F!st!k Vloženo 4. leden 2012 Sdílet Vloženo 4. leden 2012 To bude něco s turbem. Zkoušel jsem i protáhnout pod plným a nic. Pořád stené. Chci se zeptat akou maximálku má OII 1.9TDi 77kW v základu? Máme 4x4 a víc jak 170 z ní nedostanu.. Moe fábka 1.9tdi ji dá na prdel já mám taky 1.9 TDI r.v. 2008 najeto : 143 000 a jel jsem po dálnici přes 190 a ještě by dala víc si myslím :-) protože jsem jí jen valil a o maximálku jsem se vůbec nesnažil,pak se podívám na tacháč a ono tam přes 190 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fuego Vloženo 4. leden 2012 Sdílet Vloženo 4. leden 2012 tiez mam 1.9 tdi 77kw a max. som dal 200 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vapenna Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 zdar,mě to taky dělá, ale ten zvuk je takové zahučení až bych řekl zachrochtání,dělá to při jízdě při řazení když padají otáčky,když vyřadím a vytočím motor,tak to neudělá,typoval bych to i na spojku,protože když stojím s nastartovaným motorem a mačkám spojku,tak taky divně zahučí,to vám dělá taky?dík Jarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pištáčik Vloženo 7. Květen 2012 Sdílet Vloženo 7. Květen 2012 Potvrdzujem húkanie (ako sova) pri preradzovaní. Pozorovné na BKD r.v. 2005, (105tkm) a BKD r.v. 2008 (78tkm). Je to iný zvuk ako tradičné pískanie turba (=sanitka). Osobne sa domnievam, že ide o efekt blow-off ventilu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Taky mám v motoru sovu, dělá to za studena prvních pár km, je to slyšet když šlápnu na plyn (tak +/-2200ot víc ji za studena nevytáčím) a pustím ho nebo přeřadím, jako by si odfoukne. Mám BKC 2006 najeto už skoro 150 000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 17. Květen 2012 Sdílet Vloženo 17. Květen 2012 Už 150tis? Taky mám BKC, vše na motoru origo a mám 275tis. Dokud to nežere olej a táhne tak houkání neřeším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 17. Květen 2012 Sdílet Vloženo 17. Květen 2012 Taky mi to houká, spíše v těch nižších otáčkách ( do 2500 ). Neřeším to, ale sem tam se mě na to lidi zeptají, když je vezu, kde mám tu sovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goliad Prime Vloženo 23. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2012 A nemože to biť spojka? zotrvak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 24. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2012 Ne ne-je to turbo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 24. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2012 Když na předchozí stránce někdo popisuje, že mu to dělá i po výměně turba, tak to turbo zjevně nebude. Je třeba rozlišit sanitku a sovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 25. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2012 Kamarád má OCT 1 81kW. Své staré turbo uvařil a dali tam nové. Před tím bylo ticho a te´d houká. REklamoval to avšak neúspěšně: "některé turba houkají"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 26. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2012 By mně zajímalo která. Na to co jezdí TDI-ček by to musel být kravál jak sviňa. Určitě normální to není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richinc Vloženo 27. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2012 Mam 103kw najeto 182tisic a tento zvuk mi zacal delat az ted,nevim proc ale dela mi to jen kdyz radim paty kval. jde to slyset jak nekde u vyfuku.Nemam absolutne poneti co s tim,olej nezere spotreba stejna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 20. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2012 Zatím pořád nevyřešeno? NEchápu Turbo mi píská při prudším sešlápnutí plynu od 2500 ot -3500, to ho slyším výrazně hvízdat, ale už to tak dělá 60 tisíc (mám teď 160 najeto) Ale houknutí, což je něco jiného, při přeřazení, slyším taky už cca 40 tisíc km. Auto servisováno v Audi pro jistotu, ale tam po prohlídce nic nezjištěno. Se zdá, že vše v pohodě. Ale pro zajímavost, co to je, to bych fakt chtěl vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 20. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2012 Podle mě jsou to prostě ojeté hrany lopatek turbíny. Vezmi si kolik takové turbo má otáček.... A když jsem jel naposledy sockou (autobus Mercedes-Benz O 530 Citaro) tak to pištělo jak sviň a nikdo to taky neřeší. Pokud to jede, nežere olej a papá naftu jak má tak to asi nemá cenu řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
silio Vloženo 20. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2012 (editace) Čaute, "húka" mi to tiež. Neriešim to, olej nežerie a spotreba je, ako má byť. Len tak pre zaujímavost. Všimol som si, že pri zaradenej rýchlosti, keď je auto v zábere a pustím plynový pedál, tak auto ešte malinkú chvílu otáčky drží, kým spadnú (asi kým zareaguje elektronika). Tým pádom ma napadá, že ešte kým je ešte motor malinkú chvíľu v otáčkach (plyn.pedál už zošlápnutý nieje) a stlačím spojku pri preraďovaní, či to nespôsobí to "húknutie". Octavia2 Combi, 2007, 1.9TDI, 77kW Editováno: 20. Listopad 2012, autor: silio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
byco89 Vloženo 18. Únor 2013 Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 vyriešil už niekto to húkanie ja som myslel že to je so spojky ale vymenil som celý set + zotrvačník a robí to stále dosť ma to znervoznuje ked preradujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 20. Únor 2013 Sdílet Vloženo 20. Únor 2013 máš to chiplé? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
byco89 Vloženo 21. Únor 2013 Sdílet Vloženo 21. Únor 2013 (editace) Definuj slovo chiplé Editováno: 21. Únor 2013, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 21. Únor 2013 Sdílet Vloženo 21. Únor 2013 Co je nesrozumitelné na dotazu, jestli je na motoru udělaný čip? Jakýkoliv, jakákoliv úprava za účelem zvýšení výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 Proč mluvím o chipu, krom zvýšení výkonu se chiptuneři chlubí zrychlením reakcí na plynový pedál. A tak si říkám: Když tam ti dobře zaplacení inženýři z koncernu nějakou prodlevu dali, tak tam asi měla nějaký význam? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 taky mi to houkalo při puštění plynu, nechával jsem repasovat turbo a řkali mi že to dělá nějaký těsnění nebo hadice po instalaci turba po rapasi to je ok, ale nevím, zda mehanik měnil něco jinýho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
byco89 Vloženo 23. Únor 2013 Sdílet Vloženo 23. Únor 2013 Co je nesrozumitelné na dotazu, jestli je na motoru udělaný čip? Jakýkoliv, jakákoliv úprava za účelem zvýšení výkonu. nie nemám o chilplé je to klasika 77kw bez chipu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vapenna Vloženo 15. Duben 2013 Sdílet Vloženo 15. Duben 2013 Čau,ja už to vyrešil vymenil jsem celou skrin prevodovky,jelikoz se v ni vymacka lozisko a zacne to delat tyhle zvuky,Sehnal jsem tu skrin s bouracky rok v.2005 najeto 80tisíc km nechal mi ji borec za 7tisic.vymenil jsem ji a je to bez problemu. JInak ti posilam odkaz muzes si o tom precist :http://www.prevodovky-sixta.cz/index.php/opravy-mechanickych-prevodovek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Houkání turba a hučení převodovky jsou 2 rozdílné závady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.