atr Vloženo 25. Květen 2007 Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 Dobrý den Mám nainstalovaný MaxiDot u kterého nejde na 17/39 zrušit snímač hladiny / teploty oleje. Ten bývá u prodlouženého servisního intervalu který ale já nemám. Auto je 02, budíky jsou 07 prý ale pro starší modely. Chtěl jsem to řešit tak že do 32 pólové svorkovnice budíků - pin č. 4 přivést + nebo -. Pak jsem ještě našel tabulku závad pro tento snímač - zkrat na plus, zkrat na kostru, nesmyslný signál - z čehož asi vyplívá že budíky očekávají určitou hodnotu. Nesnažší by to bylo zrušit softově - neumí plís někdo ? Druhá varianta je zjistit jakou hodnotu budíky čekají a tu jim pomocí odporu dodat. Kolik tam ale dát ? Napadla mě hodnota tuningového teplotního čidla při sca. 100°C nebo kolik ten olej má optimálně mít. V eletrických schématech jsem toto čidlo vůbec neobjevil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza72 Vloženo 27. Květen 2007 Sdílet Vloženo 27. Květen 2007 Mozna mam uz reseni... Zmenou kodovani immobilizeru..Ale nejsem si az na 100 % jist.. Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Dobrý denMám nainstalovaný MaxiDot u kterého nejde na 17/39 zrušit snímač hladiny / teploty oleje. Ten bývá u prodlouženého servisního intervalu který ale já nemám. Auto je 02, budíky jsou 07 prý ale pro starší modely. Chtěl jsem to řešit tak že do 32 pólové svorkovnice budíků - pin č. 4 přivést + nebo -. Pak jsem ještě našel tabulku závad pro tento snímač - zkrat na plus, zkrat na kostru, nesmyslný signál - z čehož asi vyplívá že budíky očekávají určitou hodnotu. Nesnažší by to bylo zrušit softově - neumí plís někdo ? Druhá varianta je zjistit jakou hodnotu budíky čekají a tu jim pomocí odporu dodat. Kolik tam ale dát ? Napadla mě hodnota tuningového teplotního čidla při sca. 100°C nebo kolik ten olej má optimálně mít. V eletrických schématech jsem toto čidlo vůbec neobjevil. zkus v kódování budíků (pětimístné) - funkce 07 - změnit předposlední číslo na nulu nebo dvojku a potom v přizpůsobení - funkce 10 - zkusit změnu na kanálu 39 na hodnotu nula. prosím, původní kódování zapsat nebo zapamatovat pro možnost návratu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atr Vloženo 28. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Dobrý denMám nainstalovaný MaxiDot u kterého nejde na 17/39 zrušit snímač hladiny / teploty oleje. Ten bývá u prodlouženého servisního intervalu který ale já nemám. Auto je 02, budíky jsou 07 prý ale pro starší modely. Chtěl jsem to řešit tak že do 32 pólové svorkovnice budíků - pin č. 4 přivést + nebo -. Pak jsem ještě našel tabulku závad pro tento snímač - zkrat na plus, zkrat na kostru, nesmyslný signál - z čehož asi vyplívá že budíky očekávají určitou hodnotu. Nesnažší by to bylo zrušit softově - neumí plís někdo ? Druhá varianta je zjistit jakou hodnotu budíky čekají a tu jim pomocí odporu dodat. Kolik tam ale dát ? Napadla mě hodnota tuningového teplotního čidla při sca. 100°C nebo kolik ten olej má optimálně mít. V eletrických schématech jsem toto čidlo vůbec neobjevil. zkus v kódování budíků (pětimístné) - funkce 07 - změnit předposlední číslo na nulu nebo dvojku a potom v přizpůsobení - funkce 10 - zkusit změnu na kanálu 39 na hodnotu nula. prosím, původní kódování zapsat nebo zapamatovat pro možnost návratu. Super, alspoň nějaká naděje ..... Ještě mě napadlo na ten pin č. 4 propojit s pinem pro teplotu vody. Ty čidla by mohly dávat podobné hodnoty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza72 Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Myslim, ze to pujde... Bude to na mne, nebo se najde nekdo jiny? Nemam s tim problem. Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Myslim, ze to pujde... Bude to na mne, nebo se najde nekdo jiny? Nemam s tim problem.Honza atr: odkud jsi?, taky s tím nemám problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atr Vloženo 28. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Myslim, ze to pujde... Bude to na mne, nebo se najde nekdo jiny? Nemam s tim problem.Honza atr: odkud jsi?, taky s tím nemám problém Praha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.