Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím, nějaká podobná témata jsem našel, ale žádné konkrétní odpovědi. Stává se mi, že mi třeba hned po staru vyletí otáčky a zůstanou vyset na cca 1200. Pak když se rozjedu tak se to zpraví. Nebo když třeba někde zastavím a stojím na volnoběh tak to pomale vyleze na těch 1200 a po chvilce to zase sleze zpázky. VAG mi vyhodil tuhle chybu:

17664 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Preruseni/zkrat na plus

P1256 - 35-10 - - - Sporadicky

Myslíte, že je to tím teplotním čidlem? Kolik cca může stát? Co jsem našel, tak by mělo kolem 200Kč, ale prý je aspoň deset druhů :unsure: Je těžký ho vyměnit? Vím kde je, ale nikde v příručce jsem nenašel jak ho vyměnit. Najdu na tu výměnu někde návod? Mám motor 1.9 TDI 81kW, rv.2000 Dík za odpovědi.

Editováno: , autor: Shotek
Vloženo
Zdravím, nějaká podobná témata jsem našel, ale žádné konkrétní odpovědi. Stává se mi, že mi třeba hned po staru vyletí otáčky a zůstanou vyset na cca 1200. Pak když se rozjedu tak se to zpraví. Nebo když třeba někde zastavím a stojím na volnoběh tak to pomale vyleze na těch 1200 a po chvilce to zase sleze zpázky. VAG mi vyhodil tuhle chybu:

17664 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Preruseni/zkrat na plus

P1256 - 35-10 - - - Sporadicky

Myslíte, že je to tím teplotním čidlem? Kolik cca může stát? Co jsem našel, tak by mělo kolem 200Kč, ale prý je aspoň deset druhů :unsure: Je těžký ho vyměnit? Vím kde je, ale nikde v příručce jsem nenašel jak ho vyměnit. Najdu na tu výměnu někde návod? Mám motor 1.9 TDI 81kW, rv.2000 Dík za odpovědi.

Vymenit to čidlo dokážeš určitě sám behem 1 minuty. Mě to dělalo to samé, a bylo to taky tohle. http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/octa...E8idlo+teploty# Tady si vyber svůj motor a kokni se jakou tam máš barvu a tu kup (šedá-zelená myslim). Výměna- vede k němu drát, ten silou vyškubneš a čidlo drží takovou ´U´ závlačkou a dáš nový. Vyteče trochu kapaliny, ale jen opravdu trochuy cca 0.2l

Vloženo

Já mám stejný motor a nedávno sem to čidlo taky měnil,číslo dílu bylo 059 919 501 A (zelené),alebo se používaj náhrady 078 919 501 C (černé). To černý je že prý nejaký lepší ale i drahší.Já tam dal to zelený a jde to jak má.

Jinak kdybys chtel vedet jaké to čidlo tam přesne máš a nechceš to rozdelávat,tak se to dá zistit ve škodovce podle VINu anebo od nekoho kdo má etku.

Vloženo

Dík, zitra se do toho pustim. V nabídce pro můj motor tam mají stejně jen jedno. Zitra to rozdělám a budu doufat, že je to to stejný co mají v nabídce. U nás bych za něj dal 400Kč :(

Vloženo (editace)

No já myslím, že mám určo taky to zelený. Podle mě na stejnej motor dávali stejný čidla. Tak to ani nebudu rozdělávat a obejdnám to zelený a budu doufat:) Maximálně tam budu mít to staré provedení čidla bez A na konci kódu, ale to by nemělo vadit ne? Měřit to přece musí stejně a 4 polový jsou obě.

Vloženo

Jo jak to bude měřit poznáš až potom co to tam namontuješ. Múže se ti stát če to čidlo múže mít jiný odpor a už to bude ukazovat voloviny,tak bacha nato!

Vloženo (editace)

Jsem asi debil, ale nemužu to čidlo najít :) Mohl by mi někdo poradit kde ho najdu. Podle servisky by mělo být někde v místech jak je na obrázku, ale já jsem tam nenašel nic k čemu by vedl kabel s konektorem. Moc dík za veškerou pomoc. Kromě oleja je to první věc co si sám měním :feve: nemám to auti moc dlouho.

post-4269-1181208981_thumb.jpg

Vloženo

Tak čidlo vyměněno. Ale místo 3dcl vody vyteklo tak 2,5l vody! Nádržku jsem měl zavřenou, tak nevím proč všem vyteklo tak málo a mně se udělal pod autem rybník. Hold se mi výměna prodražila ještě o nemrzku :( Měl jsem tam takový černý čidlo 078-919501C, ale prodali mi místo něj tohle zelený 059-919501A, že se tam teďka dává tohle. Tak snad to bude ok.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...