Přejít na obsah

Přední světla

Jameson

Doporučené příspěvky

Ahoj, může mi někdo poradit, jak se seřizují přední světla? Vyměňoval jsem žárovky a zdá se mi , že dálkové svítí oproti tlumeným moc vysoko. Z vnitřní strany reflektoru jsou takový dva platový šrouby a hádám, že by se jimi měl výškově seřizovat každý světlo zvlášť. Dálkový a tlumený. Nebo se pletu a seřizuje se to jen oboje najednou a druhej šroub je na stranovou korekci? Radši se ptám, než začnu experimentovat.Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, může mi někdo poradit, jak se seřizují přední světla? Vyměňoval jsem žárovky a zdá se mi , že dálkové svítí oproti tlumeným moc vysoko. Z vnitřní strany reflektoru jsou takový dva platový šrouby a hádám, že by se jimi měl výškově seřizovat každý světlo zvlášť. Dálkový a tlumený. Nebo se pletu a seřizuje se to jen oboje najednou a druhej šroub je na stranovou korekci? Radši se ptám, než začnu experimentovat.Díky

Jeden šroub je výškový a druhým ohnisko posouváš vpravo/vlevo

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Díky. Je to tak, ja ale s lítostí jsem zjistil, že seřizovat jdou jenom potkávací! Dálkový jsou "navrdo".

Je docela nepříjemný jet s naloženým autem. Tlumený si snížíš, kolečkem aby neoslňovaly ale dálkový pak svítí nahoru do stromů. Najivně jsem se domníval, že dokážu dálkový seřídit nějakým klíčem. Bohužel, seřizovat ani naklápět dálkový nejdou. Omlouvám se, objevil jsem Ameriku. :-)

Odkaz ke komentáři

Díky. Je to tak, ja ale s lítostí jsem zjistil, že seřizovat jdou jenom potkávací! Dálkový jsou "navrdo".

Je docela nepříjemný jet s naloženým autem. Tlumený si snížíš, kolečkem aby neoslňovaly ale dálkový pak svítí nahoru do stromů. Najivně jsem se domníval, že dokážu dálkový seřídit nějakým klíčem. Bohužel, seřizovat ani naklápět dálkový nejdou. Omlouvám se, objevil jsem Ameriku. :-)

A neseřizujou se oboje světla zároveň?

Odkaz ke komentáři

Na světle jsou tři seřizovací šrouby...

Takže?

Tak že asi nic :-)

Jsou tam zepředu každýho světla dva imbus šrouby a seřizujou pouze pokávací. Až bude chvilka budu hledat, jestli tam není nějakej štelovací mechanizmus, kterým by se dala seřídit poloha celého telesa reflektoru v karoserii a pak doštelovat tlumený.

Mám ale docela obavy, že nic nenajdu.

Odkaz ke komentáři

Na světle jsou tři seřizovací šrouby...

Takže?

Tak že asi nic :-)

Jsou tam zepředu každýho světla dva imbus šrouby a seřizujou pouze pokávací. Až bude chvilka budu hledat, jestli tam není nějakej štelovací mechanizmus, kterým by se dala seřídit poloha celého telesa reflektoru v karoserii a pak doštelovat tlumený.

Mám ale docela obavy, že nic nenajdu.

Dva zepředu a jeden zezadu,kdo hledá,ten najde!!!!A kdo nenajde,jede do servisu...

Odkaz ke komentáři

• o 7 let později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...