Přejít na obsah

Octavia RS

Albert

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Mám dotaz. Jednoho rána jsem nastartoval auto a zdechlo. Potom už chytlo normálně, ale mírně se houpaly otáčky ve volnoběhu a chod byl takový neklidný. Za jízdy to při nízkých otáčkách trochu cukalo. Vag vypsal toto: Řada válců 1 , směs příliš bohatá. Chybu jsem vymazal a zatím se neobjevila. Ujeto asi 1000km. Co to mohlo způsobit a na co se mám připravit? Tlak paliva, vstřik. ventil? Proč řada válců 1? Jak by to mohlo poznat že první válec?

AUQ 132 KW

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem jel teď na dovolenou, tak se mi rozsvítila kontrolka CHECK. Svítila asi 2000 km, pak sama na 100 km zhasla a opět začala svítit. Auto špatně startovalo když bylo studené, dlouho to točilo a někdy to i chcíplo. Teplé to startovalo výborně. Dnes jsem byl v servise a vyhodilo to úplně stejnou chybu, jakou píšeš ty: Řada válců 1 , směs příliš bohatá, ale píše mi to jako sporadickou chybu. Ten servisman říkal, že to může být třeba lambda, ale že to píše sporadicky a zatím by to neřešil, ať se to ukáže. Závada se vymazala, kontrolka zhasla, najel jsem zatím jen asi 15 km a dobrý. Zítra pojedu delší trasu, přes 300 km, tak uvidím. Jinak ještě říkal, že to třeba mohlo být také způsobeno pořádným krátkodobým zahřátím motoru a součástek, třeba když to pereš jednou za čas pořádně po dálnici a auto na to není moc zvyklé. Taky jsem se ptal, jestli ta špatná lambda zvedne spotřebul, prý že ne, ale že by mohlo dojít ke zničení katu. Jel jsem na dovču za 6.5 l/km dle PC, což je v normálu. Takže to budu teď zkoušet a když se to rozsvítí znovu, tak mě čeká opět cesta do servisu. Jinak mám 2.0 r.v. 1999.

Odkaz ke komentáři

Tak se mi dneska po 200 km opět rozsvítila ta kontrolka CHECK. Takže mě čeká asi cesta do servisu a bude se zjišťovat, co přesně odešlo. Jestli to bude ta lambda, tak se hlavně musí zjistit, která je v háji, mám tam dvě. A systémem pokus omyl se mi to auto opravovat nechce, tak bohatej ještě nejsem.

Odkaz ke komentáři

Tak se mi dneska po 200 km opět rozsvítila ta kontrolka CHECK. Takže mě čeká asi cesta do servisu a bude se zjišťovat, co přesně odešlo. Jestli to bude ta lambda, tak se hlavně musí zjistit, která je v háji, mám tam dvě. A systémem pokus omyl se mi to auto opravovat nechce, tak bohatej ještě nejsem.

U lambdy se check nerozsvěcí ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj.

Mám dotaz. Jednoho rána jsem nastartoval auto a zdechlo. Potom už chytlo normálně, ale mírně se houpaly otáčky ve volnoběhu a chod byl takový neklidný. Za jízdy to při nízkých otáčkách trochu cukalo. Vag vypsal toto: Řada válců 1 , směs příliš bohatá. Chybu jsem vymazal a zatím se neobjevila. Ujeto asi 1000km. Co to mohlo způsobit a na co se mám připravit? Tlak paliva, vstřik. ventil? Proč řada válců 1? Jak by to mohlo poznat že první válec?

AUQ 132 KW

Díky

pravděpodobně špatná lambda regulace. Jelikož je to sporadická tak asi měřit nemá cenu protože to dělá jen sporadicky, takže až bude statická tak poté se možná napíše která lambda to dělá.

1. válec to určitě nepozná (to bys tam musel mít lambu na každým válci)

Odkaz ke komentáři

Asi nám budou zlobit ty lambdy. Tak ještě vydržím, jak se to projeví dál. Je pravda, že když je to sporadický, tak je těžko zjistitelné, co odchází. Jen takovej dotaz, nemohl by to dělt také snímač teploty vody nebo snímač teploty nasávaného vzduchu?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...