Přejít na obsah

palivoměr

carmain

Doporučené příspěvky

Nie je nutne menit cele cerpadlo, staci vymenit plavak pripadne odporovu dosticku. Hlavne nekupuj cele cerpadlo (neviem ci sa da kupit plavak samostatne, ale pochybujem) - daj vediet ak budes potrebovat pomoct. Mal by som vediet zohnat.

zdar

no takhle on se samostatne ten plovak kopit neda,jednbie s cerpadlem a to ve skodovce stoji kol nejakych 5-6 tis jestli ne vic,takze ma cesta povede asi do Nedvezi na vrakac kde koupim jen ten plovak a bude to stat par stovek,no zbytek bude na mych (ne)sikovnych rukach .-))pokud si to uz menil tak mi prosim pomoz aspon navodem diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to cermain:

ak mi das vediet aky mas v aute motor (presne), mozem zistit ake cerpadlo (plavak) potrebujes... Ak by si to na vrakaci nenasiel, daj vediet, zozenieme..

na svojom aute som este cerpadlo ani plavak nemenil, ale nejake skusenosti tu su (vyrabame palivove nadrze) :o)))

cerpadlo na octu zatial nemam v rukach, ale mozes sa zatial aspon pozriet na cerpadlo na VW Polo, je to dost podobne.

cus

post-3756-1185261080_thumb.jpg

post-3756-1185261094_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

to cermain:

ak mi das vediet aky mas v aute motor (presne), mozem zistit ake cerpadlo (plavak) potrebujes... Ak by si to na vrakaci nenasiel, daj vediet, zozenieme..

na svojom aute som este cerpadlo ani plavak nemenil, ale nejake skusenosti tu su (vyrabame palivove nadrze) :o)))

cerpadlo na octu zatial nemam v rukach, ale mozes sa zatial aspon pozriet na cerpadlo na VW Polo, je to dost podobne.

cus

nevim jake upresneni potrebujes ale mam 1,8 20V bez turba,rv 97

Odkaz ke komentáři

Pani, jednoznacne sa plavak da kupit aj samostatne, bez cerpadla. Obdobny problem som uz riesil. Myslim, ze za to v BA chceli cca 1000 SKK. Skôr ako to pojdes kupit, zober Ohm meter a na kontaktoch v strede zmeraj odpor. Pripadne ak budes mat cele cerpadlo vonku, ci sa meni s pohybujucim sa plavakom. Ak ano, plavak je v poriadku (a predpokladam, ze je...) Hodnoty odporu sa menili od 56 Ohm (prazdnota) do cca 280 Ohm (full)

Juro

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...
Pani, jednoznacne sa plavak da kupit aj samostatne, bez cerpadla. Obdobny problem som uz riesil. Myslim, ze za to v BA chceli cca 1000 SKK. Skôr ako to pojdes kupit, zober Ohm meter a na kontaktoch v strede zmeraj odpor. Pripadne ak budes mat cele cerpadlo vonku, ci sa meni s pohybujucim sa plavakom. Ak ano, plavak je v poriadku (a predpokladam, ze je...) Hodnoty odporu sa menili od 56 Ohm (prazdnota) do cca 280 Ohm (full)

Juro

Poraďte prosím, jak z čerpadla vycvaknout ty dvě hadičky (přepadová, odvzdušňovací). Má se zacvaknout nějaký kolíček, ale žádný nevidím, nevím jaká má být jeho velikost, čím zacvaknout atd.., prostě jak na to.

Díky za předem za radu!

Odkaz ke komentáři

Poraďte prosím, jak z čerpadla vycvaknout ty dvě hadičky (přepadová, odvzdušňovací). Má se zacvaknout nějaký kolíček, ale žádný nevidím, nevím jaká má být jeho velikost, čím zacvaknout atd.., prostě jak na to.

Díky za předem za radu!

Tak jsem si na to posvítil a uviděl, že na těch plastových koncovkách je jedna třetina po obvodu nařízlá a lze ji zamáčknout ke středu a potom hadičky vytáhnout směrem ke stropu. Čerpadlo jsem vytáhnul i s palivoměrem. Palivoměr odcvakal ze základního čerpadlového tělesa, potom vyjmul dva konektory s dráty a nakonec vycvaknul drát plováku z plastového držáku. Poté se uvolnila celá odporová dráha, po které jezdí takové kartáčky. Vše bylo černé, tak jsem to očistil a kartáčky pořádně napružil, aby dobře doléhaly na "dráhu".

Vše začalo fungovat, oprava jednoduchá a ušetříte 4.000Kč za nové čerpadlo s palivoměrem, protože se samotný palivoměr neprodává.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...