Leonin Vloženo 17. Červen 2007 Vloženo 17. Červen 2007 Mam dotaz když si pořidim nove auto mam na nej cca 2 roky zaruku naco se ta zaruka vstahuje?Např.pokud odejde ložisko kola a na brzdy atd?diky. Citovat
Crake Vloženo 17. Červen 2007 Vloženo 17. Červen 2007 Dle meho nazoru na vse cos nezpusobil ty neodbornym zachazenim... Citovat
NiceOne Vloženo 17. Červen 2007 Vloženo 17. Červen 2007 Dle meho nazoru na vse cos nezpusobil ty neodbornym zachazenim... ...nebo na to co je zpusobeno beznym opotrebenim taky ne. (napr. desticky). Citovat
Wassermann Vloženo 18. Červen 2007 Vloženo 18. Červen 2007 Leonin: ...takže třeba to ložisko vyreklamuješ, ale jen pokud máš najeto třeba 20,30 nebo 50t km. Pokud do konce dvouleté záruky stihneš najet třeba 100t km nebo víc a budeš chtít reklamovat ložisko, tak tě pošlou k šípku a svedou to na běžné opotřebení Prostě ložiska, pneumatiky, brzdové segmenty, tlumiče, žárovky a třeba kotouče jsou spotřební materiál, tzn. záruka se na ně sice vztahuje, ale jen po určitou, omezenou dobu, neboť jejich životnost je závislá na stylu jízdy apod. a jedná se o spotřební materiál.... Citovat
Jar_da Vloženo 18. Červen 2007 Vloženo 18. Červen 2007 Leonin: ...takže třeba to ložisko vyreklamuješ, ale jen pokud máš najeto třeba 20,30 nebo 50t km. Pokud do konce dvouleté záruky stihneš najet třeba 100t km nebo víc a budeš chtít reklamovat ložisko, tak tě pošlou k šípku a svedou to na běžné opotřebení Prostě ložiska, pneumatiky, brzdové segmenty, tlumiče, žárovky a třeba kotouče jsou spotřební materiál, tzn. záruka se na ně sice vztahuje, ale jen po určitou, omezenou dobu, neboť jejich životnost je závislá na stylu jízdy apod. a jedná se o spotřební materiál.... tak s tím ložiskem si myslím, že nemáš pravdu, prostě záruka je dva roky a bez omezení km, takže vyměnit by měli, ostatně nikde není předepsaná jeho výměna - myslím v servisní knížce při úkonech podle jednotlivých period prohlídek, jinak ostatní souhlas (tlumiče, žárovky ....) Citovat
Wassermann Vloženo 18. Červen 2007 Vloženo 18. Červen 2007 Leonin: ...takže třeba to ložisko vyreklamuješ, ale jen pokud máš najeto třeba 20,30 nebo 50t km. Pokud do konce dvouleté záruky stihneš najet třeba 100t km nebo víc a budeš chtít reklamovat ložisko, tak tě pošlou k šípku a svedou to na běžné opotřebení Prostě ložiska, pneumatiky, brzdové segmenty, tlumiče, žárovky a třeba kotouče jsou spotřební materiál, tzn. záruka se na ně sice vztahuje, ale jen po určitou, omezenou dobu, neboť jejich životnost je závislá na stylu jízdy apod. a jedná se o spotřební materiál.... tak s tím ložiskem si myslím, že nemáš pravdu, prostě záruka je dva roky a bez omezení km, takže vyměnit by měli, ostatně nikde není předepsaná jeho výměna - myslím v servisní knížce při úkonech podle jednotlivých period prohlídek, jinak ostatní souhlas (tlumiče, žárovky ....) Hmmm, nj, ale copak u tlumičů nebo pneumatik je předepsán interval výměny? Jejich opotřebení záleží vždy na způsobu provozu a stylu jízdy (povrch vozovky, přetěžování auta, rozjíždění s podhraby atd.) a interval výměny je tak dost individuální... Rád bych, aby jsi s těmi ložisky měl pravdu, ale já osobně se setkal s přístupem, že ložiska servis házel do jednoho koše spotřebního zboží jako pneumatiky, tlumiče atd. a jejich odchod do "věčných lovišť" třeba po 100t km považoval servis za normální a přirozené opotřebení dílu a o záruce nechtěl ani slyšet... Citovat
Jar_da Vloženo 18. Červen 2007 Vloženo 18. Červen 2007 Leonin: ...takže třeba to ložisko vyreklamuješ, ale jen pokud máš najeto třeba 20,30 nebo 50t km. Pokud do konce dvouleté záruky stihneš najet třeba 100t km nebo víc a budeš chtít reklamovat ložisko, tak tě pošlou k šípku a svedou to na běžné opotřebení Prostě ložiska, pneumatiky, brzdové segmenty, tlumiče, žárovky a třeba kotouče jsou spotřební materiál, tzn. záruka se na ně sice vztahuje, ale jen po určitou, omezenou dobu, neboť jejich životnost je závislá na stylu jízdy apod. a jedná se o spotřební materiál.... tak s tím ložiskem si myslím, že nemáš pravdu, prostě záruka je dva roky a bez omezení km, takže vyměnit by měli, ostatně nikde není předepsaná jeho výměna - myslím v servisní knížce při úkonech podle jednotlivých period prohlídek, jinak ostatní souhlas (tlumiče, žárovky ....) Hmmm, nj, ale copak u tlumičů nebo pneumatik je předepsán interval výměny? Jejich opotřebení záleží vždy na způsobu provozu a stylu jízdy (povrch vozovky, přetěžování auta, rozjíždění s podhraby atd.) a interval výměny je tak dost individuální... Rád bych, aby jsi s těmi ložisky měl pravdu, ale já osobně se setkal s přístupem, že ložiska servis házel do jednoho koše spotřebního zboží jako pneumatiky, tlumiče atd. a jejich odchod do "věčných lovišť" třeba po 100t km považoval servis za normální a přirozené opotřebení dílu a o záruce nechtěl ani slyšet... jj, jenže tlumiče jdou do háje opotřebením všechny, tedy pravý i levý, přední zadní, pneu se taky ojedou všechny, ale pokud odejde ložisko jen jedno, je to divné, proč se tedy neopotřebovávají ostatní, to samé gumy, jakmile je problém s jednou a není vidět její poškození, tak taky uspěješ s reklamací, samozřejmě záleží vždy na přístupu servisu, v čemž mám já osobně výhodu, přesto tam nejezdím a dělám si max možnou práci sám. Citovat
Wassermann Vloženo 19. Červen 2007 Vloženo 19. Červen 2007 Leonin: ...takže třeba to ložisko vyreklamuješ, ale jen pokud máš najeto třeba 20,30 nebo 50t km. Pokud do konce dvouleté záruky stihneš najet třeba 100t km nebo víc a budeš chtít reklamovat ložisko, tak tě pošlou k šípku a svedou to na běžné opotřebení Prostě ložiska, pneumatiky, brzdové segmenty, tlumiče, žárovky a třeba kotouče jsou spotřební materiál, tzn. záruka se na ně sice vztahuje, ale jen po určitou, omezenou dobu, neboť jejich životnost je závislá na stylu jízdy apod. a jedná se o spotřební materiál.... tak s tím ložiskem si myslím, že nemáš pravdu, prostě záruka je dva roky a bez omezení km, takže vyměnit by měli, ostatně nikde není předepsaná jeho výměna - myslím v servisní knížce při úkonech podle jednotlivých period prohlídek, jinak ostatní souhlas (tlumiče, žárovky ....) Hmmm, nj, ale copak u tlumičů nebo pneumatik je předepsán interval výměny? Jejich opotřebení záleží vždy na způsobu provozu a stylu jízdy (povrch vozovky, přetěžování auta, rozjíždění s podhraby atd.) a interval výměny je tak dost individuální... Rád bych, aby jsi s těmi ložisky měl pravdu, ale já osobně se setkal s přístupem, že ložiska servis házel do jednoho koše spotřebního zboží jako pneumatiky, tlumiče atd. a jejich odchod do "věčných lovišť" třeba po 100t km považoval servis za normální a přirozené opotřebení dílu a o záruce nechtěl ani slyšet... jj, jenže tlumiče jdou do háje opotřebením všechny, tedy pravý i levý, přední zadní, pneu se taky ojedou všechny, ale pokud odejde ložisko jen jedno, je to divné, proč se tedy neopotřebovávají ostatní, to samé gumy, jakmile je problém s jednou a není vidět její poškození, tak taky uspěješ s reklamací, samozřejmě záleží vždy na přístupu servisu, v čemž mám já osobně výhodu, přesto tam nejezdím a dělám si max možnou práci sám. Jj, tak to máš s těmi ložisky pravdu, to mě nenapadlo Ale záleží asi vždy na přístupu servisu Jen jsem ale tak v praxi zjistil, že reklamovat třeba pneumatiku nebo žárovku je asi docela porod i pro garančního technika. Ale nějaká záruka musí existovat na vše, i na spotřební materiál. Když u Fábií tak rády praskaly žárovky, tak jsem do rozpaků uvedl i garančního technika, který mi tvrdil, že se jedná o spotřební materiál a záruku nechtěl uznat Nakonec se radil s Bolkou a tak jsem se dozvěděl, že záruku na žárovky uznává Škodovka 6 měsíců nebo 10t km, na pneumatiky 5t km.... Jen by mne zajímalo, jak by u nového auta poznali, kdybych si vyměnil žárovku za nějakou prasklou, třeba z jiné Fabky... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.