIE

tak, tak, nezapomenou na napájení antény

• o 4 roky později...
Vloženo (editace)

Obraciam sa na Vas s prozbou.

Mam Fabiu 1,4TDi r.v. 2006. Pri instalacii autoradia ALPINE 102Ri som na svorkovnici A zo strany auta "nenasiel" spinanych 12V. Cize nemozem zapojit autoradio na kluc, je stale zapojene na 12V (zlty a cerveny kabel, no nie na jednu svorku...) V pripade zapojenia radia na jednu svorku 12V (zlty aj cerveny kabel) ma vysoky odber cca 160mAv kludovom stave (ak je vypnute), co je vela a zerie to bateriu. Precital som si vela rad aj so spravnym zapojenim radia Alpine ako je to tu hodene na fore.

Takto som zmeral ISO konektor v aute.

A1 - +12V - tu mam pripojeny zlty vodic radia

A2 - +5V stalych

A8 - GND - cierny vodic radia

A7 - +12V stalych - tu mam pripojeny cerveny vodic radia

A6 - dimmer - podsvietenie autoradia pri zapnuti svetiel - oranzovy vodic

A5 - napajanie FANTOMA - modry vodic radia

A4 - +12V stalych

A3 - objavi sa 12V po zapnuti klucika do polohy I (ale je tam velmi slaby tenky drat...) - tu pripojit CERVENY???

Ak by niekto mal foto s farbami dratov na napajanie bol by som povdacny...

Dakujem s pozdravom

Editováno: , autor: superflo
  • o 4 týdny později...
Vloženo (editace)

A1 = GALA (informace o rychlosti auta)

A2 = tam by nic být nemělo

A3 = K-line

A4 = spínané +12V (odpojí se až po vytažení klíčku)

A5 = stálé +12V

A6 = osvětlení přístrojů (dimmer)

A7 = stálé +12V

A8 = zem

pro zapojení musíš vyhodit a zaizolovat pin 5 (místo něj se dává napájení fantomu z radia) a přehodit 4 a 7... to vše platí za předpokladu, že se v tom ještě nikdo nevrtal...

Editováno: , autor: Royce
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím, dnes mi přišlo rádio Kenwood KDC-4051UG a mám hned problém.

Ve fabii jsem měl instalovanou sadu HF Nokia C7w, po přijetí hovou se na origo radio objevilo "phone" a zvuk šel přes rádio do reproduktorů.

Sada byla připojena mimo ISO konektor viz obrazek dvěma piny:

http://imageshack.us/photo/my-images/19/img2079yx.jpg/

Otázka je, kam to připojit na nové radio aby to fungovalo?

Do ISO konektoru (na radiu) jsou jen 4 kabely: spinane 12V, stale 12V, zem a č.5 pro vystup. Jsou zde take nezapojene dratky:mute, pripojeni na volant.

Neměl bych drát Mute připojit na č.1 v ISU?

Kam napojit ty dva drátky ze speciálního konektoru?

• o 2 týdny později...
Vloženo

Mám dotaz ohledně pinu A5 modrý kablík, problematika viz. článek http://www.ahc.cz/clanek.php?cislo=12

Můj dotaz je takový, vlastním fabii, ze strany auta mám v ISO připojený modrý kablík s +12V, ze strany auta mám připojený modrý kablik pro napajení antény. Podle článku je to špatně, mohl bych zničit diagnostické zařízení a nejde mi napaájení do antény. Signál mám celkem lepší, ale místy by mohl být lepší, diagnostiku vlastním a pořád mi funguje. Když koupím ten separátor budu mít opravdu lepší příjem signálu rádia? Jak moc je špatný signál bez separátoru? Zkoušel to někdo? Nerad bych kupoval separátor zbytečně.

Tomes001: S HF sadou nemám žádné zkušenosti, ale co jsem tak letmo koukal do manualu, tak to tvoje radio nejspíš nebude podporovat. Ale třeba se mýlím.

• o 10 měsíců později...
Vloženo

Zdarvim,

mám takovej obecnější dotaz. Ukradli mi tašku s přednim panelem od rádia Kenwood KDC BT-30! Zkouším někde sehnat "náhradní" panel, ale otázka je, jak je náročné do něj dostat kode, aby byl komptaibilní s radiem?

Vlastně ještě jeden dotaz, kde by se dal takovej panel sehnat? zatim se mi to moc nedaří...

Díky za info

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...