Přejít na obsah

Kde jste byli letos na dovolené?

rolbař

Doporučené příspěvky

Tak já trávím dovolenou pouze aktivně :palec2:

- povalování u moře zkousnu max. 2 dny lol pak se začnu nudit ;)

Takže letos jsu jel na bike Praha-Wien-Bratislava (Greenways, celkem 615 km)

pak jsu byl v Beskydech a Jeseníkách taktéž na bike (Lysá hora, Smrk, Praděd)

a nyní jsu se vrátil z Alp - italských Dolomit...

Lozit se kvůli deštivému počasí mnoho nedalo, tak jsme alespoň celé

Dolomity projeli a něco vyfotili. Takže se můžete juknout, alespoň

večer na trochu hezké hory. Kdo v Dolomitech byl, poví vám, jaká je to nádhera... :palec2:

Na obrázcích je chata Vazzoler, vrcholy Torre Trieste, Torre Venezia, jezero pod Mt. Piano,

Tre Cime, atp.

post-359-1188548234_thumb.jpg

post-359-1188548294_thumb.jpg

post-359-1188548323_thumb.jpg

post-359-1188548351_thumb.jpg

post-359-1188548378_thumb.jpg

post-359-1188548404_thumb.jpg

post-359-1188548431_thumb.jpg

post-359-1188548465_thumb.jpg

post-359-1188548495_thumb.jpg

post-359-1188548519_thumb.jpg

post-359-1188548556_thumb.jpg

post-359-1188548602_thumb.jpg

post-359-1188548642_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 9 měsíců později...
no tak my si o dovolené letos můžeme nechat jen zdát. Ani jsme ji neplánovali. Manželka už jen nadává, ať už to má za sebou a jediné co si přeje je porod. Já si to alespoň kompenzuju služebkami. V průběhu července zatím Německo, tady asi netřeba nic říkat, snad akorát, že jsem byl v takové vesnici na pomezí Francie a Švýcarska s asi 2000 obyvatel, jmenuje se to Seelbach. I v pracovní den neuvěřitelný klid, všichni se tam navzájem znaj a koho jsem potkal, tak mně hnedka zdravil. Lidi bez výjimky byli velmi vstřícní a přátelští. Podnebí už takové trošku jižnější. Ve vesnici poblíž firmy kde jsem byl byl jen jedinej hotel, takže z praktických důvodů bydlení v něm. Historická budova, pokoje O.K., ale jak jsme vlezli dovnitř, tak nás docela zarazilo to vlhko uvnitř. Z venku opravdu pěkná budova, ale já na bydlení v těch starejch barabiznách nejsem. Všude krásně čisto a upraveno. Poblíž, asi 30km, byla suprová bobová dráha. Povozil jsem se do mrtva. Bohužel návštěvu Štrasburku a Haidelbergu jsem časově nestihnul, byť je to hned "za rohem".

Druhé bylo Holandsko, Schiedam - město, které volně navazuje na Rotterdam. Vlastně ani nepostřehnete, jestli jste ještě v Rotterdamu nebo už ve Schiedamu. Ve městě je na co koukat, ostatně jako i v Rotterdamu a okolních větších městech. Hotel perfektní, naprosto bez připomínek, personál velmi ochotný. Cesty jsou obecně velmi dobře značeny a v drtivé většině jednotlivé směry odděleny pásem trávy či třeba i celým lesíkem, takže snad mimo křižovatek asi moc čelních srážek nehrozí. Ve všech městech co jsem navštívil jsou dálnice či takové hlavní komunikace, kde je většinou rychlost 120 nebo 100 a prakticky jen zřídka je ta rychlost omezována. Globálně ve městech platí 50 a taktéž jsem snad neviděl omezení pod 50km\h. Jak jsem koukal, jak se holanďani k autům chovají, tak bych asi nedoporučoal dovoz auta z Holandska. Jinak při přechodu z červené na zelenou semafory nepoužívají oranžovou. Určitě jsem nepřehlédnul zvláštní chování holanďanů. Tedy speciálně v obchodech a restauracích. Pokud si v tom kterém obchodě či restauraci něco koupíte, tak jsou velmi přátelští a ochotní. V momentě, kdy se ale jen chcete podívat nebo třeba jen rozměnit papírovou bankovku na mince do parkovacího automatu, či potřebujete odskočit na malou v restauraci, tak vás naprosto bez ostychu klidně vyhodí. Prostě vám řeknou: buď koupit nebo vypadnout... Jinak města jako taková jsou v podstatě všecka na stejný brdo. Navštívil jsem kromě Schiedamu a Rotterdamu taky malý městečko Hoek van Holand, Den Haag, Amsterdam, Naarden. V Rotterdamu mohu doporučit výbornou čínskou restauraci(absolutně se s těmi našimi nedá srovnávat). Žrádlo si vyberete sami jaký chcete- namícháte si dle libosti a oni ho pak před vámi připraví. Najíst se můžete dle libosti. Obratnost kuchařů je fantastická a chuťově jsou ta jídla božská. Jídlo se tam hradí paušálně 16€, pití se platí zvlášť. Jmenuje se to Ocean paradise, je to vlastně napevno zakotvená velká loď. Jinak typuju tak možná polovina holanďanů je přičmoudlejch. Jsou to většinou černoši, turci, islámci, číňani a hodně silná komunita je ze Surinamu. Pro návštěvu je ale asi nejzajímavější Amsterdam. Spíše teda doporučuju se tam vydat jinak než autem, pokud tam chcete strávit delší dobu, protože parkovné ve středu města je docela drahé, cca 5€\hod a ještě je to omezeno na max. 2 hodiny. Mně to teda moc trápit nemuselo, protože to vyúčtuju. A najít volné místo není až tak jednoduché. To mi trošku vadilo, když jsem chtěl navštívit muzeum figurín madam Tiso(nevím jak se správně píše), protože jsem věděl, že mi ty 2 hodiny už skoro vypršely, a pak se mi už nechtělo zpátky. Parkoval jsem na okraji Red light district. Jinak se v Holandsku docela rychle daj utrácet €. Ani jsem se nemusel nějak zvlášť namáhat a prakticky jsem tam veškeré diety a kapesné(75€\den) utratil, a to hotel(150€\den) a žrádlo jsem neplatil. Hotel se snídaní(15€) šel na mou firmu a zbylé žrádlo na hostitelskou. Cestou zpět jsem ještě navštívil Naarden, místo kde je pochován Komenský. Překvapivé bylo, že jsem se na to mauzoleum ptal 2 místních lidí a oni vůbec netušili, že tam něco takového je... Jinak nás stále holanďani berou jako Československo.

ja sa chystam za dva tyzdne holandska ,vies mi povedat ci sa mam nejako specialne pripravit ohladom auta .alebo maju rovnake podmienky u nas ?

idem svojim autom a nemam zaujem platit pokuty :)). diky. a tiez uvitam rady ohladom Amsterdamu

Odkaz ke komentáři

Já prohnal svou malou fabku do Chorvatska a zpět, jako každým rokem. Letos jsem byli v Pisaku. Vrátili jsme se včera. Auto jelo na "1"!

ja chcem ist zo svojou fabkou (1.9 Sdi, 2003) do holandska mam auto nejako pripravit alebo mi to zvladne bez problemov. inak technicky stav na "1"

Odkaz ke komentáři

ja sa chystam za dva tyzdne holandska ,vies mi povedat ci sa mam nejako specialne pripravit ohladom auta .alebo maju rovnake podmienky u nas ?

idem svojim autom a nemam zaujem platit pokuty :)). diky. a tiez uvitam rady ohladom Amsterdamu

Německo asi víš, Holandsko má na dálnici myslím 110. Bejvaj tam stacionáry a vždy je na ně upozornění, cedule jak kráva. Běžně se tam na dálnici i přes 110ku jezdí 100-140. Co se ale děje při změření, tak to netuším. Jezdil jsem jak domorodci. Nafta je tam přibližně jak u nás, žádný dramatický rozdíl. Jezdí se tam dobře, silnice jsou většinou pro každý směr odděleny. Mají tam divný semafory, pokud si pamatuju, tak tam myslím oranžovou moc nepoužívají. Parkování v Amsterdamu je docela zlý. V centru cca 5 Euro za hodinu a můžeš maximálně na 2 hodiny. Parkování někde na okraji, pokud máš kliku, tak nic, ale spíše kolem 2 Eur na hodinu. Pokud budeš v centru Amsterdamu, tak ti téměř určitě bude někdo nabízet drogy(tvrdé). Většinou jsou to mladý kluci co jen tak zevlujou a začnou tě oslovovat a otravovat. Já to vždycky vyřešil přehlížením. Žrádlo tam maj trošku jiný než jsme zvyklí, objedvají bagety. Normální jídlo jedí jen večer. Mají dobré krémové polévky před bagetkama. Jinak nevím, co ještě poradit. No snad ještě, že si aut moc neváží a při parkování tě klidně omelou. Auta se tam myslím moc nekradou ani nevykrádají.

Kdybys ještě něco chtěl, tak se optej. Šťastnou cestu. Jo a asi bych doporučil jet vrchem přes Magdeburg.

Odkaz ke komentáři

Nejvíc bych se bál cesty po našem území. Přijel jsem v sobotu z Chorvatska a nikde se šoféři nechovají jako tady. Normálně, při běžném provozu, mi to nepřišlo, ale po 700km v cizině jsem překročil hranice a ta změna byla hrozná. I přítelkyně skoro neřidička byla v šoku, co jsme zažili jen mezi Mikulovem a Vyškovem. Ignorance, nepozornost a hovadství. Pardon, ale musel jsem si ulevit.

Odkaz ke komentáři

My jsme byli vloní v Egyptě Sharm El Sheik...5 hvězd a mužu Vám říct,že v životě už mě tam nikdo neuvidí.Sice levná dovolená a slunce i v listopadu ale uroven služeb byla hodně slabá.Navic jsem tam tři dny proležel se srajdou a teplotama...když jsem viděl na pláži jak oplachuji brčka na jedno použití a pak je dávaj zpět...tak jsem se vůbec nedivil,že mi bylo špatně.Podotýkám,že to byl hotel s 5 hvězdama.Naama Bay-obrovský komplex v podstatě v centru.Další minus byla malá pláž kde v 10 hodin už nebylo kam lehnout.Jidlo dobry ale mraky Rusů.Některy se chovali jako prasata a měl jsem co dělat abych nevybouchl.Když to porovnám s Kanárama(Tenerife nebo Gran Canaria) tak obrovský rozdil-nebe a země ve všech směrech!

Odkaz ke komentáři

Egypt chvali skoro vsichni co znama a zkusili, ale proste chovani, mentalita a kultura Arabu mi nesedi, naopak irituje, takze proto bych se neprenesl ani pres to, ze se musim trapit stresem ve vzduchu v nejaky plechovy roure a jeste me ceka dovolena, na kterou nejsem zvedavy.. Ciste more a vedto neprebije to, co mi vadi!!!

Odkaz ke komentáři

Já se byl vloni podívat v Dominikánské republice a na tu dovolenou nezapomenu. To bylo prostě paráááádní...a pak jsem se byl podívat ještě v Řecku na Zakynthostu. Taky hezkýýý

a tenhle rok Benátky s RS, myslím, že bude taky hezky, uvidíme :) hlavně se těším na cestu s RSem :)

Odkaz ke komentáři

Také jsem byl v Tunisu na svatební cestě přímo v Sousse a maximální spokojenost a maximální vyžití a s arabama byla sranda, chtěli koupit moji ženu za 12 velbloudů, smlouval jsem, ale pak jsem si přeci nechal to moje zlato. Co z velbloudama. Letos, už zítra!! jedu na Šumavu bo se loni narodil kluk, tak jedem využít krásy a skvosty naši matičky země s kočárkem.

Editováno: , autor: jendam
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
Také jsem byl v Tunisu na svatební cestě přímo v Sousse a maximální spokojenost a maximální vyžití a s arabama byla sranda, chtěli koupit moji ženu za 12 velbloudů, smlouval jsem, ale pak jsem si přeci nechal to moje zlato. Co z velbloudama. Letos, už zítra!! jedu na Šumavu bo se loni narodil kluk, tak jedem využít krásy a skvosty naši matičky země s kočárkem.

heh presne - v sousse - me jeste k tem velbloudum nabizeli stanek s papirusem ale taky sem je poslal do riti... :) no ikdyz sem uz vahal lol

jinak letos panska na jachte kolem croatia - byla to parada nekdy zase a ted jeste teda nejakej ten machac a poradna dovolena az tady zacne byt zima tak zdrhnout nekam daleko na jih :)

Odkaz ke komentáři

Děkuju moc za rady.Čeho ještě bych se měl vyvarovat?Krade se i na hotelu?Máme all incl. a tak snad moc peněz nebudeme potřebovat.

Dle me je to nejvetsi blbost (promin :)) si poridit Bulgarii All inclusive, kdyz tam poridis vse za par kacek. Napr. ja byl Slunecne pobrezi a na hotelovym baru gin + tonic = 2 leva, coz bylo asi 33 kacek :D

Na hotelu se nam nic neztzratilo, kazdopadne jsem si vse dobre radeji jistil, nikdy to nikomu nedokazes ze jsi mel na pokoji 4000 euro :D

Co se tyce hledani rybek na fake change tak to jim jde hodne dobre, bud jak rika kolega jen banka nebo pred vchodem do smenarny si spocitat kolik ti vlastne dle kursu ma vyplatit a bacha na podezrele desetinne carky na tabulich pred CHANGE!

Jinak za zpropitne jsou dopsti ochotni a cesi jsou kamaradi! :palec2:

Odkaz ke komentáři

jen bych snad ještě upozornil, že tam asi nejde moc spoléhat na platební karty, když i na letišti v Sofii jsem měl problém vybrat prachy z automatu. Měli tam 3 bankomaty a prachy jsem vybral až z toho posledního. Předešlé dva byly prázdné!!!!! A jediné co jsem platil kartou byl hotel. Ani taxíka nelze platit kartou, i když vám klidně při nastoupení odkýne, že karty bere. Pak čumí jak pako, jako by kartu viděl prvně v životě.

Jediný co se mi tam líbilo byla příroda, na Rile bylo krásně. Jinak to celkem stojí spíše za ho.no. Někde jsem tady před rokem dával i nějaké fotečky.

Odkaz ke komentáři

Davon: já se nezlobím.Zaplatil jsem plnou penzi kvůli dětičkám.Takhle nemusim s sebou tahat nikam peníze a mám klid.To že tam je plná penze neznamená že nemužu zajit někam do restaurace na jidlo či piti.Vzal jsem to jako last min. za hodně slušnou cenu takže to neřešim.Každopádně všem děkuju za postřehy z Bulharska.Mě jde v podstatě jen o Černé moře protože holka má atopický exem a doktoři poradili jen Černé moře.Byli jsme u Atlantiku,ve Středozemnim moři a nepomohlo.Uvidime jak letos.

Odkaz ke komentáři

Davon: já se nezlobím.Zaplatil jsem plnou penzi kvůli dětičkám.Takhle nemusim s sebou tahat nikam peníze a mám klid.To že tam je plná penze neznamená že nemužu zajit někam do restaurace na jidlo či piti.Vzal jsem to jako last min. za hodně slušnou cenu takže to neřešim.Každopádně všem děkuju za postřehy z Bulharska.Mě jde v podstatě jen o Černé moře protože holka má atopický exem a doktoři poradili jen Černé moře.Byli jsme u Atlantiku,ve Středozemnim moři a nepomohlo.Uvidime jak letos.

Aha, nevedel jsem ze mas baby (s), pak je to vse jinak a asi bych jednal stejne, je to klid, protoze jak vime, deti porad chteji neco, spise vsechno! Ja mluvil za nas, pouze dospele (coz nevim zda jsem uz :D) ze all incl. je zbytecnost a pokud to bylo last tak je to uplne libovka a je to jedno! ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...