Přejít na obsah

Horší řazení 3. rychl. stupně

špája

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam Oct 1,6i r.v. 98. Mam problem s razenim 3-ky, vsechny ostatni rychlostni stupne jdou radit krasne lehce, ale pri razeni 3-ky je tam celkem velky odpor - jakoby mechanicka prekazka. Sice trocha nasili to zpravi, ale pro pohodovou jizdu to neni idealni. Vetsinou, kdyz je motor studeny je to OK a objevi se to az se zahratim motoru na provozni teplotu. Mel nekdo stejny problem ? Samozrejme mam podezreni na spojku, ale rad bych se napred poptal tady. Predem dik za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spojka to být nemůže, to by se ti řadilo na všech kvaltech blbě. Při blbým řazení pomáhá vyměnit - zkontrolovat olej v převodovce. Můžeš mít horší synchron na 3 kvaltu a nový/doplněný olej by to mohl zlepšit. Vzhledem k 10-ti letům bych začal určitě tím olejem, je to ten nejlevnější začátek.... No a taky to může být v táhlech řazení a nebo ohnutá vidlička což znamená skříň ven a rozborka. Pohledej, párkrát se tady řazení řešilo.

Editováno: , autor: 1.8T
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Mně šlo řazení taky těžko, hlavně 3 a 5. Nechal jsem vyměnit olej (550 Kč i s prací) a teď se mi řadí krásně. Ještě to musím vyzkoušet, až budou pořádný pařáky, protože při nich to šlo nejhůř, jak zřídnul olej. Někde na fóru jsem četl, že v dojčlandu ho mění do 150 tisíc km a to já zrovna mám namotáno.

Odkaz ke komentáři

Taky bych začal s tím olejem. Mě to docela pomohlo. A jak píše Stanly, že když jsou velká vedra, že to jde trochu hůř, tak naprosto souhlasím, ale mě to dělá jen zpátečka. Když jsem jezdil teď po Chorvatských horách a muse,l jsem v serpentinách couvat, tak jsem musel hodně pomalu tam dávat zpátečku, jinak šla trochu přes zuby. Jinak mi to nedělá.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=21467 nějaký starší odkaz

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...