Přejít na obsah

Páté dveře - samovolné otevírání za jízdy

DaliVali

Doporučené příspěvky

Stává se mi občas, že se samovolně během jízdy otevřou(vyckvaknou do první polohy) páté dveře u Fabie Hatchback, 1,4 16V. Nejčastěji se to stane při přejezdu nerovnosti. Lankem otvírání z místa řidiče to pravděpodobně není. Možná, že by mohl sepnout spínač elektrického otvírání??? Přivítám každou radu či informaci, děkuji. :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaujímavý problém, aký máš rok výroby?

Predpokladám že máš origo centrál. Mne sa po prekročení určitej rýchlosti ovládacie tlačítko zablokuje teda sa nedá otvoriť kufor zvonku pokial sa neotvoria niektoré dvere...bezspečnostná poistka...takže tým vylučujem to tlačítko.

Je zas možné že keď máš skorší MR táto funkcia tam možno nebola...

Odkaz ke komentáři

Díky za názor, vidíš já zapomněl, že můžu zamknout zevnitř, ale i tak se to otevře??? Origo centrál tam je. Rok výroby 2001. Zrovna dneska jsem to dal známému na prohlídku a "popravki". Čeká mě technická co nevidět. Říkal, že na to mrkne a nejspíš nějak pohne (posune) zámek, ta uvidíme, ozvu se.

post-9231-1182588123_thumb.jpg

Editováno: , autor: DaliVali
Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak auto mám po opravách a co se týče toho zámku, tak prý tam byl ohnutý nějaký plíšek, který má nějakou funkci při otvírání kufru zevnitř. A taky posunul trochu ten zámek. To ale ještě neznamená, že se mi to už nebude samovolně otvírat. Dám vědět jak se to bude chovat.

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Pořád jsem na nic nepřišel, i když jsem měl odpojenou patici el. otvírání přesto se dveře pootevřely. Nevím jestli by to nemohlo být příliš silnou pružinou (gumovým černým špuntem), který tlačí do dveří pro jejich otevření. Zkoušel jsem na "špunt" zatlačit a jde to docela težce. Tak fakt nevím :kuk:

Odkaz ke komentáři

tak ale ked si odpojil elektriku a otvorilo sa to aj tak tak si tym padom vylucil elektricku zavadu.

ked je to len mechanicke tak to je pohoda. nieco vymenis, alebo ponastavujes.

skus srobovakom pozatvarat horny zamok ci ked zacvakne sa da aj do prvej polohy vycvaknut.

popripade este skus na boku kufra su take cierne zarazky nad svetlami tak tie povolit, nech si dvere sadnu hlbsie...

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Je to asi tak měsíc, co mám konečně klid s kufrem. Ty dosedací vroubkované gumové díly, které jsou v rámu dveří na bocích byly zasunuty na maximum dovnitř a přesto mi připadalo, že by potřebovali ještě více zasunout. Nakonec jsem mechanikovi řekl přesně co chci udělat - posunout zámek (ten díl co je dole, ne na dveřích) tak, aby byl blíže dveřím. A od té doby mám klid, dveře se od té doby ani jednou neotevřely a navíc jdou lehounce zavírat. Takže bylo to velkým pnutím po zavření dveří, které vytvářely dosedací součásti v rámu dveří. ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...