Červen 28, 200718 r JJ, v hodinkách má hodně lidí asi úchylku nebo koníčka. Známýho táta co má stavební firmu tak si kupuje přesně takovýhle drahé hodinky.... Má v hodinkách něco přes 10 milionů a pak se divíme, že čas je tak drahý a ještě v televizi nedávno dávali v jednom pořadu (style??) něco o jachtách a prý si je kupuje i hodně čechů a jsou to nároční zákaznící. Dle mě je optimální příjem pro jednu osobu 20tis čistého, pro pár 30tis celkem+ 1 dítě 10tis 2 děti 15 záleží na oblasti, kde bydlí a co dělají a dalších x faktorech (jejich rodiče, byt/dům, apod.) Jo jo to sem taky nekde zaslechl... Jinak s tim prijmem je to hodne slozity..Presne jak pises,zalezi na oblasti,bydleni a vubec celkove jejich porstredi ve kterym se pohybujou..
Červen 28, 200718 r Ještě bych dodal něco, co jsem tady natvrdo napsaný neviděl a to: když stoupáte s mzdou, jde to jakš takš, ale když letíte dolů, tak je to o hubu. Na hodně si člověk zvykne rychle, ale opačný směr je tvrdý
Červen 28, 200718 r Presne tak. Proto doporucuju drzet svoje vydaje na uzde. Je prijemne mit hodne, ale jak pise rolbar, kdyz pak neni na pokryti vydaju, je to pruser. Jinak v zamestnaneckych pomerech, s fixnim platem, je to vzdycky tezky. Ja byl vzdycky OSVC a firma mi platila podle odvedeny prace, proto jsem se setsakra otacel Ted jsem sice zamestnanec, ale mam fixni plat a pohyblivou slozku mzdy, takze konecny vydelek je zase jen na me aktivite. Pro me je to maximalne vyhodne. Ale zase krvacim, kdyz vidim vyplatni pasku a tam odvody do statniho rozpoctu, ze bych s tim uzivil prumernyho policajta. Je mi z tech dani fakt zle.
Červen 28, 200718 r Ještě bych dodal něco, co jsem tady natvrdo napsaný neviděl a to: když stoupáte s mzdou, jde to jakš takš, ale když letíte dolů, tak je to o hubu. Na hodně si člověk zvykne rychle, ale opačný směr je tvrdý To je fakt,ale jak psal baurak,kdyz clovek meni praci,tak logicky s tim,ze si rekne o vic penez..Nebo minimalne o stejne...Dolu by to jit nemelo...A kdyz to jde dolu,tak je to tvrdy,to mas recht...
Červen 28, 200718 r Ja bych se nebal jit u noveho zamestnani niz... Ale s jasnou perspektivou, pak se to zezacatku da vydrzet.
Červen 28, 200718 r Presne tak. Proto doporucuju drzet svoje vydaje na uzde. Je prijemne mit hodne, ale jak pise rolbar, kdyz pak neni na pokryti vydaju, je to pruser. Jinak v zamestnaneckych pomerech, s fixnim platem, je to vzdycky tezky. Ja byl vzdycky OSVC a firma mi platila podle odvedeny prace, proto jsem se setsakra otacel Ted jsem sice zamestnanec, ale mam fixni plat a pohyblivou slozku mzdy, takze konecny vydelek je zase jen na me aktivite. Pro me je to maximalne vyhodne. Ale zase krvacim, kdyz vidim vyplatni pasku a tam odvody do statniho rozpoctu, ze bych s tim uzivil prumernyho policajta. Je mi z tech dani fakt zle. Jo to je dneska v prdeli...Cim vic vydelas,tim vic ti seberou...Je to zlo.. Taky na tu pasku nerad koukam..
Červen 28, 200718 r Presne tak. Proto doporucuju drzet svoje vydaje na uzde. Je prijemne mit hodne, ale jak pise rolbar, kdyz pak neni na pokryti vydaju, je to pruser. Jinak v zamestnaneckych pomerech, s fixnim platem, je to vzdycky tezky. Ja byl vzdycky OSVC a firma mi platila podle odvedeny prace, proto jsem se setsakra otacel Ted jsem sice zamestnanec, ale mam fixni plat a pohyblivou slozku mzdy, takze konecny vydelek je zase jen na me aktivite. Pro me je to maximalne vyhodne. Ale zase krvacim, kdyz vidim vyplatni pasku a tam odvody do statniho rozpoctu, ze bych s tim uzivil prumernyho policajta. Je mi z tech dani fakt zle. to je snad jediné, co si nemůžeme závidět - daňové odvody, tam jsme si všichni "rovni" jak děláš ofiko, tak pak točíš bulvy, kam se zbytek poděl.
Červen 28, 200718 r Presne tak. Proto doporucuju drzet svoje vydaje na uzde. Je prijemne mit hodne, ale jak pise rolbar, kdyz pak neni na pokryti vydaju, je to pruser. Jinak v zamestnaneckych pomerech, s fixnim platem, je to vzdycky tezky. Ja byl vzdycky OSVC a firma mi platila podle odvedeny prace, proto jsem se setsakra otacel Ted jsem sice zamestnanec, ale mam fixni plat a pohyblivou slozku mzdy, takze konecny vydelek je zase jen na me aktivite. Pro me je to maximalne vyhodne. Ale zase krvacim, kdyz vidim vyplatni pasku a tam odvody do statniho rozpoctu, ze bych s tim uzivil prumernyho policajta. Je mi z tech dani fakt zle. to je snad jediné, co si nemůžeme závidět - daňové odvody, tam jsme si všichni "rovni" jak děláš ofiko, tak pak točíš bulvy, kam se zbytek poděl. To jo no a to neni jen u dani...
Červen 28, 200718 r Tak to mate recht velebnosti. Cim vic vydelam, tim me vic seberou. Takze jsem na tom stejne. je to vazne naprd. U nas se neda rict, ze reditel je p.ca. Jednou za rok grilovacka, na konci roku mecheche. Ale jak jde o prachy... tak s nim nepohne ani dynamit. Jinak ja planujustavbu rod. domku, takze asi jsem blazen
Červen 28, 200718 r Ja bych se nebal jit u noveho zamestnani niz... Ale s jasnou perspektivou, pak se to zezacatku da vydrzet. Tohle jsme řešili nedávno s kolegy a shodli jsme se, že za stejno nebo za míň to absolutně postrádá jakoukoliv logiku i smysl. Když už měnit, tak za 20-25% navrch minimálně (po zkušební době), protože když si věřím, že jsem dobrý, tak s velkou pravděpodobností alepoň polovinu téhle částky jsem schopen dostat i ze stávajícího zaměstnavatele.
Červen 28, 200718 r Samozřejmě pokud můžete pracujte jako OSVČ...já to tak mám, každý měsíc faktura a nazdar...za 12 faktur měsíc dovolené. A danim jenom pulku...
Červen 28, 200718 r Ja bych se nebal jit u noveho zamestnani niz... Ale s jasnou perspektivou, pak se to zezacatku da vydrzet. Tohle jsme řešili nedávno s kolegy a shodli jsme se, že za stejno nebo za míň to absolutně postrádá jakoukoliv logiku i smysl.... Pokud ti vyhovuje vse,krom pracovniho prostredi...Resp. jako je to v mem pripade zrovna ted,ze moje nadrizena je takova kun*a,ze se to tam s ni neda vydrzet....Tak sem rek,ze tohle za tyhle prachy vazne nemam zapotrebi... Jinak bych byl spokojenej.Vsichni ostatni jsou super lidi,jen ona ne..
Červen 28, 200718 r Autor Samozřejmě pokud můžete pracujte jako OSVČ...já to tak mám, každý měsíc faktura a nazdar...za 12 faktur měsíc dovolené. A danim jenom pulku... Taky jsem si říkal, že OSVČ je asi lepší než bejt zaměstnanej. Tak mít za měsíc 35 000 na fakturu a nebo hrubýho tak jako zaměstnanec zaplatím státu více. Teda myslím, že to tak je
Červen 28, 200718 r Ale musíš mít jistotu, že ta faktura bude zaplacená Znám lidi, co pracují na živnosťáky a peníze vidí s několikaměsíčním zpožděním a tam pak je výhoda v háji ... Podobně jako známý, co pracuje za minimální mzdu a bokem bere nedaněné prachy. teď nedostává ani jedno a je v háji ... když bude marodit, dostane nula nula nic a totéž na pracáku
Červen 28, 200718 r Autor Tak ono je jedno jestli to dostaneš drobet dýl.. nesmí to bejt v prosinci, ale je fakt, že když není jistota, že budou chodit pravidelně tak nemůžeš pak jít na leasing atd... teda pokud nemáš dost peněz a mohl to vynancovat ze svého, ale stejně se to vyplatí
Červen 28, 200718 r Ale musíš mít jistotu, že ta faktura bude zaplacená Znám lidi, co pracují na živnosťáky a peníze vidí s několikaměsíčním zpožděním a tam pak je výhoda v háji ... Podobně jako známý, co pracuje za minimální mzdu a bokem bere nedaněné prachy. teď nedostává ani jedno a je v háji ... když bude marodit, dostane nula nula nic a totéž na pracáku známý jezdí s Tatrou u Skansky a platí mu s i 6 měsíčním zpožděním, nějaký promile jako pokutu si nemůže dovolit - dojezdil by...
Červen 28, 200718 r Autor já zažil 5 měsíců, ale tak pak bylo blbý, že to doplatili na konci roku no a daně jak kráva a zálohy taky....
Červen 28, 200718 r Na paušál:) nevim co za bych utratil pulku platu na firmu:) Samozřejmě někde to jde někde ne, záleží jaké jsou vztahy...to že jedu na živnosták je výhodné pro mě i pro zaměstnavatele, takže mi pak lépe může přidat a pod. Když jsem nemocný, tak se nic neřeší...snad až kdybych byl nemocný každý měsíc:)
Červen 29, 200718 r A navic po soucasny zkusenosti s nadrizenejma,ze sebe nenecham nekde delat debila.Proste sem si rekl,ze chci makat sam na sebe a byt panem svyho casu. Deno denne premyslim nad tim,co rozjet,abych se nemusel denne nervovat a stresovat... nervy a stresy budou pořád, ty nezmizí makáním na sebe, naopak v začátku budou větší a pak záleží jak si to ukočíruješ, ale ani po patnáct let soukroma s vlastní vymyšlenou koncepcí a organizaci nezmizely, ale jsou méně četné a jiného druhu než na začátku
Červen 29, 200718 r Jinak v zamestnaneckych pomerech, s fixnim platem, je to vzdycky tezky. Ja byl vzdycky OSVC a firma mi platila podle odvedeny prace, proto jsem se setsakra otacel Ted jsem sice zamestnanec, ale mam fixni plat a pohyblivou slozku mzdy, takze konecny vydelek je zase jen na me aktivite. Pro me je to maximalne vyhodne. Ale zase krvacim, kdyz vidim vyplatni pasku a tam odvody do statniho rozpoctu, ze bych s tim uzivil prumernyho policajta. Je mi z tech dani fakt zle. a to ještě nevidíš vyčíslenou částku, kterou odvádí firma za tvou mzdu, asi trest, že zaměstnává lidi
Červen 29, 200718 r známý jezdí s Tatrou u Skansky a platí mu s i 6 měsíčním zpožděním, nějaký promile jako pokutu si nemůže dovolit - dojezdil by... ve stavebnictví a zvlášť u firem jako je Skanska apod, je to běžný standart, pro Skansku už nikdy více, moje osobní zkušenost s dodávkama výtahů pro tuto "světovou" firmu s ISO 9001
Červen 29, 200718 r A navic po soucasny zkusenosti s nadrizenejma,ze sebe nenecham nekde delat debila.Proste sem si rekl,ze chci makat sam na sebe a byt panem svyho casu. Deno denne premyslim nad tim,co rozjet,abych se nemusel denne nervovat a stresovat... nervy a stresy budou pořád, ty nezmizí makáním na sebe, naopak v začátku budou větší a pak záleží jak si to ukočíruješ, ale ani po patnáct let soukroma s vlastní vymyšlenou koncepcí a organizaci nezmizely, ale jsou méně četné a jiného druhu než na začátku NO to je jasnacka,ze nerva byly jsou a budou vzdycky v kazdy praci,ale radsi se budu nervovat a stresovat nad necim,o cem budu vedet,ze je moje a ze buduju pro sebe a proste a jednoduse delam na svym. Nez abych chodil do kanclu,kde se cukaj dat cloveku prumernej plat a pak tam sedis celej den na trni a cekas na to,s cim nat tebe prijde nadrizena,ktera je nafoukana nana a nesnese pomalu to,ze diky jejimu chovani maji ve firme radsi tebe,nez ji a kdyz neco potrebujou,tak jdou za tebo a ne za ni..A to neni vsechno..Vis jak..Vsechno ma svy meze..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.