Přejít na obsah

Octávií do Chorvatska, Slovinska - poradíte????

Petr

Doporučené příspěvky

TomasB: Tu loďku odněkud znám lol  Já si ji půjčil další sezónu po tobě a přesně jak píšeš, nemělo to chybu. Přesně už si nepamatuju, ale myslím, že to stálo 35-40Euro na celý den i s benzínem. Přidávám fotku loďky a mapku do které jsem si značil trasu plavby. ;)

post-25-1202215684_thumb.jpg

post-25-1202215725_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pepo72, takže ve Vodici se ti líbilo? Tenhle rok bych chtěl jet někam tam. Dole i nahoře to už znám, ale v těchto místech jsem ještě nebyl. :)

Jak jsem psal Vodice hezké město, má i historické centrum a taky promenádu. Bydleli jsme v přízemí rodinného domku, domácí bydleli na dvoře a nad námi další češi. Nevím jak domácí, ale tolik komárů imunních na repelenty, zásuvkové vrahy apod. jsem nikde jinde neviděl. Jo teď si vzpomínám viděl v 1986 u berlínských jezer jako dítě, tam jich bylo víc. Ale sousedi nad náma žádné komáry neměli, inu měli jsme štěstí a komárům se nechtělo výše. Pokuď se potápíš se snorchlem tak tam poměrně je život ve vodě, kamínky a sem tam balvan. Ježci neřádi jen na větší hloubce, ale boty na nohou. Cesta v pohodě, jen na zpáteční cestě jsme na dálnici v rakousku potkali kus pláště z tiráku, nic se nestalo. Zase anděl strážný zapracoval. Tak šťastnou cestu a dobrou volbu při volbě místa.

Odkaz ke komentáři

Zkus treba www.chorvatsko24.cz, jeli jsme s nima a spokojenost, nebo musis hledat na netu. Mas to loni vyslo asi na 400,-Kc osobu a noc vcetne rekreacniho poplatku. Nebo zkus vyrazit na blind a nekde neco chytnes, pokud vas nepojede vic najednou, podel silnice stoji dost lidi co nabizi ubytovani. Nas jelo sedm a chteli jsme ubytovani v jednom objektu. -_-

Máte ještě někdo nějaké zkušenosti s touto cestovní agenturou? Chorvatsko24. Má fakt dost dobrou nabídku na netu, hlavně ten výběr. :)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Ja myslel, ze ve Slovinsku platis za prujezd jednotlivym usekem.

Jo to bylo... od 1.6. zavádějí známky. roční 55eur a 35 půlroční. Prý aby se předešlo kolonám na mýtnicích... chachááá tak je budou mít všude okolo...

Je to ve Slovinských novinách, že to jejich vláda schválila a uložila DARSu (jejich provozovatel dálnic) realizaci od 1.6 Jak si můžou myslet že si někdo kvůli 10km tam a 10 zpět koupí známku za litr...

http://www.amzs.info/default.asp?podrocje=7&novica=1037

http://www.dars.si/?mod=AktualnoDisplay&anewsid=747

http://zahranicni.ihned.cz/c1-23461950-ve-...dalnicni-znamky

Odkaz ke komentáři

Jen upřesním, že to má platit až od 1.7. 2008 a né už od června. Takže vyražte už v červnu. taky si myslím, že budou tenhle rok velké kontroly kvůli vnějším hranicím Schengenu, takže to stojí vše za prd. Já plánuji asi tenhle rok Itálii. :)

Odkaz ke komentáři

TomasB: Tu loďku odněkud znám lol  Já si ji půjčil další sezónu po tobě a přesně jak píšeš, nemělo to chybu. Přesně už si nepamatuju, ale myslím, že to stálo 35-40Euro na celý den i s benzínem. Přidávám fotku loďky a mapku do které jsem si značil trasu plavby. ;)

Ano, ano, je to ona. Poznávám ji, krasavici :)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Tak se nám to zase blíží. Tento rok pojedu nakonec do Itálie, jak jsem již výše psal. (Slovincké dálniční známky a vnější hranice schengenu se mi nějak nelíbí.) Tak doufám, že to můžu napsat pod tohle téma. Jaký máte zkušenosti s cestou do Itálie? Jedu jen nahoru a poslední týden v červnu, jelikož přitelkyně bude v té době v pátém měsíci :wub: Velké zácpy tedy nečekám. Jak je to s Italskými dálnicemi, něco málo jsem na netu našel, ale mluví to na mě pořád anglicky. :aggressive:

Odkaz ke komentáři

Ja uz letos Chorvatsko taky vynecham, nejspis sednu do letadla a dam nejaky Recko, Francii nebo tak, pet let jezdim tupe do Chorvatska a uz to chce zmenu :) Italie je v pohode, dalnice placeny, ale dobry, kvalita temer dosahuje Francie, na jihu je to krapet horsi, ale proti nasim porad krasa :) Zacpy se bat nemusis, maximalne pokud by ses hnal nekam k tunelum nebo kvuli ruznym uzavirkam, ale obvykle se tu pracuje i hlavou, ne jako u nas nebo v Kocourkove nr. 2 (Slovinsko) :)

Odkaz ke komentáři

Ja uz letos Chorvatsko taky vynecham, nejspis sednu do letadla a dam nejaky Recko, Francii nebo tak, pet let jezdim tupe do Chorvatska a uz to chce zmenu :) Italie je v pohode, dalnice placeny, ale dobry, kvalita temer dosahuje Francie, na jihu je to krapet horsi, ale proti nasim porad krasa :) Zacpy se bat nemusis, maximalne pokud by ses hnal nekam k tunelum nebo kvuli ruznym uzavirkam, ale obvykle se tu pracuje i hlavou, ne jako u nas nebo v Kocourkove nr. 2 (Slovinsko) :)

Tak s tema zacpama v Italii, ze se nemusis bat bych se i hadal ;) Jezdim do Italie hodne casto a zacpy tak bejvaj obcas hodne kruty :(

Odkaz ke komentáři

Tak se nám to zase blíží. Tento rok pojedu nakonec do Itálie, jak jsem již výše psal. (Slovincké dálniční známky a vnější hranice schengenu se mi nějak nelíbí.) Tak doufám, že to můžu napsat pod tohle téma. Jaký máte zkušenosti s cestou do Itálie? Jedu jen nahoru a poslední týden v červnu, jelikož přitelkyně bude v té době v pátém měsíci :wub: Velké zácpy tedy nečekám. Jak je to s Italskými dálnicemi, něco málo jsem na netu našel, ale mluví to na mě pořád anglicky. :aggressive:

Kam do te Italie se chystas ? Vychodni nebo zapadni pobrezi ?

Odkaz ke komentáři

Kam do te Italie se chystas ? Vychodni nebo zapadni pobrezi ?

Jelikož je přítelkně těhotná, tak jsme nechtěli nikam daleko, takže jedu asi 30 km nad Benátky do Lido di Jesolo, hotýlek přímo na pláži. Původně bylo v plánu Toskánsko a podívat se do Říma, ale prcek nám trochu změnil plány. :)

Odkaz ke komentáři

Jelikož je přítelkně těhotná, tak jsme nechtěli nikam daleko, takže jedu asi 30 km nad Benátky do Lido di Jesolo, hotýlek přímo na pláži. Původně bylo v plánu Toskánsko a podívat se do Říma, ale prcek nám trochu změnil plány. :)

Toskansko je fajn ;) Tam jezdim nejradsi, tam kam jedes me hrozne odpuzuje to more, to je hnus. Treba s Tebou zminovanym Chorvatskem se to neda rovnat.

Odkaz ke komentáři

Moře se opravdu s tím Chorvatskem nedá srovnávat, ale doufám, že to bude v pohodě. Ale docela se těším na písečnou pláž. Cesta je asi jasná - Dolní Dvořiště - Linz - Salzburg - Vilach a pak jen sjet z dálnice na Jesolo. Asi tak 680 km. Může se na dálnicích v Itálii platit v pohodě platební kartou?

Odkaz ke komentáři

Do Lido di Jesolo mířím tenhle rok taky (pakliže jsem si to tedy nesplet :) ), v průběhu července, tak dej vědět jaký to tam bude, když se tam vpodstatě vystřídáme;-)

bude to první ostřejší test pro RSku, jsem zvědavej na spotřebu na takovou dálku

Odkaz ke komentáři

Určitě napíšu, neboj. Cesta bude snad fofr, u Linze nalítnu na dálnici a u Jesola skoro u cíle se z ní sjede. Tak snad minu takové zácpy jak u Mariboru. :D

Má přítelkyně o zácpách u Mariboru říká, že by si je měli vyfotit na pohledy, že to prostě k tomu patří. lol

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...