Přejít na obsah

Volnoběh se zvedá na 1200

Shotek

Doporučené příspěvky

Zdravím, nějaká podobná témata jsem našel, ale žádné konkrétní odpovědi. Stává se mi, že mi třeba hned po staru vyletí otáčky a zůstanou vyset na cca 1200. Pak když se rozjedu tak se to zpraví. Nebo když třeba někde zastavím a stojím na volnoběh tak to pomale vyleze na těch 1200 a po chvilce to zase sleze zpázky. VAG mi vyhodil tuhle chybu:

17664 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Preruseni/zkrat na plus

P1256 - 35-10 - - - Sporadicky

Myslíte, že je to tím teplotním čidlem? Kolik cca může stát? Co jsem našel, tak by mělo kolem 200Kč, ale prý je aspoň deset druhů :unsure: Je těžký ho vyměnit? Vím kde je, ale nikde v příručce jsem nenašel jak ho vyměnit. Najdu na tu výměnu někde návod? Mám motor 1.9 TDI 81kW, rv.2000 Dík za odpovědi.

Editováno: , autor: Shotek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, nějaká podobná témata jsem našel, ale žádné konkrétní odpovědi. Stává se mi, že mi třeba hned po staru vyletí otáčky a zůstanou vyset na cca 1200. Pak když se rozjedu tak se to zpraví. Nebo když třeba někde zastavím a stojím na volnoběh tak to pomale vyleze na těch 1200 a po chvilce to zase sleze zpázky. VAG mi vyhodil tuhle chybu:

17664 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Preruseni/zkrat na plus

P1256 - 35-10 - - - Sporadicky

Myslíte, že je to tím teplotním čidlem? Kolik cca může stát? Co jsem našel, tak by mělo kolem 200Kč, ale prý je aspoň deset druhů :unsure: Je těžký ho vyměnit? Vím kde je, ale nikde v příručce jsem nenašel jak ho vyměnit. Najdu na tu výměnu někde návod? Mám motor 1.9 TDI 81kW, rv.2000 Dík za odpovědi.

Vymenit to čidlo dokážeš určitě sám behem 1 minuty. Mě to dělalo to samé, a bylo to taky tohle. http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/octa...E8idlo+teploty# Tady si vyber svůj motor a kokni se jakou tam máš barvu a tu kup (šedá-zelená myslim). Výměna- vede k němu drát, ten silou vyškubneš a čidlo drží takovou ´U´ závlačkou a dáš nový. Vyteče trochu kapaliny, ale jen opravdu trochuy cca 0.2l

Odkaz ke komentáři

Já mám stejný motor a nedávno sem to čidlo taky měnil,číslo dílu bylo 059 919 501 A (zelené),alebo se používaj náhrady 078 919 501 C (černé). To černý je že prý nejaký lepší ale i drahší.Já tam dal to zelený a jde to jak má.

Jinak kdybys chtel vedet jaké to čidlo tam přesne máš a nechceš to rozdelávat,tak se to dá zistit ve škodovce podle VINu anebo od nekoho kdo má etku.

Odkaz ke komentáři

No já myslím, že mám určo taky to zelený. Podle mě na stejnej motor dávali stejný čidla. Tak to ani nebudu rozdělávat a obejdnám to zelený a budu doufat:) Maximálně tam budu mít to staré provedení čidla bez A na konci kódu, ale to by nemělo vadit ne? Měřit to přece musí stejně a 4 polový jsou obě.

Odkaz ke komentáři

Jsem asi debil, ale nemužu to čidlo najít :) Mohl by mi někdo poradit kde ho najdu. Podle servisky by mělo být někde v místech jak je na obrázku, ale já jsem tam nenašel nic k čemu by vedl kabel s konektorem. Moc dík za veškerou pomoc. Kromě oleja je to první věc co si sám měním :feve: nemám to auti moc dlouho.

post-4269-1181208981_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak čidlo vyměněno. Ale místo 3dcl vody vyteklo tak 2,5l vody! Nádržku jsem měl zavřenou, tak nevím proč všem vyteklo tak málo a mně se udělal pod autem rybník. Hold se mi výměna prodražila ještě o nemrzku :( Měl jsem tam takový černý čidlo 078-919501C, ale prodali mi místo něj tohle zelený 059-919501A, že se tam teďka dává tohle. Tak snad to bude ok.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...